Yöt stressaavat

Onkohan täällä kohtalotovereita? Täällä nyt viikon ikäinen vauva, joka siis syö ja nukkuu hyvin. Ei ole oikeastaan mitään ongelmia, muuta kuin minulla itselläni. Yölliset syötöt ja nukkuminen stressaa. En saa unta, sillä pelkään että vauvalle käy jotain kesken unien ja sitten stressaannun siitä, kun en saa itse unta...En kykene nukkumaan pimeässä, sillä muuten en näe vauvaa yms. Onkohan nämä ihan normaaleja alkuajan ongelmia? Päivisin taas ei sitten itse malttaisi nukkua....edes silloin kun vauva nukkuu...mutta silloin se oma nukkuminen ei pelota, jotenkin tutuu että päivisin vauva on paremmin "turvassa". Äh, varmaan aivan sekava ongelma. Onko teillä vinkkejä tai samoja fiiliksiä?

7.12.2022
SininenKynttilä
SininenKynttilä
2-month-old baby

Onnea pikkuisesta!
Itsellä on reilu 4kk esikoinen ja kyllä minua alkuun yöt jännitti. Onneksi eka viikko meni sairaalassa ja siitä eteenpäin oli niin väsynyt että uni tuli helposti. Mutta kyllä sitä jännitti ja heräili yöllä tarkistamaan onko vauva hengissä. Ajan kanssa tuo helpotti ainakin itsellä. Koita jossain kohtaa saada nukuttua niin jaksat kummasti paremmin.
Kannattaahan tuosta jutella neuvolassa ja on myös olemassa niitä jotain laitteita jotka vahtii vauvan hengitystä mutta ovat pirun kalliita.

8.12.2022
Tepa
Tepa
6-month-old baby

Paljon onnea vastasyntyneestä vauvasta.
Kannattaa rohkeasti puhua neuvolassa tuntemuksistasi terveydenhoitajan kanssa. Ota ensimmäinen askel, ja soita neuvolaan.

7.12.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...