Vauva ei nuku

Meillä 10 päivää vanha vauva ja hän on yhtäkkiä päättänyt, että ei nuku päivällä päikkäreitä, eikä yöllä omassa pedissä. Nukahtaa päivällä vain syliin ja yöllä ei kelpaa edes vieruspaikka sängyssä. Pitää vaan hirveetä ähinää ja puhinaa, sätkii jalat ja kädet heiluen. Kun nousen sängystä ylös, niin hiljenee hetkeksi ja sylissä taas nukahtaa kun heijjaa ja herää miltein heti kun laskee sänkyyn. Poika on silminnähden todella väsynyt, mutta ei vaan nuku. Onko kenelläkään apuja tähän?

25.6.2022
EmmiliaE
EmmiliaE
11-month-old baby

Väli röyhtäsy on kyllä erinomainen vinkki.

30.6.2022
Salamiakki86
Salamiakki86
16-month-old baby

Kannattaa keskustella neuvolassa terveydenhoitajan kanssa asiasta.

Itsellä on pari viikkoa vanha vauva ja hän on alkanut myös kitisemään ja taistelemaan unta vastaan iltaisin. Päätin sitten kokeilla kapaloida vauvan pussilakanaan (peittoa en missään nimessä käytä näin kuumilla keleillä) niin kummasti hiljeni kun sylissä oli ja hieman heijasin ja hyssyttelin sekä taputtelin. Laskin vauvan omaan sänkyyn vaikka vauva ei ollut täysin nukahtanut vielä niin hyvin se sai unen päästä kiinni siinä. Ei enää kitissyt tai itkenyt.

Olen myös aloittanut kesken syönnin röyhtäyttämään vauvan ja sitten jatkamaan syöttämistä, ei jää ilmaa sisälle niin helposti.

Kannattaa kokeilla ainakin tuota kapalointia, itse ihmettelin kuinka helposti vauva sitten alkoi nukkumaan. Toimii myös päikkäreillä!

Onnea matkaan!

30.6.2022
Uusi mamma
Uusi mamma
11-month-old baby

Eihän vain ole refluks vaivaa.?

Tuntuuko sänky liian isolta vauvalle, että ei tunne oloa turvalliseksi. 🤔
Meillä nukuttiin ensimmäiset 8 vk tosi huonosti max 1.5h pätkiä öisin. Ja neki parhaiten sylissä, mutta lopulta alkoi myös nukkumaan vaunun kopassa, unipussissa (talvella). Toisinaan riitti, että puoli unessa heijasi vaunua, toisinaan auttoi kun piti vauvan rinnan päällä kättä. En tiä onko mitään varmaa konstia, pitää vain kokeilla kaikkea. Välillä yritin peitellä omalla t-paidalla, että olisi tuttu haju, oli lämpöpulloa ja ties mitä, mutta siirtyminen sängystä vaunuihin nukkumaan auttoi meillä.

Tsemppiä!

27.6.2022
Salamiakki86
Salamiakki86
16-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...