Piileviä vinkkejä tulevilta isovanhemmilta

Minulla on ollut aina todella lämpimät ja hyvät välit omien vanhempien kanssa. Soittelemme päivittäin ja jaamme avoimesti päivän ilot ja surut. Olen ensimmäinen sisaruksistani, joka saa perheenlisäystä. Odotamme puolisoni kanssa rv 14. Raskaus oli suuri yllätys ja kerroin raskaudesta heti omalle perheelle shokissa. Nyt kun ensimmäinen kolmannes on ohitettu ja olemme ruvenneet kertomaan raskaudesta myös omille mummeille ja vaareille on omat vanhemmat ruvenneet käymään oman jaksamisen päälle. Saan päivittäin omalta äidiltä liudan asioita, mitä saan tehdä ja mitä en. En voi kantaa esimerkiksi mattoja ulos, viimeistellä remonttia, en saa käyttää kahta koiraamme yksin lenkillä. Näitä asioita on myös enemmän ja olen aina ystävällisesti sanonut asiasta. Tilanne kuitenkaan ei mene oman äitini kohdalla perille ja samanlainen käytös jatkuu. Olen ihan puhki. Tuntuu, että omaa elämääni kontrolloidaan. Apuja ja vertaistukea kaipaan!

2.12.2022
Veraem_
Veraem_
newborn baby

Ei auta kuin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Meillä oli ehkä saman tyyppistä ensimmäisestä anopin kanssa. Sillon taisin sanoa lopulta suutuspäissäni, että olen raskaana, ei multa raajoja ole amputoitu, että kuvitteleeko hän että makaan 40vk vaan sohvalla. 😅

Mutta joo.. ehkä ei kannata kertoa ihan kaikkea tekemäänsä 😅 ja tekee oman jaksamisen mukaan vain. Toisaalta saisiko neuvolasta sellaista materiaalia, liikkumisen ja tekemistä tärkeydestä raskausaikana, jotka voisit viedä vanhemmillesi.

3.12.2022
Salamiakki86
Salamiakki86
17-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...