Miten kertoa raskaudesta vanhemmille?

Hei, minulla ja miehelläni on kaksi vuotta lapsettomuutta takana. Pääsimme lapsettomuus hoitoihin 2020 alku vuodesta, mitään akuuttia ei löydetty eli ns. selittämätön lapsettomuus. Meillä oli ensimmäinen inseminaatio hoito 2021 loppu vuodesta ja se onnistui hyvin. Päädyin raskaaksi mutta ensimmäisessä ultrassa todettiin tuulimuna. Tämän seurauksena olin aivan rikki henkisesti myös fyysisesti... Pääsimme toiseen inssiin 2022 toukokuussa ja kesäkuussa tein positiivisen raskaustestin. Ensimmäisen ultran jälkeen löytyi pikkuisen syke❤️ Nyt menossa rv9+5 olen kertonyt esimiehelleni sekä parille kaverille. Mutta miten/milloin kertoa omille vanhemmille? Kun kerroin äitilleni että käymme lapsettomuus hoitoja niin hän ei ollut ns. tukena eikä ymmärtänyt kyseistä hoitoa koska hänen aikana tehtiin vain lapsia jos on tullakseen. Help me!

9.7.2022
Aapinen
Aapinen
16 weeks pregnant

Hei, todella ikävää, ettei äitisi ole tukenut teidän taivaltanne. Itse ehkä kertoisin nt-ultran jälkeen kuvan kera, kuva tulevasta lapsenlapsesta voi pehmittää sydäntä 💖mutta en itse tieten tahtoen mainitsisi hänelle, miten lapsi on saanut alkunsa, jos se on hänelle vaikea asia. Jos hän erikseen asiasta kysyy vastaisin rehellisesti ja antaisin hänelle luettavaksi jonkun artikkelin aiheesta. Tiedät itse äitisi paremmin, vetoaisiko häneen jonkun henkilön omakohtainen kokemustarina lapsettomuushoidoista vaiko faktapohjainen infoartikkeli. Molempia löytyy varmasti netistä. Tsemppiä!

26.7.2022
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Ikävää, että vanhempien suhtautuminen lapsettomuushoitoihin ei ole ollut oikein tukea antava. Toivottavasti aika ja ehkä tietokin pehmentäisi suhtautumista asiaan ja voisitte varauksetta päästä iloitsemaan tulevasta lapsesta. Teillä on kuitenkin täysi oikeus, ja vaikeuksien jälkeen ehkä jopa entistä enemmän aihetta, iloita uudesta tulokkaasta ja on myös lapsen etu saada tulla toivottuna perheeseen. Jollei omat vanhemmat asiaan osaa suhtautua, niin muistakaa ettei heidän mielipiteensä ole teidän vikanne tai valintanne, ja jättäkää mielipide omaan arvoonsa - niin ikävältä kuin se kuulostaakin. Lapsi on kuitenkin syytön eikä ansaitse moista kyseenalaistusta arvostaan, vaan ansaitsee tulla aidosti iloituksi. Te olette myöskin apua hakiessa tehneet täysin oikein, siitä ei kuuluisi muiden kyseenalaisia kommentteja esittää.

24.7.2022
Miii86
Miii86
30 weeks pregnant
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...