Varhaisultraääni

Heii! Olen jokin aika sitten tehnyt positiivisen testin, ja nyt muutaman päivän päästä menossa ensimmäiseen neuvolaan. Mietityttää kovasti, että tekevätkö he neuvolassa varhaisultraääni tutkimuksen, koska en osaa sanoa koska raskaus olisi saanut alkunsa, tai koska on viimeksi ollut kuukautiset? Tarvitseeko minun mennä yksityiselle saadakseni tietää kuinka pitkällä raskaus on, vai tehdäänkö niitä myös terveyskeskuksessa/neuvolassa? T: En löydä mistään tietoa! 😅

27.1.2022
vaavi2022
vaavi2022
7-month-old baby

Hei!

Me kysyttiin ekalla neuvolakäynnillä, että olisiko samalla mahdollista ultrata (mulla oli ollut vähän sellaisia verisiä vuotoja ja olin huolissani, että onko kaikki hyvin). Lääkäri sattui olemaan just vapaana, niin päästiin sit heti silloin katsomaan pientä papua. Löäkäriaikakin saatiin sit jo parin viikon päähän siitä ja päästiin sit melkein heti uudelleen ultraan. Mutta riippuu tosiaan varmaan kunnasta ja onko neuvolassa edes ultralaitteita.

Tsemppiä raskauden ensimetreille! :)

31.1.2022
Eips
Eips

Moi, mulla oli sama juttu, ja Helsingissä ainakin ekalla neuvolakerralla varattiin reilun viikon päähän aika neuvolalääkärille maksuttomaan varhaisultraan. Lisäksi siellä sattu olee ultralaite vapaana sillon mun ensikäynnin aikana niin th:kin ultrasi ihan mielenkiinnosta ja arvioi viikot ihan oikein 😊 ja sit vielä sillon nt ultrassa varmistettiin ne neuvolan arviot lasketusta ajasta.

28.1.2022
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Kiitos, super paljon vastauksista!❤️
Tää helpotti jo alkuun, neuvolassahan se kaikki selviää. Oli niin paljon ajatuksissa tuo asia, malttamaton kun oon... 😂

28.1.2022
vaavi2022
vaavi2022

Moi! Riippuu varmasti kunnastasi, missä ja kuka sen tekee. Omassa kunnassani neuvolan th laittaa lähetteen synnytyssairaalaan, jossa varhaisultran tekee kätilö tai lääkäri. Käynti maksaa poliklinikkamaksun verran, n. 40-50 €. Normaaliraskauteen kuuluvat seulontaultrat sitten hieman myöhemmin ovat maksuttomia. Onnea raskauteen!

28.1.2022
Ainohelen
Ainohelen
15-month-old baby

Mä pääsin ainakin samassa tilanteessa varhaisultraan, jossa varmistettiin viikot. Ultran teki neuvolalääkäri :)

28.1.2022
Syksybebe
Syksybebe

Ja tosiaan, kun tuossa lukee, että olisin 13 viikolla raskaana, niin ei pidä paikkansa, joten älkää takertuko siihen! 😅
Se on vain veikkaus.
Luulisin, että olen viikoilla 5-7 😅

27.1.2022
vaavi2022
vaavi2022
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...