Sairaslomaa?

Haluaisin kuulla teidän kokemuksia ja vinkkejä asian suhteen. Eli tänään alkoi rv 10 ja joka paikassa sanotaan, että pahoinvointi alkaa vähentyä tällä viikolla. Vaan kävipä päinvastoin: tähän saakka olen ollut täysin oireeton mutta nyt viikonloppuna alkoi pahoinvointi ja oksennus lentää todella lyhyellä varoitusajalla, ei passaa vessasta olla kovinkaan kaukana… Olen töissä paikassa missä wc ei ole välttämättä aina vieressä jotta ehtisi juosta oksentamaan. Onkohan neuvolaan soittamalla mahdollista saada sairaslomaa tälläisessä tilanteessa? Onko muilla vastaavaa kokemusta?

9.5.2022
Kukuri
Kukuri
3-month-old baby

Itsellä kans sama, ei ollut oireita juurikaan vasta kun rv 10-11 ja pahoinvointi, etova olo ja aamuoksentelut jatkuivat jonnekin viikolle 23. Tämänkin jälkeen aamuoksentelua tuli silloin tällöin, vielä myös viimeisellä kolmanneksella. Toki viimeisellä kolmanneksella oksentelua ilmeni ehkä kerran parissa viikossa, mutta kuitenkin.

Itsellä oli mahollista päästä vessaan töissä ja töissä kerroin hyvissä ajoin raskaudesta niin sekin helepotti. Tämän vuoksi oli myös helppo ottaa omalla ilmoituksella päivä saikkua tai sitten tehdä etänä kotona töitä oman voinnin mukaan (työnantaja siis TODELLA ymmärtäväinen).

Saikkua hain kuitenkin myöhemmin järkyttävään väsymykseen, joka iski toisella kolmanneksella. Vaikka yöt nukuin todella hyvin ja siihen lisäksi vielä parin tunnin päiväunet, tuntui ettei töissä jaksa olla. Meinasin siis nukahtaa omalle työpisteelle kesken työpäivän.

Suosittelen olemaan yhteydessä neuvolaan pienellä kynnyksellä, sillä ylimääräistä stressiä ei kannata ottaa ja herkästi antavatkin saikkua. Jos tuntuu että ei löydy neuvolalääkärille aikaa pikaisesti niin kannattaa hyödyntää työterveyttä jos semmoiseen on mahdollisuus. Itse sain tuon saikun juurikin työterveyden kautta kun olisi neuvolalääkärille aika mennyt vasta parin viikon päähän.

Yritä aamusin heti herätessäs syyä jotain helppoa, esim. pilttiä, banaania (tämä voi joillaki aiheuttaa vaan oksentamista), keksiä tai jotain muuta nopeaa ja semmoista joka maistuu ihtelle hyvälle. Näitä pieniä naposteluja kannattaa myös tehdä päivän mittaan esim. tunnin välein niin ei oksu lennä niin helposti. Tämä auttoi ihtellä hieman. Muista myös vettä juoda! Isoja annoksia ei kannata syyä kerralla ko seki voi pahentaa oloa!

Tsemppiä!

30.6.2022
Uusi mamma
Uusi mamma
9-month-old baby

Hei!
Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa! Kannattaa kysyä saisitko sairaslomaa, itse kysyin työterveydestä, mutten saanut :/ aloin siis molemmissa raskauksissa oksentammaan viikolla 6 ja esikoisen kanssa sitä kesti viikolle 21 ja kuopuksen kanssa viikolle 17… Itse olen opettaja, joten vessaan oli välillä vaikea päästä… sinnittelin siis töissä niin, että söin jatkuvasti jotain pientä, näin verensokeri pysyi tasaisena eikä tarvetta oksentaa tullut niin usein, lopulta taisin 4krt joutua lähteä luokasta kesken tunnin oksentamaan. Ja 2 päivänä taisin aamulla soittaa reksille, että olen kipeä, kun oli tavallistakin huonompi olo. Paljon tsemppiä pahoinvoinnin kanssa, toivottavasti se helpottaa pian, ja jos päädyt hakemaan saikkua vastassa on ymmärtäväisempi lääkäri. Minulle tosiaan lääkäri totesi, että pahoinvointi kuuluu asiaan, ja ei siitä mitään sairauslomaa voi kirjottaa, vaikka tosiaan kerroin hänelle oksentavani muutaman kerran päivässä 🤷🏼‍♀️

11.5.2022
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...