Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Ulosotto

kai tän tänne voi arkoihin laittaa vaikka ei nyt itselle ole mut ystävälle jonka puolesta kyselen. eli miten tuollainen homma menee? kamu aloittaa pian työt ja tietää että sillä on ulosotossa saatavia. on myös tietoinen että jotenkin se palkasta otetaan mutta pitääkö siitä itse tehdä jokin ilmoitus että on aloittanut työt ja alkaa makseleen velkojaan, ja minne? ja voiko siihen määrään vaikuttaa? häntä myös pelottaa se että kun työnantaja saa tästä tietää että loppuuko työt koeajalle?  mulla ei itellä mitään hajua ole asiaan mut ainoastaa tuohon viimeiseen, että jos tuo työnantaja pitäis noita luottotietoja kovin tärkeänä niin eivätköhän ne tarkasta ne ennen kuin palkkaavat koeajalle, vai kuinka?

22.1.2012
Boco
Boco

Palkanlaskijana voin sanoa että ulosottajalta tulee palkkikseen lappu, jonka mukaan ulosotto peritään. Saman saa myös hlö itse. Siinä noin sivun puolen välin alapuolella näkyy eri kaavat, joilla ulosotto peritään. ja puolessa välissä näkyy summa jonka verran ainakin saat per päivä, ja tämä on siis nettosumma. Lomarahoista yms joissa ei varsinaisesti päiväosuuksia katsota, jos hlö ei tee normaalisti töitä, otetaan kolmasosa ulosottoa. Suojaosuuden suuruus kasvaa jos on elätettäviä lapsia

26.1.2012
srz
srz

Mie tulin vaa välistä kiittään, koska tää ketju autto muaki. :) Joskus olen miettiny et saankohan mie töissä olles vähemmän rahaa ulosoton takia, mut kun noit suojaosuuksia kattelee niin ei pelkoa. :) Voin ite maksellakki sitte isompaa summaa, mut ei väkisin vie ulosotto kaikkea multa...

25.1.2012
Sralla
Sralla

tää virkailija meinas että hällä ei vaikuta ku ei oo naimisissa...

25.1.2012
Boco
Boco

BadHobbit: tuosta olikin puhe sen virkailijan kanssa. kamulla ei mee yli sen suoja osuuden kuin jokunen kymppi...ja riittävästi että asia pysyy vireillä. myös tilanteen mukaan kamu voi maksaa haluamansa summan ulosottoon. ja täällä meillä maalla ja pohjosessa on asumis ja elämiskulut huom pienempiä kuin esim kaupungissa niin tonnilla pärjää vallan mainiosti :) tuon suojaosuuden pitäs olla muuttuva, kaupungissa ja maalla...kuten asumistukikin.

25.1.2012
Boco
Boco

Jos on kaksi huollettavaa suojaosuus on 1200e. Sen verran pitäisi jäädä palkasta käteen, mutta totuus on tarua ihmeellisempää. Ensin vedetään verot ja sitten uo-velka ja sen jälkeen muut kulut kuten esim. liiton jäsenmaksu..

25.1.2012
BadHobbit
BadHobbit

Asia on ystävän kannalta hoidossa, soitimme yhdessä asiaa käsittelevälle henkilölle jolta saatiin hyvin valaisevaa ja selkeää neuvoa. ystäväni ei joudu vararikkoon koska palkasta pidätetään suht pieni osa ja mikä eniten ystävääni huojensi, oli että hänen ulosottonsa on todella pieni, verrattuna mitä se voisi olla :) 

ihanaa nähdä kuinka toinen tulee onnelliseksi ja kuinka huojentunut olo hänellä on ♥

23.1.2012
Boco
Boco

kiitos maarua :)

tuolla sivuilla olikin tosi ymmärrettvästi asiat:)

tai minä ainakin ymmärrän ja voi auttaa ystävää joka on hieman "sekaisin" ja huolissaan kaikesta hänelle sattuneista syistä.

22.1.2012
Boco
Boco

no harvoin ne luottotiedot vaikuttaa työhön ellei oo jotain pankissa tms niin sitte voi olla jo eriasia. ne nyt ihan tarkasti tiiä miten menee. mutta siis niillä on tietty prosenttimäärä mikä palkasta pitää jäädä velalliselle ja loput menee sitte sinne ulsoottoon ja se lähtee suoraan palkasta. tai näin mun isällä meni, niitä se maksokin kauan, oli takaajana kaverinsa isolle lainalle ja pari päivää lainanoton jälkeen tappo itsensä.. mutta siis hällä meni noin. enempää en osaa auttaa :/

22.1.2012
odevenks
odevenks
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...