Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

vähän nostatusta!

Yritän vähän nostattaa enemmän keskustelua meidän kovin hiljaisessa odotusryhmässä kun olisi kiva kuulla enemmän kuulumisia samassa vaiheessa olevilta odottajilta :) miten kaikkilla on sujunut ja millaisissa tunnelmissa menette? Meillä on nyt viikkoja 28+0 ja toivon että olisi enemmän... Kamalan tukala olo ja kaikki on niin vaikeaa. Meidän pikkunen vielä makailee niin horveen alhaalla että kaikki liikkeet sattuu. Toivottavasti tä loppuaika menis nopeesti... :) pahoinvointi ei oo loppunut vieläkään, puoli vuotta nyt oon oksentanut päivittäin ja oon alotuspainosta edelleen kolme kiloa miinuksella, aikaisemmin oli kymmenen. Millon teillä muilla on alkanut helpottaa?

4.8.2011
Ukendt

H-hetki lähestyy...

Meillä on tilanne nyt sellainen, että synnytys ajoitetaan jo nyt tälle tai ensi viikolle eli r 35-36+. Syynä rh-immunisaatio, tiitterit 128. Vauvan hb oli napasuonipunktiossa 122, joten laskusuunnassa. Helpottavaa kuitenkin, että tämä alkaa olla loppusuoralla. Ollut tosi rankkaa rv 29 lähtien,kun vasta-aineet nousivat. Vauva on vilkas liikkumaan masussa ja muuten tuntuu voivan hyvin. Pieni sykkeen tason nousu oli viime viikolla, jonka vuoksi oltiin seurannassa osastolla ja tehtiin sen punktio. Oli kyllä erittäin epämiellyttävä tutkimus, mutta hyvän tuloksen antoi, joten kannatti! Sain vihdoin jonkinasteisen mielenrauhan ja uskallan hiukan nauttia!!!! :)
Jännittävää!!

Ihanaa loppuodotusta kaikille ja tsemppiä synnytykseen! Muistakaa nauttia siitä, että vauva saa kasvaa masussa!!!

13.9.2011
hansu861
hansu861

no

miehän pakkasin imetysliivit,liivinsuojia (viimeksi ei ollu matkassa ja sairaalan kaapu oli aina märkänä) kameran,hammasharjan+tahnan,peseytymisaineet,hiusharjan,kotiintulo vaatteet,sukkia (muutamat,en tykkää sairaalan sukista ku eivät pysy jalassa) lukemista,vaikka tiedän edellisistä kerroista etten jouda kuitenkaan lukemaan :) siinä tais olla ainakin suurin osa. hoksaisko joku vielä jotain mitä kannattais ottaa?
hui ku alakaa jo pikkuhiljaa jännitämään synnytys,vaikka kahdesti jo synnyttänyt :) ja huomenna ois sitten se viimenen ultra :)

31.8.2011
äitex3
äitex3

heips!

täällä huomenna alakaa viikko 36,ja ylihuomenna ois viimeinen ultra,missä katotaan istukan paikka,että onko noussut yhtään,toivotaan että on,niin onnistuu alatie synnytys,ja toivottavasti saan myös vihdoin ja viimein tietää vauvelin sukupuolen :) yöt tulee valvottua,mikään asento ei oo hyvä,ja parin tunnin välein pittää käyä vessassa :/ vauva ilmeisesti painaa johonki hermoon tai muuhun,kun aina iltaisin tulee oikeaan jalkaan outo tunne,ei oo kipeä tai muuta vastaavaa,mikään asento vaan ei oo jalalle hyvä,sitä niinku ahistaa...outoo...
ja kamala närästys myös vaivaa,varsinkin öisin. supistuksia tulee jo lähes päivittäin,ja tänään sit kompuroin tossa meijän pihalla,niin tuli sen jälkeen jo kovempia suppareita,ajattelin jo että nyt pittää lähteä,mutta sit ne loppuivat kuin seinään. tänään tuli sitten sairaalakassikin pakattua valmiiksi :)

30.8.2011
äitex3
äitex3

Niinhän se on...

että tätä voidaan hoitaa. Onneksi! Mutta tuntemattoman edessä ja vieläpä näiden voimakkaiden raskaushormonien kera asiat tuntuvat kamalilta.

Olen nyt jokseenkin saanut itseäni kyllä jo rauhoiteltua, kun on ollut jotakin tekemistä. Alkujärkytys oli suuri enkä sitä lainkaan vähättele.

Onneksi kontrollit ovat usein yliopistollisessa sairaalassa. Eniten tässä nyt jännittää, että mihin suuntaan tämä lähtee tiitterien osalta. Vauva liikkuu tosi vilkkaasti, joten on vaikea kuvitella sen voivan huonosti. Nautin jokaisesta potkusta ja muljahduksesta :)

Mukava kuulla muiden äitien vointia myös, toivon kaikille kaikkea hyvää loppuun asti! Ja Tiituli82, teit minkä ratkaisun hyvänsä päiväkoti asian suhteen, se on varmasti oikein. Arki kahden lapsen kanssa kotona muotoutuu sujuvaksi varmasti.

Kiitos tsempaamisesta!

P.s Päiväkirja on käytössä :)

7.8.2011
hansu861
hansu861

moi

Toivottavasti kaikki menee kuitenkin hyvin! Suomessa on aika hyvät hoidot ja osataan hoitaa äitiä sekä vauvaa:

http://www.veripalvelu.fi/www/2815

Tsemppiä ja jaksamista sinulle :)

6.8.2011
Jeid
Jeid

Kuulumiset

Mulla menossa 29+3. Pari viikkoa sitten selvisi, että on vasta-aineita veressä tiitteri 32. Mieli on ollut kovin alakuloinen. Ultrassa käytiin TAYS:ssa jo kerran, kaikki oli sen mukaan hyvin. Vaarana siis on että vauva anemisoituu pahasti.
Tiitteri on poikkeuksellisen korkea, en tiedä kauanko on noussut jo kun eka labra oli silloin alkuraskaudessa negatiivinen. Syytäkään ei tiedetä mikä on aiheuttanut mun ja vauvan verien sekaantumisen. Jotain mystistä on tapahtunut. Olen itse siis rh- ja mieheni on rh+.

Haluaisin takaisin sen nautinnon, kun iloitsee raskaudesta ja saa rauhassa unelmoida tulevaa. Nyt en uskalla tehdä mitään. Itkettää vaan ja mieli kehittelee kauhuskenaarioita.

Maanantaina ajattelin hakea sairaslomaa, kun tuntuu että pää hajoaa tähän kaikkeen.

Muuten raskaus on edennyt normaalisti ja oon voinut tähän asti hyvin.

5.8.2011
hansu861
hansu861

kuulumisia.....

täällä mennään viikoilla 30+6, sairaslomalla oltu jo viikko ja kestää äippälomaan saakka. Rupesi supparit vaivaa ja lääkäri löysi syyksi bakteeritulehduksen, nyt ollaan sitten antibioottikuurilla. En uskaltanut pahemmin kysellä taudista enempää ja mitä seuraamuksia on. Mut varmaan ens viikon neuvolassa kuulee lisää, olen ilmeisesti erityistarkkailussa loppu ajan.
Meinaa vaan olla asennoitumis ongelmia tähän pitkään loppu odotukseen, kun ei kykene oikeen mitään tekemäänkään, kun kaikki sattuu. Vauvan liikkeetkin tekee tuskaa. Jospa syntyis heti kun lupa :)

Meillä vielä lähtee eskariin tämän hetken nuorimmainen, sekin painaa mieltä kun ei meinais raskia häntä sinne laittaa, kun on luonteeltaan sellainen äidin kanssa kotona viihtyjä, ei kaipaa hirveesti tekemistä ja kavereita ympärille. Oli jo alkukesästä hirveitä itkukohtauksia ettei tahdo eskariin kun vapaat loppuu eikä saa koskaan olla kotona :( taitaa olla rankka syksy edessä.

5.8.2011
theidim
theidim

Moi

Niin, täällä ryhmässä ei tule vielä ihan joka päivä käytyä. Ehkä sitten, kun äippäloma alkaa alle 2kk:n päästä, niin tulee oltua enemmän :)

Mulla taitaa olla nyt rv27 menoillaan (ei pysy enää perässä). Pahoinvointi loppui sinne 15 viikolle tms. Kauheata, kun ei muista näitä ;) Ensimmäisen kanssa oli kyllä ihan selvillä millä viikolla mennään ja mitä tapahtui milläkin viikolla.. Olisi pitänyt vissiin nyt kirjoittaa ylös :)

Hieman on alkanut tuntua nipistelyjä alavatsasta ja välillä supistelee, mutta ei pahasti. Mulla on ja tosi alhaalla vauva välillä, että tuntuu ilkeältä.

Ei kyllä yhtään tajua, että kohta sitä taas jäädään taas kotiin. Pitäisi töissäkin alkaa vähän siivoilla kaappeja ja työpöytää sijaista varten...

Meinaako kukaan jättää isompaa sisarusta päiväkotiin tms. kun vauva syntyy? Mulla on ollut vähän ristiriitaiset fiilikset. Tyttö on 4v. ja en kyllä aio paikkaa antaa pois, ei nyt tietenkään kokopäiväisesti hoidossa, mutta varmaan muutaman päivän viikossa pidän isomman päiväkodissa. Tuonikäinen kaipaa jo kavereitakin niin paljon ja menee hetken, että vauvasta on leikkijäksi.

Mutta tuo vähän jakaa mielipiteitä, jotkut on sitä mieltä, että ehdottomasti kotona, jos toinen vanhempi on kotona. Siinä sitten yrität olla syyllistymättä ;)

Mutta semmosta, pitää vissiin jatkaa oikeita hommia taas.. ;)5.8.2011
Jeid
Jeid
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...