Kutisee

Hei mammat! Nyt on pakko kysyä onko täälä kukaan kärsiny loppuraskaudessa kovasta kutinasta MUTTA maksa/sappi arvot olleet normaalit? Itellä alkoi rv31 jalan pohjissa, etenki varvas alueissa kovaa kutinaa, testeissä käyty pari kertaa ja ollu vaan laskua arvoissa, rasvoista ei apua. Voisko silti olla hepatoosi vaikka arvot matalat?

27.10.2021
Kutiseeehelp
Kutiseeehelp
17-month-old baby

Itselläni oli raskauspemfigoidi joka alkoi kovalla mahan kutinalla rv 30, voi alkaa myös muualta. Joten ehdottomasti hakeudut lääkäriin jotta saat oikeaa hoitoa, mikä sitten onkaan kutinan syy!

31.10.2021
Sasapal
Sasapal

Joka tapauksessa vaadit itsellesi hoitoa`

27.10.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tässä vain hämmentävintä on se että olen kahdesti ollut verikokeissa ja maksaarvot olivat eka 21 ja sitten 15 eli normaalit, sen johdosta eivät ole asialle enempää tehneet. Ohjaavat neuvolasta nytten tk:seen kääntymään jos joku osais sieltä keksiä mistä kutina johtuu.

27.10.2021
Kutiseeehelp
Kutiseeehelp
17-month-old baby

Hei.
Kyllä voi olla hepatoosi.
Minulla kansssa loppuraskaudesta (tämä oli vuonna 2000) oli voimakasta kutinaa esim. kämmenissä. Rasvat eivät auttaneet. Neuvolassa ei tehty mitään tilanteelle, vaikka puhuin kutinaoireista.
Menin sairaalaan ja minulta otettiin heti verikokeet. Maksa-arvot olivat korkealla, ja siitä syystä synnytys päätettiin käynnistää.
Kannattaa vaatia uudet verikokeet.
Sinullakin vauva on jo niin iso, että voi turvallisesti syntyä.
Vaadi hoitoa itsellesi ja vauvallesi!

27.10.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...