Uusia ongelmia... :/

Eilen käytiin omalääkärillä, kun kahden lämmöttömän päivän jälestä nousi taas lämpö ja 2 yötä peräjälkeen Urho huusi 3 tuntia putkeen, rauhottui vasta 1h Pronaxenin antamisen jälestä. Korvista ongelmaa odotin löytyvän. Toisessa korvassa lääkäri ei putkea näkynyt, oli mentävä huuhtelemaan ja imemään.(aivan hirveää teurastusta) Kuinka ollakkaan, putki tuli imettäessä hirvittävän märkämöykyn keskellä pois..jolloin nähtiin, että täkykalvolla ei ole etes putken reikää enää jäljellä, joten putki on ollut pitkään pois paikaltaan. Ja sama korva erittäin pahoin tietysti tulehtunut. Ei tarvitse yöhuutoja nyt ihmetellä. Estolääkitysantibiootti, joka nostettiin viideksi päiväksi hoitotaso-annokselle ei siis toiminut, josta päästään taas siihen, että kyseinen hoito on turhaa ja Urhon elimistö on ilmeisestikkin sille(kin) antibiootille resistenssi. Ollaan miehen kanssa ihmetelty jo kotva Urhon vatsaa, kun se on niin paksu, siis iso. Urho on vauvasta asti kasvanut kirkkaasti pullukampaa käyrää, niin ei ehkä olla osattu olla asiasta kuitenkaan huolissaan..tarkoitus oli samalla käynnillä lääkäriltä kysyä kuitenkin tuota vatsa-asiaa, kun olen alitajuisesti ajatellut, että entäs jos keuhko-asioiden takia kertyy nestettä kroppaan tms. En kerinnyt asiaa itse ottaa puheeksi, kun lääkäri kysyi, että mitäs Urhon vatsalle on tapahtanut tai miksi se on noin iso! Urho edelleen pipuloi, vatsatauti alkoi 30.12 (tuolloin oksensi 1 päivän)..välillä ripuloi 10 kertaa päivä, välillä vain 3. Kaikki mieidän perheestä sairasti tuon taudin (kuumetta 2 päivää ja ripulia vatsaipuja vk, muut eivät oksentaneet), joten en ole osannut siitä olla huolissani, koska pienimmällä ei ole vastustuskykyä, niin olen ajatellut, että se nyt vaan kestää ja kestää. Lähdettiin sitten Jorviin. Antibiootti laitettiin korvan takia i.m, vatsan tiimoilta alkaa isommat tutkimukset maanantaina, ensin labroja ja miljoona kakkanäytettä ja helmikuun alussa sitten plkl käynti. Tiukalla kotihoidolla hengitys/astma asiat on nytten melko hyvällä mallilla tähänhätään..eli kotispirailu selätti tämän infektion, siitä saamme siis olla iloisia. Kuinka paljon meidän pieni joutuu vielä kärsimään? Miksi paskaa ei jaeta tasaisesti, miksi meidän pieni/et vaikka kaikki on tehty niinkuin jokainen lapsiaan syvästi rakastava tekisi! Tämä on niin EPÄREILUA!!!!

21.1.2012
tyttö
tyttö

Voimia! Ihan sanattomana täällä.

11.2.2012
misukka
misukka

Jokohan se olis 5 viikkoa tätä pahenemisvaihetta takana..aika hauskasti sanottu, kun tätä touhua tulee ihan pian 1v täyteen (maaliskuun 4), jolloin hengitysongelmat todenteolla alkoivat..mutta siis uskaltaiskohan sanoa, että astmahengitys rajoittuu nyt heräämisen jälkeiseen 2h ajalle, sekä aamulla, että päiväunien jälestä. Limaisuus on melko kovaa, joten koitetaan ainakin 3x päivä suolaa hänelle antaa, vaikka kuinka teurastusta onkin..Ihan aavistukseen tuntuu kuitenkin siltä, että voitonpuolella ollaan nyt.(kopkop)

Eilen käytiin Urhon masu ultraamassa ja sieltä ei mitään poikkeavaa löytynyt, että jotain hyvääkin. Omaan silmään näyttää, että masun kokokin olisi ehkä hieman pienempi :) Ripuli jatkuu tosin vaihtelevasti, mutta omalääkäri oli sitä mieltä, että tuosta vaivasta (antibioottiripulista) ei mitään haittaa ole pitkässäjuoksussakaan.

Maaliskuun loppuun tuli aika keuhkolääkärille, mikäli ei rupea pikapuoliin tämä tauti helpottamaan, pyydän hoputtamaan aikaa.

Tulin taas lepäilemään viikonlopuksi töihin..jospa ei enää huomenna tarvis tulla, jos voittas illalla 10 miljoonaa!:)

11.2.2012
tyttö
tyttö

Eilen olisi putkitus tosissaan ollut, mutta poika ei todellakaan ole nukutuskunnossa, joten aika siirtyi 2 viikon päähän. Nyt meillä on 2 lämmötöntä päivää takana, tosin limaisuus on todella hurjaa.Tänään käytiin lastenpolilla Jorvissa ja ei yhtään yllättänyt, kun se korva josta putki irtosi oli nyt pahasti tulehtunut (huusi viimeyön). Keuhkot ei ihan obstruktiossa olleet, mutta ei ollenkaan hyviltä kuulostaneet, oikein reipas limarohina lisänä.

Tähän väliin otetaan nyt 10 päivän antibioottikuuri ja sitten jatketaan estolääkitysantibiootilla, jota ei antibioottiripulista huolimatta uskalleta lopettaa, koska..lääkärit ovat sitä mieltä, että Urhon tila saattaa jopa merkittävästi huonommaksi muuttua, kun ne kaksi (moraxella ja pneumokokki) bakteeria pääsevät helpommin hengitysteissä mellastamaan, jos estolääkitys jätetään pois.Maitohappobakteerit vaan lisätään (lisättiin) 2x päivässä annettaviksi.

Edelleen jatkuu spirailut, ventolinea pitäs 4x päivässä antaa, pulmicort 2x ja suola 4x päivä..jokaikinen spirakerta on sitä, että poika rimpuilee ja huutaa itsensä hikeen..niin on aina ollut ja niin tulee aina olemaan.

Itse aloitin nyt yövuorot, aamulla menen kotiin, mies saa muut mennessään viedä tarhaan ja minä jään pienimmän kanssa kotiin..Nyt on ruvennut tuntumaan siltä, että olis mukava kun olis turvaverkkoa ympärillä. Vaikka toisaalta nyt on päiväkoti muilla, siinä mielessä iso helpotus vuoden takaiseen. Ja ihanasti on päiväkoti/johtaja reagoinut meidän tarpeeseen saada nopeasti kolmelle muulle ylimäärästä hoitopäivää. Iso kiitos sinne! (pysytään kirkkaasti silti maksetuissa 13pv/kk, 3kk keski-arvolla)

Semmossia. En tiedä ketä nämä kirjoitukset kiinnostaa ja ei tarvitse kiinnostaakkaan, kohan puran mieltäni ja kertaan mitä tässä hullunmyllyssä tapahtuu.

1.2.2012
tyttö
tyttö

Pojalla on (synnynnäinen) puutos immuunipuolustuksessa, joka altistaa hengitystieinfektiokierteelle, joka on ollut pojalla pahin mahdollinen (krooninen keuhkoputkentulehdus, keuhkokuumeita, akuutteja bakteeriperäisiä muita hengitystieinfektioita). Lisänä tuo voimakas korvakierre. Poika on niin limainen, että tuo lima on aiheuttanut osittain keuhkoputkien kasaan painumista ja seinämien paksuuntumista. Limassa elää kokoajan moraxella ja pneumokokki-bakteerit. Pojalla on paha astma, joko tilasta johtuen tai sitten perussairautena. (meillä vanhemmilla ei ole astmaa, hänen yhdellä veljellä on infektioastma)

Suolahoito (tarkoituksena saada lima irti), jota hänelle on nyt 2,5kk annettu, piti pojan joulun tietämillä ensimmäistä kertaa n. 10 päivän ajan "melkein terveen kuuloisena"..mutta tila on alkuvuoden jälestä luisunut taas edeltäneelle taholle, ko.hoidosta huolimatta.

Poikaa on täysimetetty 6kk ja jatkettu 10.5kk asti. Poika on syntymästään asti syönyt maitofappobakteereja (gefilus) Ei altistunut millekkään myrkyille vatsassa, eikä syntymänsä jälkeenkään (tupakalle eikä pakkaselle yms)

Hampiharjoja vaihdellaan kyllä todella tiuhaan niitäkin.

Allergioita ruoka-aine, pöly, eläin yms. ei ole löytynyt. Maitoa ei olla kokeiltu jättää vielä pois, mutta en jaksa uskoa sillä olevan vaikutusta..limaisuuteen kylläkin jossainmäärin, mutta ei liene taikasana tähän..(miksi ei kokeilla voisi)

Meillä on 2x käynyt Jorvista kuntoutusohjaaja kotona ja hän ei löydä yhtäkään parannettavaa tekijää meiltä, eikä meillä ole hometta tms. (ei ole löytynyt tutkimuksissa)

Kaikki on väännetty ja käännetty, mitään muuta selitystä tälle ei löydy kuin tuo synnynnäinen tila. Meidän kaikki 4 lasta ovat olleet pahoissa korvakiereissä, mutta putkista apu muille, vaan ei tälle pienelle.

28.1.2012
tyttö
tyttö

Kolme viikkoa nyt hoidettu poikaa spiralääkkeillä kotona. Jorvissa ja omalääkärissä ravattu ihan liian monta kertaa. Keskiviikkona oltiin taas Jorvissa avaamassa röörejä ja ihmettelemässä 39 kuumeen jatkumista, sekä kovia yöhuutoja.Crp oli 79, kaikki nielunäytteet negaa, keuhkot kyllä tuttuun tapaan taas rohisee, mutta keuhkokuvassa ei ihan selvää keuhkokuume näkymää ollut. (kuva ei ollut yhtään parempi kuin ennen suolahoidon aloittamista (2,5kk sitten) :() Höngittiin spiraa yöhön asti ja käytiin kotona muutama tunti nukkumassa, torstai aamuna takas ja crp olikin jo laskenut alle 50, eli ilmeisesti kuitenkin vain virusinfektio. Ventolinea spiralla 3-4h välein annetaan ja kotiin päästiin vain ja ainoastaan siksi, että on oma spira ja poika on niin virkeä.

Vatsan koosta lääkäri taas kyseli ja laittoikin lähetteen ultra-ääneen, johon tulee aika. Parempi on asia tutkia kunnolla kuin että useampi lääkäri ääneen ihmettelee vatsan kokoa, tulen moisesta harhaiseksi itse. Muuten kk kestänyt ripuli on antibioottiripulia (ei mikään ihme), muttei kaikista pahinta kantaa. Estolääkitysantibioottia ei kuitenkaan vielä lopetettu vaan asiaa mietitään ensi viikolla. Itse olen lopettamisen kannalla, koska tuo(kin) hoito on ollut tehotonta :(

Torstai päivän oli lämmötön, eilen nousi kuume taas 39..Itse tulin 3vk tauon jälestä tänään hengähtämään töihin, mies ei vielä ole raportoinut tämän aamun tilanteesta kuumeen ja hengityksen osalta. Ihme on tämäkin tila taas hänellä :/

Tiistaiksi pitäisi saada hengitys ja infektio siihen tilaan, että putkittamaan päästäisiin..taitaa olla utopiaa. Vaikka putkittamisella ei mitään vaikutusta korvatulehdusten määrään ja tiheyteen ole ollut (1v4kk ja 23 tulehdusta), mutta suurimman kivun tulehduksen aikana putket ovat vienneet.

On se kummallista katsoa tuota meidän ihanaista palleroa, miten ihmeessä pieni jaksaa olla kuin päivänpaiste. Keuhkoputket ja keuhkot ihan ruvella, mutta vauhti ei hiljene 3 Sydäntä riipaisee miten pieni repii naulakosta omaa haalaria, kun isommat ovat ulos lähdössä, mikä onkaan se suru kun itse ei pääse..tuolin laitan olkkarin ikkunan eteen, josta tapittaa muita ja kiljuu riemusta kun isommat isommat käy lasin takana moikkaamassa ;(

Muutamana iltana olen itsekseni tyynyliinan märäksi itkenyt..mielessä kaihertaa jatkuvasti pelko siitä, että Urho on meillä vain hetken lainassa. Useampi antibiootti ei enää häneen tehoa..entäs kun tulee se superbakteeri!? Pojalla ei vastustuskykyä ole juuri lainkaan kaiken tämän jälestä..

Milloin tämä loppuu ja miten tämä kaikki loppuu?

28.1.2012
tyttö
tyttö

Viimeyö taas huudettu, aamulla nousi 39 kuume. Käytiin omalääkärillä, joka lähetti korvaklinikalle. Korvanenäkurkku-erikoislääkäri oli korvasta sitä mieltä, että korva ei enää voi aiheuttaa tätä kuumetta, koska tärykalvon takana ei enää pullistellut märkää.(syöty 5 pv antibioottikuuri ja perjantaina antibiootti i.m), vaan kurkku oli kiljuvan punainen. Arveli vain virusperäisen kurkkutulehduksen (?) olevan. Aika hyvin tiedetty, kun pika crptä ei otettu. Ja jännä sinäänsä, kun pari tuntia aikaisemmin kurkku oli siisti, eikä poika arista yhtään kurkkua syömisten ja juomisten kanssa..tultiin reissulta kotiin kolmen maissa, niin taas kuume 39 pinnassa. No, katsellaan. Tiukalla kipulääkityksellä nyt. Putkitetaan onneksi ihan lähipäivinä.

Seuraillaan siis.

24.1.2012
tyttö
tyttö
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...