Raskaus diabetes

Hei! Olisiko täällä ketään jolla olisi kokemuksia raskaus diabeteksestä? Kävin itse sokeri rasituksessa viime viikolla ja tänään tuli tieto että on. Miten teidän raskaus ja synnytys on mennyt? Oletteko tulleet käynnistetyksi vai onko synnytys alkanut itsestään? Huomasitteko mitään erityistä raskauden aikana? Kiitos ❤️

25.7.2022
Micaela11
Micaela11
2-month-old baby

Minulla todettiin radi kun tunnin arvo oli juuri ja juuri yli sallitun. Pysyin kurissa ruokavaliolla ja raskaus oli muuten normaali, kotona jouduin mittailemaan sokereita. Lapsivesi meni päivä ennen laskettua aikaa (vain osittain) ja synnytin 40 + 1 eli käynnisteltiin pari päivää sairaalassa. Muuten kaikki sujui hyvin, mutta ekan päivän aikana vauvan sokerit tippui pari kertaa ja saatiin glukoosia ja lisä maitoa niin niillä saatiin sokerit takaisin nousuun ja sen jälkeen ei mitään ole ollut.

11.8.2022
Mimmu87
Mimmu87

Minulla oli raskausdiabetes esikoista odottaessa. Itselläni se ei juurikaan vaikuttanut muuten kuin että jouduin seurailla verensokereita ja vähän miettiä mitä syön. Sain pidettyä sen hallinnassa pelkällä ruokavaliolla. Lapsi syntyi normaalikokoisena viikolla 41 ja olin menossa yliaikais kontrolliin mutta synnytys olikin lähtenyt sopivasti itsestään käyntiin. Vauvan verensokereita seurailtiin pari päivää synnytyksestä ja ne olivat kokoajan hyvät joten senkään osalta ei tarvinnut jatkoseurantaa. Itselläni raskausdiabetes puhkesi vasta normi seuloja myöhemmin, ilmestyi vain sokeria pissaan ja terkka lähetti ylimääräiseen sokerirasitukseen jossa arvot oli nipin napin yli sallitun.

26.7.2022
Venissa
Venissa
1 year, 9-month-old toddler

Minulla on takana yksi ns. normiraskaus ja toinen raskausdiabetes raskaus. Ja ei niiden välillä ollut mitään eroa eikä synnytystenkään 😅 ekassa raskaudessa vaan mun painon nousua ja syömisiä seurattiin tarkemmin ja lisäksi piti kotona mittailla sokereita. Molemmat synnnytykset käynnistyivät itsekseen 39+3.

26.7.2022
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...