Ylipaino raskaudessa

Hei Onko täällä ylipainoisia odottajia? Miten ylipaino on vaikuttanut raskauteen / lapseen / synnytykseen?

28.8.2022
Peloissaan
Peloissaan
4-month-old baby

Itselläni oli jonkin verran ylimääräistä painoa,kun odotin esikoistani. Minulla lähti kylläkin heti raskauden alusta lähtien paino vaan putoamaan. Raskauden aikana lähti 10kg ja synnytyksen jälkeen toiset 10kg. Jouduin sukurasitteen vuoksi sokeritestrihi tuolloin, ja minulle todettiin raskausajan diabetes, joka oli tasapainossa ilman lääkkeitäkin. Enkä kuitenkaan raskausaikana juurikaan muuttanut ruokailutottumuksia tai liikuntaa. Perusarkea ja julmattua väsymystä :)

Harmikseni imetyksen jäätyä paino alkoi nousta takaisin :(

2.3.2023
Piude
Piude

Mulla kanssa jonkin verran ylimääräistä ensimmäisen lapsen odotuksen aikana. Ensimmäisessä sokerirasituksessa olin tosi hilkulla ettei ollut tulosten mukaan raskausdiabetestä. Tämän jälkeen aloin lisätä hieman liikuntaa+lisäsin pari välipalaa päivään, ja toisessa sokerirasituksessa tulokset oli jopa paremmalla tasolla kuin ensimmäisessä. Painoa tuli vasta viimeisten 2 kk aikana lisää vauvan kasvaessa. Lopulta paino nousi vain n. 7 kiloa (vauva oli n. 4 kiloinen syntyessään). Muuten mulla oli tosi vähäoireinen raskaus, liitoskipuja alkoi olla puolen välin paikkeilta ihan raskauden loppuun asti. Limuja, mehuja yms. Sokerijuomia en pystynyt raskauden aikana oikeastaan ollenkaan juomaan, kun aiheuttivat äklön olon.
Synnytys alkoi hieman "yliajalla" 41+0 yliaikaiskontrollin jälkeen samana päivänä. Terve tyttö syntyi lopulta. Ylipaino ei siis välttämättä aiheuta mitään ongelmia, otat vaan rauhassa ja nautit raskaudesta!

2.3.2023
C4pric4
C4pric4

Täällä kans ylipainoinen odottaja. Itsellä raskaus vielä niin alussa, että en osaa vastata kysymyksiisi, mutta itseäni pelottaa myös ylipainoisuus raskauden aikana. Ensimmäisessä raskaudessa minulle tuli +30 kg painoa (olin silloin normaalipainoinen). Peökään jos nytkin tulee paljon painoa raskauden aikana.

14.2.2023
Ylipainoinen
Ylipainoinen
38 weeks pregnant

Minulla ollut reilusti ylipainoa kaikissa neljäässä raskaudessa, eikä mitään ongelmia sokereiden tai verenpaoineen tai vauvan painon kanssa. Oma pa
ino on aina laskenut tai pysynyt lähes samassa, syynä myös voimakas pahoinvointi melkein raskauden puoleenväliin saakka. Synnytykset myös menneet nopeasti.

2.10.2022
Suvituuli
Suvituuli

Mulla Bmi 29. Sokerirasitus tesi oli juuri tällä viikolla, ja arvot oli aivan erinomaiset. Täällä ohjataan lähes kaikki sokerirasitus testiin.

Mulla on ollut aika helppo raskaus tähän asti, mahakin yllättävän "pieni" vaikka olenkin jo viikolla 31.

30.9.2022
SininenKynttilä
SininenKynttilä

Minulla on bmi vähän yläkanttii , toki itseä huolettaa ehkä eniten tuleeko raskausdiapetes. Verenpaineet ainakin vielä olleet hyvät.
Täytyy katsoa mitä syö ja juo..
Sain tuon painon takia ohjeeksi aloittaa primaspan syömisen, onko muille tarjottu samaa tai vastaavaa lääkettä?

9.9.2022
MonikaDo
MonikaDo
6-month-old baby

Kiitos te ihanat! Helpotitte mun oloa suunnattomasti. Kiitos!

2.9.2022
Peloissaan
Peloissaan

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

2.9.2022
Peloissaan
Peloissaan

Täällä reippaasti ylipainoinen odottaja!
Mun bmi on 50 ja tällä hetkellä raskausviikkoja 30+0
En huomaa että paino itsessään olisi varsinaisesti vaikuttanut raskauteen mitenkään. Tietty raskaus kuormittaa kehoa eri tavalla lisää ja se on tuonut mukanaan selkä-ja jalkasärkyjä, eikä kaunis raskausvatsa näy ihan samalla tavalla kuin hoikemmilla odottajilla.

29.8.2022
Äiti92
Äiti92
9-month-old baby

Ylipainoa oli kaikissa kolmessa raskaudessa, BMI ollu 32-41 välillä. Raskaudet sujunut hyvin, mutta jokaisessa liitoskivut alkaneet siinä puolessa välin ja painoa tullu kaikissa n.10kg lisää (lapset olleet 3005g, 3940g ja 4624g). Viimeisimmssä raskausdiabetes ja syntyi 41+4, kaks aijempaa 38+1 ja 38+2. Lisäksi kahdessa viimeisimmässä istukat painaneet liki kilon ja lapsi vettä ollu normaalisti jokaisessa.

28.8.2022
Tarvti87
Tarvti87
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...