Meijän tyttö aloitti nyt lääkityksen...

Mie oon aiheesta kirjottanut muutaman kerran, enkä kaikkee jaksa alusta asti selittää, että sori vaan :D Meillä se tytön opettaja on vouhottanut lapselle lääkitystä jo jonku tovin. Se vasta pari viikkoo sitten soitti miehelle kertookseen että meijän tytöllä on "palikat ihan hukassa" ja hoputti saamaan aikaa lasten polille. No mies soitti sinne polille ja sa hoitaja laitto ainoon vapaan ajan mitä oli, että saa ope mielenrauhan. Lääkärin mukaan jos tytöllä on keskittymisongelmia niin hyvin lievänä. Määräsi kuitenkii neljäksi viikkoa lääkityksen, jonka aikana seurataan tytön keskittymistä ja käyttäytymistä kerta viikkoon ja vain sen kyseisen päivän ajan. Kontrollikäynti on sitte ens kuun loppupuolella. Tänä aamuna tyttö on nyt sitte "huumattuna" koulussa, kirjoitin viestin vihkoon että seuraavat mahdollisia haittavaikutuksia. Miulla itelläni on jokseenki paska fiilis koko asiasta. Toki toivon että tyttö oppis lukemaan ja löytäs keskittymisen, mutta en halua lääkitä myöskään turhaan. *huoh* Voi kyllä välillä olla rankkaa tää äitiys...

23.1.2012
riu
riu

Kiitos maarutsella :)

 

Ja erityisesti kiitoksia bocolle! :) Sie oot ollu kyllä ihan korvaamaton ♥ Nyt on hyvä mennä sinne kontrolliin, kun sie oot antanu paljon mietittävää ja asioita joita voi lääkäriltä kysyä. Oikeesti, hirmusen iso kiitos :)

28.1.2012
riu
riu

ja painotan että noi lääkkeiden vahvuudet ei oo yksyhteen painon kanssa. vaan paljon sanelee myös "vamman" vaikeusaste ja muu, kuten se miten pitkään lääkettä on käytetty joka meillä siis tulee vastaan. mut tuo paino juttu on aika yleispätevä vertailussa, noin niinkuin laskettuna...

26.1.2012
Boco
Boco

Meillä poika on hiinä ja hiinä 30kg ja tuon 36mg vahvuuksisen vaste alkaa hiipua. ne menee apauttiarallaa niin että 18mg, 20-35kg. ja siitä ylöspäin sitten ois se 36mg. sit seuraava on jo 54mg joka on lähinnä aikuisille joten meilläkin nyt mietinnässä että kokeillaan yhdistelmälääkitystä. 

ja ai niin, nykyäänhän on tuota concertaa 27mg, jota ei ollut kun pojan lääkitys aloitettiin.

aika paljon oon kuullu tuolta adhd yhdistyksen vertaistukiryhmissä että tuo 18mg ei oo niin toimiva taso, ainakaan adhd lapselle. mutta järkikin sanoo että tietysti aina sillä aloitetaan ja katsotaan että tuleeko ei toivottuja oireita ennen kuin aloitetaan lääkitys joka oikeesti tehoo. ei kannata siis ihmetellä jos alkavat tarjota isompaa annosta koska onhan tuolla teidän typyllä kokoakin :)

sitä jäin miettimään että miksihän ne ei oo tarjonnu ekaksi sitä lyhytvaikutteista ritalinia. koska oon käsittäny että teillä ei oo ongelmia kotona ja riittäis että kunhan jaksaa koulussa keskittyä.

26.1.2012
Boco
Boco

NO PITUUTTA ON JOKU P+ÄLLE 130 CM JA PAINOO SUUNNILLEEN 40 KG. MIES VARMAAN TIETÄS PAREMMIN KUN SE OLI TYTÖN MUKANA LÄÄKÄRISSÄ :)

26.1.2012
riu
riu

minkä kokonen teidän tyttö on?

25.1.2012
Boco
Boco

tytöllä näyttää olevan 18 mg tuo lääke :)

 

Meillä oli aikoinaan lääkitys yökasteluun, eikä siinäkään se vaste välittömästi näkyny, vaikka samalla tavalla on lyhytkestoinen lääke. Niin sillä mietin että toimiiko samalla tavalla... Vaikee sannoo onko tuosta koulussa ollu mitä apua, kun illat on ollu aika samanmoiset :)

25.1.2012
riu
riu

Sama kuin meillä, tuo concerta. meillä 36mg.

meillä oli aluksi ritalin 10mg josta otettiin puolet aamulla ja sit puolet ipvällä (on siis sama vaikuttava aine kuin concerta mut nopea vaikutteinen) tuo ritalin siis toimi rauhoittavasti, vaste näkyi välittömästi, jopa ensimmäisen kuukauden oli "liiankin" rauhallinen--zombie-- ;)sit todettiin että tuo ritalin tekee päivään liikaa nousuja ja laskuja niin päädyttiin pitkävaikutteiseen concertaan ja vahvuus 18mg ja tuo ei antanut vastetta ollenkaan joten yhden kuukauden jälkeen aloitettiin 38mg jota on siis nyt napsittu 4 vuotta.

vasteen siis pitäs näkyä heti, koska nämähän ei millään tavalla kerry elimistöön tai mitenkään sitä pysyvästi paranna. ts.näiden suhteen ei voi tulla riippuvaiseksi kun poistuu elimistöstä max 12 tunnin kuluttua.

25.1.2012
Boco
Boco

Boco, anteeksi, en huomannu :) Concerta on lääkkeen nimi :)

 

Tännää tyttö on ollu kuulemma päivällä viluinen ja iltapäiväkerhossa kuulemma tosi levoton. Tiiä tässä nyt... Ite on vielä jotenkii "vainoharhainen" kaikkien juttujen kanssa. En sitte tiiä miten nopeesti näistä lääkkeistä on yleensä saatu vaste?

25.1.2012
riu
riu

Onnellinen: mikä lääke teillä on? 

ja riu, huomasitko kun kysyin samaa, ei oo pakko vastata jos ei taho ;)

mua vaan kiinnostaa ku meillä on ollu monenlaisia ja niin eritavalla ovat vaikuttaneet.

25.1.2012
Boco
Boco

Miekii vähän toivon että se opettaja sais nenilleen :D

 

Toki vielä enemmän mie toivon että se tyttö löytäs keskittymisen, en tiiä mikä neuvoks jos se ei opi lukemaan? Lääkettä oon antanu nyt kahtena aamuna, enkä oo vielä ainakaan huomannu mitään muutosta käytöksessä. Katsellaan... Huomenna pitäs sitte tarkkailla tytön meininkiä ja kirjata ylös. Ai niin ja koulua pitäs muistuttaa kanssa tarkkailemaan :)

 

Kiitos tsempistä, ihania ootte ♥

24.1.2012
riu
riu

satumamma. teidän poika on joutunu kärsiin vielä siitä tyhmästä ajasta joista moni meistäkin. eli jos et sulautunut muottiin ja osannut käyttäytyä tai lukea ym, olit kuriton tyhmä kakara jolle ei oo tapoja opetettu. eli tuohan vois sanoa että adhd tai ym oppimisvaikeus=ent. kurittakasvatettutyhmälapsi-syndrooma ;)

23.1.2012
Boco
Boco

Ja toivottavasti tuosta sitten jokainen joka joskus miettinyt että adhd lääkitys ois *turha* niin tajuais että aina se ei niin mene. meidänkin pojalla on vaikea asteinen adhd ja sillä siis suomeksi sanottuna erittäin vaikea puutos tuosta dobamiinista ja sitä ei terapioin saa.

ja mä toivon että riu teidän asiat nyt lähtis rullaan hyvin, oli se sit lääkkeetön tai lääkkeellinen. ja jos haluat jakaa tai kysellä noista sivuoireista niin olen mielelläni vertaistukena :)

23.1.2012
Boco
Boco

Paasailen :D Peesailen toki.

23.1.2012
misukka
misukka

eli toisin sanoen toi lääke ei itessään sisällä "sitä puuttuvaa ainetta" vaan se estää sen poistumisen.

23.1.2012
Boco
Boco

Voimia sinne. Vähän kyl paasailen nyt satumammaa, se teiän tytön ope on kyl jotenki niin ärsyttävä. Mie nään punasta aina ko sie siitä tänne jotain kirjotat ku tuntuu sillä tärkeintä olevan et oma työ olis mahdollisimman helppoa eikä tarttis nähdä vaivaa.

Toivottavasti saatte tuosta kokeilusta kuitenkin jonkinlaista apua, joko se lääke oikeasti auttaa tai sitten lääkitys on turha ja joutuvat siellä koulussa miettimään kunnon tukijuttuja tuohon tilanteeseen.

23.1.2012
misukka
misukka

mikä lääke? jos on adhd lääke niin se on stimulantti. se sisältää metyylifenidaattia joka on psykoaktiivinen lääke joka parantaa vireystilaa ja tarkkaavaisuutta. adhd johtuu aivojen dopamiinijärjestelmän epätasapainosta. metyylifenidaatti estää dopamiinia poistumasta jolloin normaalimmat ja korkeat dopamiinipitoisuudet auttaa mm. keskittymiseen ja tarkkaavaisuuteen.

23.1.2012
Boco
Boco

ja jos on oikeesti adhd niin lääkkeestä on varmasti apua kun siinä on sitä aivoista puuttuvaa ainetta... En osaa nyt selittää pikaseen oikein :D Mutta jotenkii ku mie en oo sydämessäni varma tuon lääkkeen tarpeellisuudesta niin ehkä siksi on mieli matalana. No mutta tässä on neljä viikkoo aikaa, nyt sen todella näkee...

23.1.2012
riu
riu

voimia! kyllä minuakin ärsyttäis jos ope tollasta tivais. muistan edelliset kirjotukset. ja tuntuis minustakin inhottavalta ns. huumata oma lapsi että vaan koulu sujuisi paremmin, jos se rupeisi edes sujumaan. minusta lapset saisivat olla sellaisia kuin ovat ja yhteiskunnan pitäisi 100 prosenttisesti olla tukena ja löytää ensin paremmat ratkaisut muualta ennenkuin alkaa lääkitä.

23.1.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...