Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

hermoheikko kyselee

hei nonii eli imetys on lähteny tasasesti käyntiin noista rintaraivareista ja koliikkihuuteluista huolimatta.... ja nyt sitten pari kyssäriä k.o aiheeseen.   a) koska esikoisesta se imetys meni ihan vituralleen ja pelkään että tästäkin maito loppuu vaan johonkin ja niukinnaukin painorajojamyöten viimeksi oli tullut painoa ja vaikka terkka sanoi että välipunnitusta ei tarvita niin voinko soittaa ja pyytää oman mieleterveyden säilyttämiseki tuon pelkän punnituksen?   b) joo tiiän että oon sanonu että se imetystee on hippien  oma hörhöjuoma mutta alan harkita sitä ihan vakavasti xD mitä ja mistä onkin sitten seuraava kysymys eli merkki ja mistä sitä saa?! kokemuksia oisi kiva siitäkin saada

19.1.2012
imppuliina
imppuliina

Meillä kummankin lapsen kohdalla varattiin aina aika terveydenhoitajalle, kun oli ylimääräisiä punnituksia.

Suosittelen siis ajan varaamista etukäteen.

 

Imetysteestä ei ole kokemusta.

6.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voit myös kysellä terveydenhoitajaltasi olisiko neuvolassasi mahdollista käydä punnitsemassa lapsi ilman terveydenhoitajan ajanvaraustakin. Omassa neuvolassani on lastenhoitohuone, joka on avoinna kaikille ja huoneessa on vauvavaaka. Siellä voi siis käydä punnitsemassa vauvan ilman että vie terveydenhoitajan kiireistä työaikaa. Toki terveydenhoitajat on siellä neuvolassa juuri sinua ja vauvaasi varten, mutta ajattelin vinkata, että tuollainenkin punnintamahdollisuus saattaa olla olemassa.

5.2.2012
Ruusunen
Ruusunen

Hei! Itselläni n. 1 kk ikäinen vauva. Hyvänkokoinen syntyessään eli 4,6 kg ja syntymän jälkeen paino laski noi puoli kiloa synnärillä. Nyt siis ikää ens viikolla 1 kk eikä vielä ihan olla syntymäpainossa. Ja sekös tuntuu olevan ongelma neuvolassa vaikka tyttö on pirteä ja kuitenkin kohtuu kokoinen, tästä siis asiaan eli koita tässä nyt sitten imettää kun ei yhtään tiedä paljonko vauva sieltä saa ja on kuitenkin tyytyväisen oloinen mutta paino ei nouse terkkarin haluamia summia joten on jouduttu antamaan korviketta lisäksi..

On hieman vaikeaa koittaa lisätä imetystä ja pelätä sitten koko ajan ettei paino taas nouse riittävästi vaikka halua olisi kovastikin imettää..

Kysymästäsi teestä ei ole kokemuksia..

21.1.2012
indebra
indebra

Täällä yhden koliikkipoikasen emo tuntee syvää empatiaa! Meillä huuto oli vuosi sitten niin hurjaa, että musta tuntui, että tarvitsin neuvolan punnituksia vaan siksi, etten tiennyt mitä poika huutaa...en siis enää erottanut huusiko ruokaa, vaippaa vai kipeää vatsaansa! Kävin kerran viikossa ja painoa tuli välillä ei yhtään ja välillä ihan hulluna...Suosittelen siis! Etenkin kun on väsynyt, ei varmaan pahaa tee saada muutamaa kaunista ja tsemppaavaa sanaa ;)

Meidän poikanen sai nimen 3 kk:n iässä, en vaan jaksanut aiemmin...ja se tais olla niitä viimeisiä huutopäiviä. Nyt 1v1kk ja ton 3kk:n jälkeen on poika ollut pelkkää aurinkoa!!! Jaksamista, juo paljon ja koita rauhoittua niin kyllä sitä maitoakin tulee!

21.1.2012
vauvamasu
vauvamasu

2,5kk on jo tuo junnu :) koliikin kanssa pärjätään jo paljon paremmin että iltahuuto on jo huomattavasti pienempää mitä se oli viimeviikolla! eli tipat toimii moitteetta!!!! enää semmonen parituntinen huudetaan iltaisin ja päivällä yhtä hymyä! :) että yksi ressi kyllä vähemmän vaikka ei kerennyt kauaa onneksi taas ressaamaankaan :) joooh.. taidan soitella sinne neuvolaan ja josko se tehobuustais minua jo siinä puhelimessa niin paljon että ei tarviis käydäkkään xD harva asia saapi tällee päätä sekasin xD eipä silti suostu tämä pätkä jo tänä aamuna hereillä ottaa tuota toistakin että josko se tästä! puhhuih....

20.1.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...