Laukku valmiiksi

Vaikka varmasti suurimmalla osalla odottavista äideistä synnytys käynnistyy pikkuhiljaa supistuksilla, on mahdollisuus että tulee hoppu esim. vesien menon takia. Oma synnytykseni käynnistyi vesien menolla LA yönä kolmen aikaan. Tunnin olimme kotona, isännälle keittelin kaffit yms. ja sitten vasta lähdimme sairaalaan. Jos olisimme jääneet kotiin vielä hetkeksikin, olisi jätkän syntymäpaikkana voinut olla koti. Ensisynnyttäjäksi synnytys eteni siis todella vauhdilla ja koko homma ohi muutamassa tunnissa. Onneksi oli laukku pakattuna! Se että odotat esikoista ei siis tarkoita sitä että synnytys kestää tuntitolkulla, vaan se voi olla ohi hetkessä. Joten, laukut valmiiksi mammat !

21.1.2012
RJ89
RJ89
3 years, 2-month-old toddler

meillä oli kans livakka lähtö vaikka ensisynnyttäjä olinkin, ehkä n. 45 min kesti vesien menosta et oltiin kysillä, parkkihallista vielä kävelin ensiavun aulaan ja siinä aulassa vei supparit jo jalat alta.. mies työnsi pyörätuolilla synnärille ja siellä ei montaa tuntia nokka tuhissut.. kassi oli valmiina kyllä mut eväät piti miehelle pakata ja vaatteet pukee ja muuta, yhtään pidempään en ois uskaltanu kotona olla.. 

mulla oli myös pikku putelit pesuaineita mukana, verkkarit, kotiutumisvaatteet, pari sidettä, imetysliivit ja liivinsuojat, siin kai ne tärkeimmät.. minen kirjan lukuun jaksanu keskittyä ku samoilla silmillä olin melkein torstaista maanantaihin mut ens kerran mies saa tuoda mulle koneen sinne.. viimeks kävin kännykällä sillon tällön netissä jos jaksoin mutta en oikein tykkää kännyllä surffailla eikä toi mun puhelin oo siihen paras mahdollinen ni tuokoot mulle koneen.. se kysin kone oli järkyttävän hidas kivikautinen vehje ja aina varattu ku yks mies istu siinä kaiket päivät :D

ja herkkuja otan mukaan kyllä ja tossut ens kerran.. ja omat siteet.. :D

23.1.2012
ninnup
ninnup

Mähän ite pakkasin laukun yks yö kun en saanu unta ja siivosin siinä makkarin ku isäntä oli sopivasti sammunu soffalle. Yhtäkkiä tuli suunnaton tarve pakata laukku, en pystyny ajattelemaan mitään muuta. Laukkuun tuli :

- Sukkia, pikkareita, imetysliivit + suojuksia

- Kotoutumisvaatetus itelle ja muksulle

- Kamera, laturi + puhelimen laturi

- Lehtiä (jäi lukematta, oli muuta puuhaa :D)

- Suklaata, pillimehua, mentoksia yms. hyväskää

Nyt en kyllä muista olisko ollu muuta, ei kai sitte. Jos oli niin ei vissiin tarvittu ku ei edes muista. :D Mutta tästä viisastuneena seuraavan kerran otan mukaani imetyskumit, jos päätän edes kokeilla seuraavan kans imetyspuuhia. Neuvolasta sanoivat että SeKS:ssä sellasia on ja saa lainata, mutta eipäs ollut.

22.1.2012
RJ89
RJ89
3 years, 2-month-old toddler

Mulla on hoitolaukussa valmiiksi mukaan:

* Ittelle ja miehelle ajankulua (ristikkolehti ja kynä... lehtiä löytyy kuulemma osastolta)

* Ittelle pari nuttrilett -patukkaa energian palauttajiksi synnytyksen jälkeen

* Alushousuja ja imetysliivit (+liivinsuojuksia)

* hygienia-aineet ja tarvikkeet + sidepaketti

* Neuvolakortti ja huulirasva jne. pikkujutut kulkeutuu omassa käsilaukussa...

* Kamera + laturi on vielä pakkaamatta ja kännykkä + laturi... ne pitäs vielä lisätä mukaan.

* kotiutumisvaatteet saapi sitten joku tuoda tullessaan, kun tulee vauvelia kattomaan... todennäköisesti delegoin siihen vanhempani =)

* Vauvalle kotiutumisvaatteet + vaippa, jos matkalla tarttee vaihtaa ja autoistuimen teline on autoon asennettuna, joten vaan ite istuinosa lähtiessä messiin...

* Miehelle eväitä saapi sekä sairaalan kanttiinista, että sairaalan vieressä olevasta SIWAsta =) ja ku meitil tulee perhehuone, niin saa sit iha osastoltaki ruokaa, ettei tarvi nälkään nääntyä.

21.1.2012
milla79
milla79

Mitä kaikkea te olette tarvinneet mukaan,ettei tulisi pakattua hirveesti mitään ylimääräistä?

ja onko kellään kokemusta kuopiossa synnyttämisestä,olisi kiva kuulla muiden kokemuksia?

21.1.2012
eevanton
eevanton
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...