Syyskuiset 2023

Tänään tein plussan ja raskauslaskurin mukaan la 1.9! Onko muita plussanneita jo?❤️

26.12.2022
Heinäkuu 2020
Heinäkuu 2020
newborn baby

Tilannepäivitystä tänne. Meidän pienokainen päätti, että hänestä tuleekin elokuinen 🩵

Viikkoja oli takana 38+1, kun poika alkoi tekemään tuloa ja se olikin sitten vauhdikas urakka.

Sunnuntaina aamuyöllä kahden aikaan meni lapsivedet ja pian sen jälkeen alkoi supistukset melko tasaisina ja säännöllisinä. Soitin sairaalaan lapsivesien menon jälkeen, jolloin neuvottiin seuraamaan tilannetta ja tulemaan sairaalalle päivällä tarkistuttamaan tilanne. Soitin uudestaan sairaalaan puoli seitsemän aikaan aamulla, kun supistuksia olin seuraillut reilun tunnin verran ja ne olivat olleet noin 1,5-3 min välein ja kestoltaan noin minuutin jokainen. Supistusten voimakkuus oli ollut kokoajan suurempaa. Sain ohjeeksi ottaa särkylääkettä. Särkylääke auttoi noin tunnin verran, jolloin sain torkahdettuakin supistuksien välissä. Tämän jälkeen tosin supistukset tulivat kahta kauheammalla voimalla takaisin. Mieheni soitti puolestani puoli yhdeksältä jälleen sairaalaan ja saimme luvan tulla. Tuossa vaiheessa sairaalaan lähtö oli melko vaikeaa, kun voimakkaita supistuksia tuli tiuhaan ja aloin kokea myös erittäin kovaa ponnistamisen tarvetta. Pääsimme sairaalaan puoli kymmenen aikaan ja kätilö katsoi tilanteen: olin kokonaan auki ja vauvan päälakikin näkyi jo. Pakolliset toimenpiteet tehtiin ja pääsin ponnistamaan oikeastaan saman tien ja 10.21 meidän poikamme syntyi 🩵🩵

Kaikki on lähtenyt menemään erittäin hyvin ja tänään pääsemme todennäköisesti aloittanaan uuden arjen kotona.

22.8.2023
EllenAmanda
EllenAmanda

Täällä menossa 35+5. Jäin tällä viikolla pois töistä. Olo on ollut oikeastaan todella hyvä läpi raskauden. Oon jaksanut liikkua ja tehdä asioita. Hieman alkaa nyt jännittää, että milloin poitsu sitten päättääkin tulla!

Maanantaina oli lääkärin vastaanotto, jossa sydänäänet normaalit ja hyvät, poika on asettunut jo pää alaspäin ja muutenkin ultrassa kaikki näytti olevan kunnossa.
Alapaine oli hieman koholla ja sitä nyt seuraillaan kotona hieman tarkemmin, ettei lähde nousuun.

Poika liikkuu todella aktiivisesti ja useita kertoja päivässä. Ärsyttävin vaiva tässä vaiheessa on vessassa ravaaminen yöllä, vaikkakin oon saanut hyvin nukahdettua heti sänkyyn palattua. Myös kolmannella kolmanneksella on ollut melko paljon turvotusta sormissa ja varpaissa, ja oikea käsi on ajoittain puutunut.

3.8.2023
EllenAmanda
EllenAmanda

Eiliset äitipolin kuulumiset.
Vauvan kasvu on tasoittunut omalle käyrälleen.
Rv 30+4 eilen käynnillä.

Painoarvioksi saatiin 1520g.
Lääkäri oli sitä mieltä että isompikin olisi saanut olla mutta ei siis koon puolesta kuitenkaan mitään hätää.

Mulla siis insuliinihoitoinen radi.

Seuraava kontrolli 3 viikon päästä.

Ja näillä näkymin synnytetään/käynnistetään rv 38.

27.7.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Meillä 26+5.
Välillä potkii niin vimmatusti ja välillä harjoitussupistuksia, mutta kivuttomia.

Maanantaina äitipolilla paino arvio oli 1kg, mutta pään ja vartalon ympärys käyrän alareunassa. Istukka ja sydän kunnossa.
Toivotaan ettei vauvalla mitään hätää olisi vaan tulisi siro neiti ❤️ uusi kontrolli 4 viikon päästä.

Mulla siis radi ja insuliinit, niin sillä seuraavat tarkemmin.

Pikku hiljaa uskallettu alkaa laittamaan paikkoja kuntoon vauvan tavaroille 🫶

29.6.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

30+6 meneillään tänään! Liitoskivut ja harjoitussupistukset ei jätä rauhaan. Oon niin valmis jo synnyttämään😵‍💫😂 Mitä muille kuuluu?

29.6.2023
Syyysvauva
Syyysvauva

Tällä hetkellä 23+3. Liikkeet tuntunut jo monta viikkoa, olisko joskus viikoilla 18 alkanut tuntumaan. Nyt jo tuntuu selvästi. Vointi ollut hyvä. Rakenne ultrassa pari viikkoa sitte pienellä oli kaikki hyvin ❤️

2.6.2023
Syyskuu2023
Syyskuu2023
40 weeks pregnant

Nyt menossa 19+3. Välillä tuntuu liikkeitä ❤️.

Meillä on riesana radi, johon huomenna alkaa insuliinihoito kun tabletti hoito ei pidä aamun paastoarvoja kurissa.

Selkä kipuilee jo nyt niin että jouduin jäämään sairauslomalle.
Pitkiä aikoja ei kärsi seistä. Puoli-istuva asento on kaikista paras. Aamuöisin/aamulla saan nukuttua about 3h. Yöt valvon.

Silti en vaihda raskautta pois. Kuitenkin poika on 12 vuotias ja välissä vaan keskenmenoja.

9.5.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Mulla alkoi liikkeet tuntua siinä rv 19:n lopussa, ja nyt alkanu olee joka iltaista puuhastelua siellä 😊

25.4.2023
Jeps
Jeps
newborn baby

Täällä laskettu aika 28.9 - katsotaan tuleeko siis syyskuun vai lokakuun vauva!♥️ Raskaus todella odotettu, 4 vuoden yrittämisen ja kahden ICSI-hoidon jälkeen saatu 1 sopiva alkio joka nyt kasvaa siis viikoilla 17+3. Ensimmäinen lapsi siis tiedossa, pitkän yrittämisen jälkeen tunnen meidät hyvin onnekkaiksi tästä lahjasta!

Pakastealkion siirron jälkeen oli testipäivä lääkärin ohjeen mukaan 21.1, varhaisultraan PASin seurannan vuoksi mentiin jo 13.2 ja nt-ultra oli 16.3 vielä erikoissairaanhoidon puolella sillä olimme jo alkuun neuvolasta saaneet lähetteen NIPT-testiin. Kaikki tulokset ja kehitys kuitenkin hyvin normaalia ja pystyimme alkaa huokaisemaan helpotuksesta. Alkuraskaus meni oireiden osalta kuitenkin pääosin hyvin, koin lähinnä matkapahoinvoinnin oloa johon auttoi ulkoilu ja syöminen😅 Tämä oire loppui kuitenkin kanssa joskus RV 13 jälkeen kokonaan. Nyt oireettomana odotan jännityksellä rakenneultraa, sillä välillä oloni on poikkeuksellisen normaali ja epäilyttää olenhan varmasti raskaana😄 Sydänäänet kuitenkin neuvolassa 3.4 vähän auttoivat uskomaan, että hän todella kasvaa siellä. Vatsa on vasta aavistuksen näkyvillä, sekä odotan innolla vatsan kasvamista! Muita jotka haluaisivat vatsan kasvavan nopeasti näkyväksi? Liikkeitäkin tunnen vielä melko vähän, sillä neuvolan arvion mukaan on istukka edessä. Joko te tunnette liikkeitä? Näitä myös odotan jos pääsisi päivittäin tuntemaan♥️

Oli kiva lueskella muiden raskaana olevien tuntemuksia ja kokemuksia - tsemppiä kaikille odotukseen!

23.4.2023
totorobaby
totorobaby
40 weeks pregnant

Joo oli mulla rv 6 alkaen rajuakin pahoinvointia ja oksentelua, alko pikkuhiljaa rauhottumaan siinä rv 13 tienoilla. Nyt rv 19 ja edelleen oksennan jos unohdan syödä vähintään kolmen tunnin välein jotain, mutta muuten pärjäilen jo sen kanssa hyvin, ja esim paino on jo viikkoja sitten lopettanut laskun.

11.4.2023
Ressipallo
Ressipallo
newborn baby

Ihanaa kun on alkanut kevättää ja on päässyt alkuraskauden pahoinvoinnista ja pahimmasta väsymyksestä yli. Tuntuu, että vihdoin jaksaa hieman muutakin kuin pakollisen. Onko muilla ollut kovaa väsymystä/ pahoinvointia alkuraskaudessa? Itsellä helpotti 13 viikon jälkeen, nyt menossa 15+3 🤰🏻.
Vatsakin on alkanut näkymään,niin että alkaa huomaamaan etten ole pelkästään lihonut vaan siellä kasvaa pikkuinen 🤍😍

7.4.2023
Syyskuu2023
Syyskuu2023
40 weeks pregnant

Joo voi olla että raskaushuuruissa termit ei ole ihan muistissa 🙈.
Mulle sanottiin että saa elää normaalisti, mutta olen hiljentänyt tahtia jos vuotoja ollut.

6.4.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Jyväjemmassa, tarkoitat, että istukan reuna on alhaalla.
Kannattaa olla tarkkana vuodon kanssa.
Itselläni on siitä kokemusta, terve lapsi syntyi.
Minut otettiin moneen kertaan sairaalaan sisään vuodelepoon, kun vuotoja oli.
Kannattaa lääkärin kanssa keskustella, miten saat tosiasillisesti työtehtäviäsi kevennettyä.

Minä en saanut sairaalassa edes itse hakea ruokaa. Se tuotiin minulle. Wc:ssä ja suihkussa sai käydä.

1.4.2023
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä voidaan hyvin. NIPT testi otettu koska down seula hälyytti. Tulos oli normaali 🫶. Saatiin myös sukupuoli tietoon ja tulokas on tyttö ❤️.

Vuodot johtuivat ilmeisesti alhaalla ja edessä olevasta kohdusta.
Nyt rauhoittuneet.

Nyt vaan odotusta 🫶

1.4.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Hei täällä menossa rv17 la aika 14.09. Ensimmäinen raskaus ja jännää aikaa kovasti odottelen pienokaisen liikkeiden tuntemista mutta tuntuu kovin aika menevän hitaasti tooooodeeella hitaasti 😁 onneksi olkoon kaikille äideille ❤️

1.4.2023
Nataaisha
Nataaisha
Raskaana

Täällä menee muuten hyvin, mutta ihmeellistä vuotoa ollut (lievää kylläkin) mutta aiheuttaa stressiä. (5km tausta kun löytyy)
Käyty varhaisultrassa 14.2 ja toisen kerran ultrattu 1.3 kun alkoi ne vuodot. Molemmilla kerroilla syke löytyi ja nyt vikassa ultrassa liikkui todella vikkelästi. La keikkuu 30.9 ja 2.10 välillä.

Eilen taas alkoi tihkuttamaan ja oon taas ihan että mitä tapahtuu. Teen kuitenkin suht raskasta työtä josta olevinaan kevennetyllä nyt ollut, mutta käytännössä tehnyt samaa työtä koko ajan.
Odottelen siis gynen polilta takaisin soittoa.

9.3.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Täällä LA 9.9!❤️ Posin tein 4.1, tänään lähti pyörimään viikko 14 (13+0), ja eilen käytiin puolison kanssa ekassa ultrassa (seulontaultra). Muutti kyllä maailmankuvaa ihmeellisesti kun näki vihdoin, että siellä oikeasti on jo ihmiseltä näyttävä pieni vauva. Nyt voi rauhassa ja innolla odottaa häntä syliin💕

4.3.2023
Ressipallo
Ressipallo
newborn baby

Plussasin 31.1, kun menkat oli 2 viikkoa myöhässä. Nyt oon 9+5, ensimmäisessä ultrassa käyty ja siellä hän oli! 😍
LA 21.9.
Sikiöseulonta tutkimus ajat tulossa postista.

21.2.2023
Syyskuu2023
Syyskuu2023
40 weeks pregnant

Meillä laskettu tähän tietoon 25.9. Positiivisen testin tein 18.1 ja kuukautiskierron mukaan oltais nyt viikolla 8 (7+6). Reilun viikon päästä vasta eka neuvola, jossa varataan aika ekaan ultraan ja verikokeisiin. Jännittää kovasti. Tulossa on siis meidän ensimmäinen pikkuinen. Jospa kaikki menisi hyvin.

12.2.2023
Jännittäjä
Jännittäjä
40 weeks pregnant

Täällä 11 + 2 ja eka ultra kans 17.2! Tosi vähällä pahoinvoinnilla päästy ja välillä jopa unohtaa olevansa ees raskaana! Väsymys kyllä painaa mut se saattaa johtua ihan loman tarpeestakin 🤣

9.2.2023
Jeps
Jeps
newborn baby

Mites muilla syyskuisilla menee?
Täällä mennään jo rv10+3. Koko alkuraskauden selvisin ilman pahoin vointia mikä on aika hullua! Esikoisen kohdalla oli tosi pitkään semmonen non-stop krapula😅 nyt ekaa ultraa odotellessa 17.2! Toki varhaisultrassa on kyl käyty!

8.2.2023
Syyysvauva
Syyysvauva

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

4.2.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Plussasin 26.1 kun menkkojen piti alkaa edellisenä lauantaina.
Nyt 6+0 edellisistä menkoista laskettuna. Varhaisultra tulossa ystävänpäivänä.

4.2.2023
Jyväjemmassa
Jyväjemmassa
40 weeks pregnant

Plussasin 21.1., tänään käytiin varhaisultrassa neuvolassa, kun oli epäselvää millä viikoilla mennään (kierto ei ehtinyt tasaantua pillerien lopettamisen jälkeen, tokasta kierrosta jo tärppäs) - mikä helpotus olikaan, kun ultrassa näkyi pieni herneen kokoinen sykkivä pallero

2.2.2023
Honna
Honna
40 weeks pregnant

Tein plussan tänään, ilmeisesti 4+4 tällä hetkellä ja laskettu aika olisi 28.9. 😍 Ensimmäinen raskaus, olen 31v.

22.1.2023
Syyspatukka
Syyspatukka
36 weeks pregnant

Tsemppiä sinne Syssybeibe! Me yritettiin 10 kk, joka meille tuntui todella pitkälle ajalle. Ehkä siihen jotenkin tottui mitä pidempään aikaa meni, mutta ei se siitä helpompaa tehnyt. En voi edes kuvitella että kaksi vuotta olette yrittäneet. Varmasti on jännitys korkeella. Toivon parasta teidän puolesta ja voimia päiviin ja odotteluun.

16.1.2023
 rosakaro
rosakaro
11 weeks pregnant

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

16.1.2023
 rosakaro
rosakaro
11 weeks pregnant

30.12 plussasin, LA kierron mukaan 8.9.
23.
2 vuotta yritetty, ja nyt kauhea jännitys meneillään kun juuri olisi pitänyt alkaa lapsettomuushoidot, ja nyt ootellaankin. Toivottavasti vain kaikki olisi hyvin, kun 3viikkoa vielä ekaan neuvolaan..

15.1.2023
Syssybeibe
Syssybeibe
newborn baby

Heii! Tänään tein positiivisen testin. Nyt 4+4 ja la olisi todennäköisesti 21.9. 😍

15.1.2023
 rosakaro
rosakaro
11 weeks pregnant

Plussasin UV:Na ja laskurin mukaan laskettu on 5.9 😍

10.1.2023
Syysbeibe
Syysbeibe
newborn baby

Täällä myös yksi jouluna plussannut! Laskurin mukaan la 2.9..

En uskalla vielä kovinkaan paljon innostua, vaikka raskaus onkin ollut erittäin odotettu ja toivottu. Olin kesällä raskaana ensimmäisen kerran ja tuolloin jouduimme keskeyttämään raskauden todella epätoivoisen ennusteen vuoksi :'(

Toivottavasti tällä kertaa kaikki menisi hyvin ja syyskuussa saataisiin esikoinen maailmaan

30.12.2022
EllenAmanda
EllenAmanda

Riippuu toki missä päin suomea asut, mutta ainakin pk-seudulla on muutama yksityinen kätilöpainoitteinen klinikka jossa tehdään varhaisultria. Omakustanteinen n. 70-80€, h 6+3 eteenpäin suositellaan varaamaan niin pitäs jo sydämmen sykkivän näkyä🥰

30.12.2022
Syyysvauva
Syyysvauva

Nippailee vastaavasti kuin ennen kuukautisia. Vähän pelottavaa. Esikoinen tulossa ja aivan hukassa. Miten varasit varhaisultran? Itse soitin neuvolasta sen ensikäynti ajan, siihen tuskin sisältyy?

29.12.2022
Jeps
Jeps
newborn baby

Itselläni nyt 4+6, alavatsan jomottelua ollut 25.12 asti jolloin menkkojen olisi pitänyt alkaa, myös pientä nippailua. Huomaan, että salilla treenatessa hengästyy tosi nopeasti. Lievää kuvotusta taitaa myös päivisin olla. Varhaisultran varasin 10.1, tuntuu hiirveän pitkältä ajalta odottaa🫣

Olen 31v ja esikoinen 2,5v poika!

Millaisia oireita teillä on ollut jo? Ja onko esikoinen tulossa?:)

29.12.2022
Syyysvauva
Syyysvauva

Samaa arviota täällä🙂

29.12.2022
Jeps
Jeps
newborn baby

Tänään plussattu ja la kierron mukaan olis 6.9😍

27.12.2022
Syys23
Syys23
newborn baby

Täällä yksi aatonaattona testannut. Kierron mukaan la 5.9.

27.12.2022
Hopsantuu
Hopsantuu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...