Toinen lapsi

Toinen lapsi tulossa mikäli kaikki menee hyvin. Kertokaa te joilla on kaksi lasta pienellä ikäerolla… onko kaikki paljon raskaampaa? Jännittää ajatus toisesta lapsesta

10.7.2022
1234_
1234_
1-month-old baby

Hei! Meidän lapsilla on ikäeroa 1v 9kk. Ja yllättävän hyvin on mennyt. Vaikka toki välillä kahden erilaisen rytmin kanssa on aika taiteilua tai pienemmän nukuttuminen tahtotaaperon uhmakohtauskonsertin saattelemana voi tuntua hyvin haastavalta. Mutta jo nyt huomaa, että lapsista on toisilleen seuraa, ja uskon, että isompana vielä enemmän. Mitään pahaa mustasukkaisuusdraamaa meillä ei ole ollut, vaan isompi on ottanut pienemmän hyvin vastaan. Yksi th sanoikin minulle neuvolassa, ette pienille uuden perheen jäsenen mukaan tulo on jopa usein helpompaa kuin vähän isommille lapsille.

26.7.2022
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Meillä kanssa esikoispojalla oli koliikki… rukoilen ettei tule tälle uudelle.

24.7.2022
1234_
1234_

Minulla kaksi vanhinta lasta syntyivät 1v 4kk:n ikäerolla. Esikoinen suhtautui hyvin uuteen tulokkaaseen ja arki lähti sujumaan alusta lähtien tosi hyvin. Onneksi toiselle lapselle ei tullut ensimmäisen tapaan koliikkia, niin unirytmikin tasaantui huomattavasti aiemmin kuin ensimmäisen kanssa ja saatiin koko perhe hyvin unta, se auttoi paljon. Leikkikaveria pienempänä ja tukea toisistaan heille on ollut läpi lapsuuden (nyt ovat jo 16v ja 17v) ja olen kokenut sen helpompana, kuin 7 vuotta myöhemmin syntyneen kohdalla, kun vastaava on puuttunut. Nyt meille odotetaan neljättä lasta jälleen 7 vuoden ikäerolla edelliseen ja olisi hienoa hänelle leikkikaverikin saada, jos vain oma kroppa vielä kestää näin päälle 35v iässä.

24.7.2022
Miii86
Miii86
4-month-old baby

Hei. Minulla esikoinen oli 1v2kk2vko vanha, kun toinen lapsi syntyi. Alkuun oli raskaampaa, kun oli 2 vaippa ikäistä ja vanhempi lapsi oli mustasukkainen huomiosta. Mutta myöhemmin oli helpompaa, kun heistä oli toisilleen seuraa ja leikkivät yhdessä. Pystyi helpommin esim ruokaa tekemään, kuin jos on yksi pieni lapsi joka haluaa huomiota kokoajan.
Viides raskaus loppusuoralla, la 1.8

22.7.2022
Meetuli
Meetuli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...