Ensimmäinen raskaus

Moikka. Haluisin kysyy millasta on ensimmäiset neuvola käynnit ja kuinka ollaan reagoitu ylipainoon raskauden aikana? Ootan nyt esikoista ja on vielä aluillaan mutta pian on ensimmäinen neuvola joka vähän jännittää yleisesti, että ylipainon kanssa mul on bmi varmaan joku 32. Kertokaa hyvii kokemuksii neuvoloista ja raskaudesta!

9.1.2023
Pööpötin
Pööpötin
9 weeks pregnant

Minultakin aina otettu hemoglobiini ja verenpaine. Se on rutiini kaikilla, vaikkei ylipainoa olisi. Ekoilla kerroilla puhuttiin juuri voinnista, käytiin läpi mitä ruokia välttää yms. Jos painon nousu on tasaista, ei hätää.
Lisäksi määrätttiin sokerirasitukseen, mutta tällä alueella kaikki äidit menevät siihen. Se oli ihan helppo homma. Yksi juttu mitä ylipaino voi estää, on vesisynnytys, mutta se riippuu sairaalasta. (No synnytyksestä ei tässä puhuttu mutta sekin selvisi kun satuin itse tutkimaan aihetta)

11.1.2023
SininenKynttilä
SininenKynttilä

Hei ja onnea raskaudesta. Itsellä kans ylipainoa reilusti ja kolme raskautta takana+ yks varhainen keskenmeno. Oma kokemus on positiivinen ylipainon suhteen. Jokaisella käynnillä paino on punnittu ja jos nousu on tasaista niin ei oo haitannut. Ekalla käynnillä itseltä on mitattu verenpaine, hemoglobiini, ultrattu (esikoista ei mut kaks seuraavaa kun kierto ollu epäsäännöllinen), kuunneltu syke, juteltu yleisesti voinnista, raskauden tuomista muutoksista jne. Lisäksi ohjattu sokerirasitukseen. Itse käynyt sokerirasituksessa jokaisen kohdalla, mutta vain viimeisimmässä havaittu radi eli raskaus diabetes.

10.1.2023
Tarvti87
Tarvti87
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...