Äitiysloman aloitus

Milloin olette ajatelleet aloittaa äitiyslomanne tai milloin sen aloititte? Itse Työskentelen kehitysvammaisten nuorten kanssa eli työhöni sinällään kuuluu väkivallan riski, vaikka olen vapaa tällaisista tilanteista aina poistumaan. Ajattelin aluksi, että jäisin tietenkin 50 päivää ennen ihan vain työni luonteen puolesta. Nyt (rv 20) olen kuitenkin voinut hyvin ja en tiedä onko minun kuitenkaan kannattavaa jäädä niin aikaisin äitiyslomalle. Esikoinen meille siis tulossa. Ainut, mikä siihen edelleen paitistaisi on motivaation puute työtä kohtaan :D Kertoilkaa siis teidän tilanteestanne niin voin niihin hieman peilailla.

1.12.2021
Jasiina
Jasiina
3-month-old baby

Jos vointi sallii, kannattaa olla työssä siihen asti, kun laskettuun aikaan on 30 päivää. Motivaatioasiaa ei kannata ajatella, äitiyslomalla voi vielä tulla ikävä työtovereita. Esimiehen tulee myös mukauttaa työtehtäviäsi työkykysi mukaan eli siirtää sinut tarvittaessa vastaaviin, mutta erityyppisiin työtehtäviin.

Itse aloitin esikoisen äitiysloman myös 50 päivää ennen laskettua aikaa. Juuri noin, kuten Salmiakki kirjoittaa.

Suomen tämänhetkisessä työllisyys/työttömyystilanteessa kannattaa olla työssä niin pitkään kuin mahdollista.
Jos raskaudesta johtuen et terveydellisistä syistä voi olla työssä, silloinhan olet sairauslomalla, et työssä.
Työnantajalla on myös taloudellisia velvotteita maksaa vakinaisesta työstä äitiysloman alusta kolmen kuukauden ajan korkeampaa äitiysrahaa. Tätäkin kannattaa ajatella.

1.12.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En ole suunnitellut aloittavani varmennettua vaikka työnantaja ensimmäisellä kerralla sitä ehdotti, koska päiväthän on loppu päästä pois.

1.12.2021
Salamiakki86
Salamiakki86
7-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...