Sitkeä vaippaihottuma

Meidän päälle kolmiviikkoisella on ollut nyt kaksi viikkoa todella sitkeä vaippaihottuma peräaukon ympärillä. Poika myös kakkaa todella paljon, meillä menee vaippoja noin 20 päivässä, joten ehkäpä jatkuva peseminen on syynä sillä ettei ihottuma ota parantuakseen. Aina kun kakkaamisen suhteen on rauhallisempi päivä, ihottuma helpottaa hieman mutta pahenee sitten taas. Olemme nyt kokeilleet ihottumaan bepanthenia, sinkkivoidetta, perus rasvaa ja nyt käytössä linola ja tuntuu ettei mitään apua ole. Koitan myös ottaa vauvan kanssa ilmakylpyjä pari kertaa päivässä vähintään puolen tunnin ajan. Mitähän tässä tekisi? Neuvolastakaan ole saanut oikeastaan mitään apuja..

1.9.2022
Iinuska
Iinuska
9-month-old baby

Meillä auttoi linola!

14.5.2023
S4_scg
S4_scg

Nostan tämän tuon saman aiheen johdosta.

19.11.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli sama ongelma eikä mikään, vaippamerkin vaihto, ilmakylvyt, eei voiteet ja suojavoiteet auttanut. Lääkäristä saimme lopulta antibiottivoiteen ja sillä lähti paranemaan kahdessa päivässä huomattavasti. Kyseessä oli silloin sieni-infektioksi muodostunut ongelma eikä tilanne olisi muuttunut millään muulla keinoin enää. Onneksi otin lääkäriin yhteyttä ja lääkäri määräsi etävastaanotolla antibiottivoiteen, jolloin ei tarvinnut vauvan kandsa lähteä lääkäriin. :)

30.9.2022
Heinäkuisen äiti
Heinäkuisen äiti
10-month-old baby

Meillä oli pojalla kans pylly melkein ruvella. Ostin apteekista ACO Minicare diaper rash sprayn kokeiluun. Takapuoli näytti jo seuraavana päivänä paljon paremmalta. Tää ei jää vaippaan hautumaan niinkuin voiteet tekee, ja on helppo käyttää.

24.9.2022
Marsutin
Marsutin

Meillä alkoi vaippaihottuma myös hyvin aikaisin, synnärillä lapsi kakkasi tosi usein. Meillä oli game changer pesun jälkeen kunnon kuivaus ja talkkia aina vaipanvaihtojen yhteydessä! Oli paljon parempi jo parissa päivässä

9.9.2022
Juym
Juym
10-month-old baby

Meillä tuohon auttoi myös vaippamerkin vaihto. Tai sama merkki, mutta joku herkälle pyllylle tarkoitettu tsemppiä!

9.9.2022
jomasa
jomasa

Mitä ohjeita sait neuvolasta?
Lääkärin kanssa puhuisin ja varaisin vauvalle lääkärintarkastusajan.
Neuvolan terveydenhoitajan ja lääkärin pitää ohjata sinua ruokavaliosi kanssa, erityisesti jos imetät.
Jos vauvasi saa äidinmaidonkorviketta, kokeile eri merkkejä.
Keskustele ensin lääkärin kanssa.

2.9.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heippa, meillä oli aikanaan sama ongelma pojan kanssa ja paras apu oli ceridal öljy. Sen neuvoi neuvolan terkka, eli jos pieneltä ei tullut isoja kakkoja niin putsasimme pyllyn pelkästään pyyhkimällä vanulapuilla jotka oli kostutettu tuolla öljyllä. Samoin vesipesun jälkeen aina pyyhimme pyllyn vielä vanulapulla jossa oli öljyä. Sillä sai aina kaikki kakkajäämät pois jotka voi ärsyttää rikkinäistä ihoa ja samalla iho saa hoitoa ja öljy estää hiertymistä vaipassa. Suosittelen kokeilemaan tätä kikkaa. Eli joka välissä vaan pyyhitte ceridal lipolotion öljyllä, sitä saa apteekista suihkepullona,vihreä paketti. Toki vauva öljykin käy mutta itse koimme että tuo oli paras herkälle atooppiselle pojallemme. Kannattaa myös kokeilla käyttää talkkia, voi kuulostaa pahalta mutta se estää hautumista ja hiertymistä ja voi edesauttaa ihon paranemista,vaippa kun aina hiostaa vähän ja on märkänä usein. Itse laitoin pojalle talkkia päivisin ja yöksi rasvaa tai sinkkivoidetta. Ja talkki vaan heti piis kun iho alkaa parantua niin ei kuivata liikaa. Toivottavasti löydätte avun ja onneksi tuo vaiva myös helpottaa ajan kanssa kun vauvan suoliston toiminta tasaantuu.

1.9.2022
Venissa
Venissa
1 year, 11-month-old toddler

Tuo on todella ikävä vaiva enkä valitettavasti osaa vedenpitävää ratkaisua tarjota, joitain ajatuksia ehkä kuitenkin. Ensinnäkin jos olette pesseet saippualla niin kannattaa se jättää pois aina kun mahdollista eli pestä pelkällä vedellä. Sitten meidän pojan annettiin pitää ihan monen tunnin mittaisia ilmakylpyjä – kyllähän siinä sotkuun piti pyyhkein ja sanomalehdin varautua, mutta ne helpottivat tilannetta. Lisäksi voi vielä kokeilla Sibicort-voidetta, sitä ei kuitenkaan saa käyttää kuin 1-2 viikkoa kerralla. Toisaalta jos siinä ajassa ihottuma ei hellitä, suuntaisin jo lääkäriin.

1.9.2022
Sooja
Sooja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...