Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Homoparien adoptio-oikeus

Pistänpäs tän nyt arkoihin aiheisiin, kun on monelle vissiin aika kirosana tuo homojen adoptio. :D Mutta siis pisti äsken miettimään, kun luin keskustelua ja mielipidekirjoituksia aiheesta, että lähes poikkeuksetta perustelu sille, miksi homopari ei saisi adoptoida, on että lapsella on oikeus sekä isään että äitiin ja on oikeus oppia molempien sukupuolten roolit ja erot ja blaablaablaa. No sitten rupesin miettimään, että no, eihän munkaan tytöllä ole isää. Ja silti väittäisin, että tyttö kasvaa tasapainoisemmassa ympäristössä ja rakastetumpana kuin moni muu lapsi, vaikka toinen sukupuoli siitä rinnalta roolimallina puuttuukin. Mutta siis tuolla perusteella, että lapsella oikeus sekä isään että äitiin, niin aloin miettiä miksi yksinäinen ihminen voi adoptoida? Eli miksi yksinhuoltaja saa adoptoida, mutta homopari ei? Kummassakin tapauksessa kumminkin se toinen sukupuoli puuttuu siitä rinnalta, mutta toisessa tapauksessa vanhempia on yksi ja toisessa kaksi. Alkoi vaan kamalasti ärsyttää, kun rupesin miettimään, niin oli pakko purkaa! :D http://markok.puheenvuoro.uusisuomi​.fi/90105-homoparien-adoptio-oikeude​sta Tämä oli mielestäni ihan hyvä ja rakentava argumentti asiaan ja monessa asiassa yhdyn kirjoittajaan. Toivottavasti tästä nyt ei synny ilmiriitaa tai sotaa, kun aika tulenarka aihe on, mutta pakko oli purkaa, kun jäi mietityttämään tuo asia. Olis ihan mielenkiintoista lukea mielipiteitä puolesta ja vastaan ja ennenkaikkea niitä perusteluja! :)

22.1.2012
Monster
Monster

Huopis! Juuri niin!

Mie en ole mitään ottamaa keltään pois oikeutta lapsiin... Onhan mullekkin lapsi suotu vaikka olen mitä olen. Ja tiedän että moni sen varmasti ottais pois... Ei sellain ansaitse lasta joka laittaa sen kolmikuisena yökylään. Tai syöttää sille kiinteitä ennenkö se täyttää 4kk. Jne.

Tällä hetkel mie vaan pelkään kuollakseni oman lapseni vuoks, sellaset vihapuheet on käynnissä. Jos minun lapsestani tulee homo, niin tappaako sen sitte joku näistä nyt mesoavista tosiheteroista... En tiedä. Tuntuu virheeltä tehdä näin julmaa maailmaa lapsi, kun täällä vastaus on et tapetaan ne...

Ja juu, mie olen just niin hörhelö, joka tarvittaes voisi kantaa ystäväpariskunnan lapsen, jos ne ei siihen syyystä tai toisesta pysty. Oli sitte heteroita tai homoja...

26.1.2012
Sralla
Sralla

En vielä lukenu kaikkien kommentteja...mut toi et ku luoja on luonu miehen ja naisen saamaan lapsia....ni luoja on myös luonu lapsettomiks ne jotka ei normaali konstein lapsia saa. Pitäiskö sit kaikki hedelmöityshoidot ja keinohedelmöitykset ja muut apukonstit kieltää... Varmasti moni homopari antais paremman kodin lapselle ku "huonoimmat" heteroparit.. Ehdottomasti lapsen on parempi elää tasapainoisessa kodissa kahden "isän" tai "äidin" kanssa ku jossai lastenkodissa.

26.1.2012
huopis
huopis

Samanlainen oikeus niilläkin on jos sellainen laki sallitaan,mutta vaikka hyväksynkin sen että myös homopari saa adobtoida niin miks ei,pääasia kun on rakastavat aikuiset. Niin ja äänestin saulia muuten tällä 2 kieroksella ennakkona :))

26.1.2012
Surunauha
Surunauha

just samaa ajoin mäkin takaa tässä eli juuri näin =)

22.1.2012
AMP91
AMP91

mä oon ainakin sitä mieltä että homojenkin pitäisi saada adoptoida koska parempi se nyt on ehdottomasti kun ei vanhempia lapsella ollenkaan! tai vanhemmat jotka eivät lapsestaan voi huolehtia.. useinhan varsinkin ulkomailla olosuhteet ovat todella huonot näissä lastenkodeissa niin kyllä ne lapset aina paremmin voivat jossain muualla, miksei sitten homoparin luona.. ja samoilla perusteilla hekin varmasti valittaisiin eli ei homoistakaan kuka vaan saisi adoptoida eli periaatteessa se olisi sama kun heteroparin adoptio senvalintaprosessin mukaan.. ihmisiähän hekin tosiaan vain ovat =)

22.1.2012
AMP91
AMP91

asiaa on puhuttu paljon.. mie oon samaa mieltä useimpien kans, et miks ei homot sais adoptoida? periaatteessahan se on sama et on jos on homopariskunta ja haluavat lapsen, niin voishan ne tehdä niin et toinen niistä tekeytyy heteroksi, adoptoi lapsen ja vasta sitten jatkaa yhteiseloa sen kumppaninsa kanssa.. joten miksi siis tehä asiat noin vaikeeks? ihmisiähän ne homot on siinä missä muutki! :)

22.1.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Tuo koko kiusaamispointti on niin.. järjetön. Ei elämän päätöksiä voi tehdä sillä perusteella että kiusaako joku niistä tulevaisuudessa tai vielä typerämpää kieltää jotakuta toista sen perusteella että sua tai lapsia kiusataan tulevaisuudessa. Jokaisen pitäisi itse opetella ja opettaa lapsilleen suvaitsevaisuutta ja sitä, ettei tuomitse tai arvosta ihmistä tämän taustojen vuoksivaan tekojen.

Vaikka itsekin olen kristitty ja uskon tiettyihin asioihin, niin kirkko on mun mielestä tekopyhä siinä, että se noudattaa Raamattua, omien tarkoitusperiensä mukaisesti, ja julistaa suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa mutta silti se itse toimii päinvastoin.

22.1.2012
Mummy83
Mummy83

Tuosta homous ei tartu jutusta oon kyllä ihan samaa mieltä! :D

Mutta tämä koko homokritisointihan on lähinnä uskonnollisten piirien aikaansaannosta, koska homous on syntiä ja niin edelleen, mutta en ymmärrä millä perusteella nämä uskovaiset sitten homoja arvostelevat, koska tottahan on, että uskovaisten lapsia kiusataan yhtä todennäköisesti, kuin niitä homojenkin lapsia, eli pitäisikö nyt kieltää uskovaistenkin lisääntyminen? :D

Ok, vitsi vitsinä, mutta siis kärjistettynä, niin eihän se uskovainen perhe ole sille lapselle oikeasti sen "turvallisempi" tai "parempi" kasvuympäristö, eikä poissulje kiusaamista tai niiden vanhempien laiminlyöntejä tms.

Mummyllä taas hienoja ajatuksia ja näkökantoja! Tasa-arvo on aina vaikee juttu ja tässäkin asiassa...

22.1.2012
Monster
Monster

minun mielestä homous ei ole sairaus ja niillä pitäisi yhtälailla olla oikeus lapsiin kuin meillä kaikilla muilla.

 

entäs jos joskus käykin niin että pariskunta (mies ja nainen) eroavat ja lapsi jää isälleen ja isästä tuleekin homo, pitääkö hänen antaa lapsensa pois tai otetaanko se huostaan sen takia? ehkä hieman kärjistettyä mutta totta.

 

homot on ihmisiä siinä missä me muutkin. saahan kääpiötkin adoptoida ja lievästi kehitysvammaisetkin niin miksei homotkin.

 

En ymmärrä minkä takia homoista on tehty niin kamala asia että heille ei suoda sitä onnea mitä muutkin voivat saada?

 

isäni uudella vaimolla on kaksi aivan tervettä lasta ja heidän isänsä lähti toisen miehen mukaan! ei homous tartu!!!!

 

minua niiin suututtaa tämä asia. ihmisiä me kaikki olemme. toiset homoja, toiset päästään vialla ja muut vaan muuten jääneet asemalle kun juna lähti!! varmasti jotkut homoparit ovat sata kertaa parempia vanhempia lapsille kuin huumepäissään elävät tai jotkut muut tämmöiset laitapuolen kulkijat. miksi heillä saa olla lapsia?????

 

PRKL! nyt meni koko hernepussi nenään, taidan lopettaa ennenkuin menee ihan mahottomaksi tämä minun touhu :D

22.1.2012
mammae11
mammae11

Monster: tuo on yks niistä lukemattomista syistä miks täydellistä tasa-arvoa sukupuolten välillä ei koskaan tule olemaankaan. Naisilla on luonnon suoma etu tuossa, mut sit taas toisaalta miehet pystyy siittämään lapsia vaikka 70-vuotiaina... Eri asia sitten haluaako tehdä niin.

Ja taivaltaja, mä oon periaatteessa samaa mieltä, maailma on pullollaan lapsia vailla rakastavaa perhettä ja jokaiselle heisrä sen soisin, mutta tiukka syyni on kyllä tarpeen, just siksi että varmistettais niin hyvin ku mahdollista, että se uusi perhe on lapselle hyvä.

Luin uutisista, että rekisteröityjen parisuhteiden eroprosentti on 50%. Laskettuna siitä ekasta mahdollisesta vuodesta kun suhteen sai rekisteröityä. Moni varmasti rekisteröi suhteensa siksi, kun se viimein oli mahdollista, oikeus joka heille suotiin ja josta olen samaa mieltä että heillä se tulee olla. En lukuja tiedä, mutta veikkaisin, että avioerotkin on nousseet suurella prosentilla kun sen saaminen on helpottunut ja se on sosiaalisesti hyväksyttävämpää.

Pointtina se, että jos ihmisille annetaan oikeuksia tai helpotetaan jonkin asian saamista, niin se alentaa kynnystä sen hankkimiseen, mennään enemmän ja enemmän mutu-tuntumalla kuin harkitsemalla asiaa joka puolelta ja miettimällä seurauksia. Nytkin nuoret menee naimisiin ajatuksella et aina voi erota. Mitä jos adoptiosta tulee sellainen, kun menee hyvin, niin halutaan ja saadaan ja sit ku menee huonisti, niin kadutaan tai jätetään huolehtiminen vähemmälle? Lapsellisina ihmisinä meidän on vaikea kuvitella semmoista, mutta miten paljon on ihmisiä, jotka ei välitä tai jaksa tai syystä tai toisesta huolehdi omista biologisista lapsistaan tarpeeksi.

Miten paljon ja mistä kohtaa adoptiota pitäisi helpottaa ja mitkä sen seuraukset olisivat? Sen takia sekään ei ihan niin yksinkertaista ole, vaikka sitä mielellään soisi jokaiselle lapselle kodin ja rakkaita ympärille.

22.1.2012
Mummy83
Mummy83

Taivaltaja, kun ei heteropareillekkaan ole yllinkyllin jaolla niitä adopitolapsia niin eiköhän aikalailla kaikki saa sen rakastavan kodin sieltäkin. mutta edelleenkään, en mene sanomaan onko vai eikö se parempi koti homopareillla vai heteroilla mut jos ajattelee adoptiota niin eiköhän samat kriteerit pidä täyttyä oli sukupuoli mitä tahansa.

22.1.2012
Boco
Boco

Mummy puhuu asiaa tuossa, että kun adoptoitavalla lapsella on jo kerran särkynyt perhe, niin ne kriteerit sille uudelle perheelle o oltava tiukat ja seulottava tarkkaan. Mutta siltikään en näe siinä yhteyttä ihmisen seksuaalisuuteen. :)

Tosi paljon hienoja kommentteja ihmisiltä tullut, mitkä pistää miettimään! Ihana ettei kukaan ole vielä sotimaan ryhtynyt vaikka huomasin tuon imppuliinan aiemman kärkkään kommentin ennenkuin sen poistit. ;)

Jäin vielä pohtimaan tuota, kuinka "helppoa" naisparien on lisääntyä ja saada ihan niitä biologisia lapsiakin, mutta miesparille se on käytännössä lähes mahdotonta, koska mies ei voi sitä lasta itse kantaa, eli siihen tarvitaan aina joku kolmas osapuoli, mikä tilannetta mutkistaa  ja adoptio olisi ehkä siksi heille se "helppo" ratkaisu vaikka vuosia vievä ja henkisesti varmasti raskas prosessi kenelle tahansa onkin.

22.1.2012
Monster
Monster

Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että ihmisen sukupuoli ei tee hänestä automaattisesti parempaa kasvattajaa. Myöskään ydinperhe ei ole automaattisesti parempi kasvatusympäristö kuin joku muu.

Mun mielestä sekin on hienoa, että yksinäiset ihmiset voivat saadaomia lapsia vaikka spermapankin, sijaisluovuttajan tai kaverinavustuksella. Sama pätee homoseksuaaleihin. Mun mielestä jokaisella on oikeus omiin, biologisiin lapsiin, vaikka se vastakkainen sukupuoli ei kiinnostais syystä tai toisesta.

Sit päästään tähän ketkä saa tai ei saa adoptoida. Siinä on kyse lapsista, jotka jo tähän astisessa elämässään on kokenut kovia tavalla jos toisella. Siinä lapselle etsitään parasta mahdollista toista alkua elämälle. Tästä syystä kahden ihmisen perhe on mun mielestä parempi. Lapsella on kaksi aikuista johon turvsutua ja luoda side. Vaikka vanhemmat eroaisivatkin joskus, niin silti lapsella olisi se toinen vanhempikin, ei se mihinkään katoa. Tietysti yksinäisellä ihmisellä voi käydä tosinpäin, mutta koska elämää ei voi ennustaa, niin päätökset täytyy tehdä sen hetkisen tilanteen mukaan ja tietyillä oletuksilla.

Samasta syystä suosin adoptiossa heteropareja. Käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä, millainen status perheellä on, kun aikuisista se loppuviimeksi on kiinni millaisia lapsista kasvaa. Mutta kun paperilla lapsettomien ihmisten kasvatustapoja on mahdotonta ennustaa, niin siihen täytyy ottaa tiettyjä ideaaleja mukaan, kuten oletus siitä, että vastakkaiset sukupuolet tuo enemmän ..näkemyseroja. siis meinaan tällä sitä että äiti ymmäetää paremmin teini-ikäisen tytön ajatusmaailmaa naiseksi kasvamisesta kuin mies ja päinvastoin. Eihän tämä välttämätä pidä paikkaansa käytännössä, mutta adoptiossa on pakko tehdä oletuksia kuin todellisutta ei tiedetä.

En tiedä ymmärtääkö kukaan mun ajatuskulkua, mut siis pointtina se, että ne perheet, mitkä tuolla elävässä elämässä tulee vastaan, on mulle kaikki saman arvoisia riippumatta siitä minkälaisista ihmisistä ne koostuu ja millä tavalla he lapsensa ovat saaneet on ihan sama mulle, pääasia että ovat onnellisia. Jokainen tekee parhaansa tilanteissa joihin päätyvät, muta sillon ku niitä pystytään ennalta vaikuttamaan, niin se ei ole niin yksinkertaista. Silon ku yritetään etsiä sitä parasta mahdollista tilannetta lapsen kannalta, niin paperilla on pakko laittaa toisia vaihtoehtoja toisia paremmaksi.

22.1.2012
Mummy83
Mummy83

Peesaan onnellista

 

mutta ehkä mä oon kuitenkin osittain sitä mieltä että pitää ajatella lapsen parasta ei omia tarpeitaan, oli sitten homopari, naisia tai miehiä, oli se lapsi hankittu millä keinoin tahansa. mutta mistäpä sen lapsen tulevaisuudenkaan tietää ennakkoon ;) siksikin juuri koitan olla aika neutraali tämän asian suhteen että olenko puolesta vai vastaan. eihän oikeestaan asia mulle edes kuulu. ja vielä tuosta kiusaamisesta, voihan olla että jos oikeus suodaan adoptioon ja tulevaisuudessa homoparien lapsia on enemmän, kyllä ne alkaa sekoittua joukkoon ja niitä mitenkään tuolla koulumaailmassa rekisteröidä olevan "erilaisesta" perheestä. kuten esim vielä kymmeniä vuosia sitten "äpärät" oli silmätukkuina mutta nykyään ei se oli isokaan asia ja siihen ei mitenkään noteerata, melkeimpä varmasti jokaisessa koulussa on useampikin isätön lapsi.

22.1.2012
Boco
Boco

2 piippunen juttu, onneksi se ei ole mun päätettävissä mitä tuonkin oikeuden kanssa tehdään, ei ossoo sannoo juuta ei jaata ;) ja juurikin tuon kiusaamisjutun takia. kyllä siellä jo ala-asteella nykyään ollaan hyvinkin valveutunutta sakkia ja homo-nimitys ei ole enää ainoastaan haukkumanimi vaan sitä myös tarkoitetaan, eli sen merkitys on tiedossa. ikävää:( mut näin ainakin meillä maalla.

ps. ystävä pariskunta (homo) ovat itse sitä mieltä ettei homoille pitäisi myöntää adoptio oikeutta...ajattelevat lapsen parasta, eivät itseään.

22.1.2012
Boco
Boco

tai onneksi täällä on poista nappi xD nätistetäämpä hieman :D

 

siis homojen pitäisi saada adoptoida.... huonoja nuo argumentit sitä vastaan ovat ja vanhoja ja toteennäyttämättömiä.

22.1.2012
imppuliina
imppuliina

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

22.1.2012
imppuliina
imppuliina

Niin ja siis niinkuin minkura sanoi, niin eihän se oikeus tarkoita automaattista pakkoa. Ei lapsen oikeus isään tai äitiin eikä homoparin oikeus adoptioon.

Eli se että homopareilla olisi adoptio-oikes ei todellakaan tarkoita että jokainen homopari voisi lapsen adoptoida, vaan onhan siihen tiukat kriteerit.

22.1.2012
Monster
Monster

Joopa jhoo. Ja tuota kiusaamisargumenttia en oo koskaan ymmärtänyt. Koska itse en edes ala-asteella tiennyt millaisesta perheestä kukakin kaveri tuli, eli oliko yhtä vai kahta vanhempaa tms. ja yläasteella taas oli jo sen verta älliä päässä ettei ois tullut muutenkaan mieleen ketään kiusata. Ei sen puoleen oon itse aina ollut melko suvaitsevainen, mutta se kiusaamisargumentti on silti niiden vanhempien oma mielipide aiheesta ja jos on sen verta kypsä aikuinen, niin lasten kuullen ei sellaisista asioista edes puhuta ennen kuin lapsi on kypsä siihen. Eli ala-asteikäisenhän ei edes tarvitse tietää mikä on homo ja mikä on hetero, eikä sen puoleen pysty sillä asialla ketään kiusaamaankaan.

Ja meillä ainakin vaikka tytöllä ei sitä isää ole "miehen mallina" (mikä ikinä sellainen onkaan) niin tyttö on ihan papantyttö ja seuraa tätä joka paikkaan ja tekee yhdessä pihatöitä ja korjaa traktoria papan kanssa eli tää ns. "miehen malli" kumminkin löytyy lähipiiristä. :D Ja itselläni ainakin on lähes olematon tukiverkko ja sekin verkko sen verta kaukana, ettei apua saa ihan noin vain mistään, eli yksin hoidan kaiken iloineen ja suruineen.

Niin en siis näe miksei kaksi toistaan rakastavaa aikuista voisi saada lapsen ja kasvattaa tämän yhdessä oli ne sukupuolet siis mitä tahansa. Naispari tai miespari on mielestäni ihan yhtä kykenevä kasvattamaan lapsen kuin heteroparikin, se ei ole mielestäni kiinni sukupuolirooleista eikä seksuaalisesta suuntaumuksesta vaan aikuisen kypsyydestä kasvattaa lasta ja laittaa tämän tarpeet etusijalle.

22.1.2012
Monster
Monster
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...