Heinäkuiset 2022

Tänne kaikki kellä la heinäkuussa 🥰👍itse vasta plussanneena

24.10.2021
sari872
sari872
4-month-old baby

Hei ihana kuulla teistäkin välillä. Täällä poika jo ryöminyt pitkään, aloitti jo ennen 6kk ikää, konttaus harjoituksia päivittäin, kiipeilee jo ja koittaa nousta pystyyn. Meillä kaikki lapset alkaa liikkua todella nopealla tahdilla mutta puhe antaa sit taas odotuttaa itseään. Esikoinen oli 3v ennen kun alkoi kunnolla puhumaan, saa nähdä onko keskimmäisellä sama nyt 2,5v. Pojalla kaks alaetuhammasta ollu jo pari kuukautta ja tänään huomasin, että alas on tullu yks hammas lisää, tuntuu jo läpi ja ylös puhkeaa ihan näillä hetkillä. Kuolaa riittää ja sormet/nyrkit on suussa koko ajan.
Kiinteitä menee n.3 kertaa päivässä tissillä käy edelleen sen 8-9 kertaa vuorokaudessa😊 vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää kun nämä kaks nuorinta pyörii tässä kotona, ei tuu aika pitkäksi🤣

13.3.2023
Tarvti87
Tarvti87

Oi, mihin lähdette reissuun? 🤩

Hauska kuulla, että hyvin samanlainen tilanne sieläkin 😊 Aikamoisia vilpereitä nämä tän ikäiset ovat.

12.3.2023
Jennaaaa
Jennaaaa

Siellä kuulostaa siis ihanan eloiselta arjelta. Täällä oikeastaan tosi sama meno: nyt 2vkoa ryömitty ja vauhti kiihtyy. Hampaita ei ole kuulunut, mutta itsekin sain ne melko myöhään. Eka lentomatka tulossa tällä viikolla, jännää 🤩 ..ja töihin ilmoitin palaavani syyskuussa 💪🏼

6.3.2023
Kaima
Kaima

Mitäs täällä heinäkuisille kuuluu? 😊

Meillä on opittu parisen viikkoa sitten ryömimään, mutta näyttää siltä että kohta lähtee myös heti konttaamaan. Kauhea meno päällä on koko ajan 😅
Lisäksi typy osaa heiluttaa ja sanoo "heihei" (ei joka kerta) ja myös jonkinlainen "äiti" huutelu on alkanut. Ensin ajattelin ettei ole tarkoituksellista, mutta sitä huudetaan yleensä aina nukkumaanmennessä esimerkiksi kun iskee harmitus 😄

Hampaita meillä ei ole vielä yhtään, vaikka ikää siis jo yli 8kk. Kuolaamista ja ikenien kutiamista on ollut mun mielestä jo kuukausia 😅

6.3.2023
Jennaaaa
Jennaaaa

Moikka! Täällä arki rullaa ihan mukavasti. Toisiin tutustumista vielä pitkälti. ☺️ Mies palasi tänään töihin, niin erilainen arki alkaa täällä. Tekee mm. pidempiä työmatkoja aika ajoin.

Imetykseen kommentoidakseni en itsekään usko imetystee/kotikalja akseliin. Sen sijaan yleisesti nesteitä tulisi nauttia runsaasti. Oksitosiini liittyy myös maidon herumiseen, eli mielihyvähormonin aktivointia esim. rentoutumisella, hieronnalla, herkuilla... Toki aina poppaskonsteista ei ole hyötyä ja korvike on myös oiva ravinto pienelle ❤️

15.8.2022
Kaima
Kaima

En ole noita kahta itse kokeillut, että en tiedä myöskään tieteellisestä tehosta.

13.8.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Imuote on tarkistettu synnärillä ja neuvolassa ja näyttää omaankin silmään hyvältä.
Kielijänne on tarkistettu ja se on ok.
Kotikaljaa tai imetysteetä en oo kokeillut, omat epäilykset lähinnä noiden toimivuuteen. Onkos näistä jotain turkimusfaktaa olemassa että oikeesti toimii?

13.8.2022
Tarvti87
Tarvti87

Tarvti, oletko saanut imetysohjausta?
Vauvan imuote on tarkistettu?
Oletko kokeillut imetysteetä, entä kotikaljaa?
Nämä tulee mieleen.

12.8.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mites täällä on porukalla alkanut sujuu?
Meillä takkuaa imetys ja pojan paino ei meinaa lähtee nousuun. Eilen oli painokontrolli ja 10g oli pudonnut viikossa. Nyt liki 0,5kg pudonnut syntymäpainosta ja otettiin korvike lisäksi nyt alkuun imetyksen tueksi. Pumppaan päivällä joka ruokailun jälkeen 40-50ml pulloon jonka poika jaksaa just ja just vetäistä imetyksen päälle. Hän on jotenkin mukavuuden haluinen, alkuun sujuu ihan ok kun maito lähtee herumaan, mutta kun heruminen loppuu ja pitäs alkaa kunnolla imemään niin hän päättää nukkua ja pitää äitiä vain huvituttina. Yrittänyt eri asentoja, lopputulos sama. Yrittänyt pitää hereillä jos millä keinolla mutta ei, hän kun päättää nukkua niin hänhän muuten nikkuuu😑 pelkään että maidon tulo ehtyy ja imetys loppuu lyhyeen, niin kovin haluaisin imettää kuten kaks edellistä (12kk ja 14kk) eli pitkät imetytaipaleet ollu edellisten kanssa.
Sit tos oli eka viikko todella huono vointi itsellä. Joka paikkaa särki, unta ei tullu nimeksikään ja kaikki näytti huonolta. Onneksi neuvolassa jätin pissanäytteen ja selvisi että pissatulehdus oli päällä vahvasti, siihen sai ab kuurin ja lisäksi sain vielä särkylääkeet kipuihin. Nyt paljon parempi olla ja sen osalta kaikki hyvin. Vielä kun pojan paino lähtee nousuun ja saatais imetys sujumaan niin kaikki ois mallikkaasti.

11.8.2022
Tarvti87
Tarvti87

Onnea kaikille muillekin.
Hyvin huomaa kuinka sumussa sitä on ollut ja on edelleen tosta "pitkittyneestä" synnytyksestä kun ei itsellä oo ollu käsitystä ajoista yhtään. Eli siis ihan ei mennyt tuo mun aijempi kertoma kohillee. Nimittäin Ballonki laitettiin n.klo 14 ja se lähti pois siinä 16 aikaan jonka jälkeen mentiin käyneille. 17 maissa siirryttiin saliin ja yritettiin oksitosiinilla (hitaalla virtauksella) saada supistuksia aikaseks, niitä tulikin mutta ei ihan toivotulla tavalla, mutta annettiin vielä olla ja lisättiin vähän vauhtia tiputukseen. N.klo 21 puhkaistiin kalvot ja siitä hyvin nopeesti alkoi omat supistukset voimistuu ja synnytys lähti käyntiin. Siitä 6h30min poika syntyi.

29.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Voi vitsi, onnea teille kaikille! 🥰
Kiva lukea muidenkin synnytystarinoita.

Meillä oli mielenkiintoinen ilta eilen, kun näin kuukausi synnytyksen jälkeen valahti suihkun jälkeen ihan kunnolla verta sohvalle ja pyyhkeelle 😅 mies soitti 112 ja ambulanssi kävi tarkastamassa tilanteen. Sain luvan jäädä kotiin seuraamaan, ilmeisesti joku hyytymä vaan jäänyt joka nyt poistui kirkkaana verenä. Toki vuoto jatkunut edelleen, joten täytyy seurata jos tulee liian runsaana ja sitten lähteä näytille Taysiin... jälkivuotoa ollut edelleen, mutta aika niukkana, niin yllätti ja pelästytti kyllä täysin. Onneksi ei ilmeisesti kyse mistään vakavammasta kuitenkaan.

29.7.2022
Jennaaaa
Jennaaaa

Onnea Kaima! Mulla on kans kaikki synnytykset olleet nopeita, oon ehtinyt olla vain 2h sairaalassa mutta tämä neljäs ylitti kyllä kaikki..

Pelkäsin tunnin ajomatkan aikana viimeiset supistukset että syntyy autoon ja itkin koko matkan parkkipaikalta saliin kun tuntui etten ehdi 😄 Puoli tuntia sairaalaan tulosta syntyi tyttö eilen illalla. Ja lapsi vähän mustelmilla kun kävi niin äkkiä. 40+2 oli viikot.

29.7.2022
Sampsa992
Sampsa992
7-month-old baby

Onnea Tarvtille myös täältä! 😊

Meillä 20.7. (39+2) syntyi esikoistyttö maailmaan. En tajunnut oikein olevan tosi kyseessä, kun supistukset alkoivat, vaikka vedet oli jo menneet. Supistukset alkoi klo 13.30 ja olivat säännöllisiä klo 14.30, tullen alle 5min välein. Pyysivät vesienmenon vuoksi synnärille tulehdusarvonkontrolliin klo 21 aikoihin piipahtamaan. Koska supistukset oli säännöllisiä, mutta ”siedettäviä” ja kyseessä ensisynnyttäjä niin sanottiin, ettei mitään kiirettä ole, mutta aina saa toki tulla käymään.

En olisi lähtenyt ennen sovittua aikaa synnärille ilman miehen patistusta. Miehen ”ansiosta” lähdettiin sitten näytille vähän aikaisemmin (klo 19). Tuolloin oltiin 4,5cm auki ja 20.30 jo 9,5cm auki. Ponnisteltiin 26min tyttö oli ulkona. Hämmentävä kokemus! 🙀❤️

28.7.2022
Kaima
Kaima

Kiitos onnitteluista.
Täällä ollaan osastolla, ens yönä tulee 2vrk ikää ja viimeiset sokerit mittaan yön aikana. Viimeiset arvot olleet aivan huippu luokkaa ja omalla maidolla ollaan pärjätty eilisestä iltapäivästä lähtien. Pojalla lääkärintarkastus huomenna aamulla ja jos ei siellä mitään huolta herää eikä sokereissakaan enää heittoja niin eiköhän me kotia täältä päästä.

27.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Paljon onnea Tarvti koko perheelle!

26.7.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos paljon. Uskomaton kokemus, vaikka kaikki ei mennyt kuten olin suunnitellu niin siitä huolimatta olen äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen ja poika on aivan ihana😍😍

26.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Onneksi olkoon, pitkä odotus on ohi! Hienoa, että kaikki tuntuu nyt olevan hyvin :)

26.7.2022
Sampsa992
Sampsa992
7-month-old baby

Eilen tultiin yliaikaiskontrolliin ja 3cm olin auki, todella hidas avautumisvaihe, Ballonki laitettiin se lähti pois parin tunnin päästä, sit seurattiin vauvaa ja supistuksia tovi, sen jälkeen puhkottiin kalvot ja siitä alkoi omat supistukset ja voitiin lopettaa oksitosiini. Tos kohtaa kello oli jotain 17? No sit vaan odoteltiin ja odoteltiin, kunnes viimein 26.7.2022 klo 03.19 syntyi kahdella ponnistuksella 53,5 cm 4,6kg poika alateitse. Äiti ja vauva voi hyvin, mitä nyt väsyttää ja kipuja toki on. Ei tarvinnut tikkejä.

26.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Mulla on laskettu aika huomenna. Aikaisemmat on syntyneet rv 40+0, 37+5 ja 40+1... Odotukset korkeella 😄

Miten Tarvtilla menee? Käynnistettiinkö synnytys tänään?

25.7.2022
Sampsa992
Sampsa992
7-month-old baby

Ihan yliaikakontrollista ei ole kokemusta, kun molemmat lapset on käynnistetty etuajassa. Mutta molemmissa raskauksissa on kontrollikäyntejä loppuajasta ollut paljon, ja niissä on tarkastettu ultralla sikiön vointi, arvioitu kokoa sekä tarkastettu mm napanuoran virtauksia. Tämän nuorimman kanssa menin kontrollikäynnille viikolla 36+0 ja yllätykseksi ottivat sisään. Ja aloitettiin paikkojen kypsyttely ballonkilla, ja kun se irtosi puhkaistiin kalvot, jotta synnytys lähtisi käynnistyyn.

21.7.2022
Salamiakki86
Salamiakki86
14-month-old baby

Moikka Tarvti!
Koitan vastailla, mitä osaan noihin kysymiisi asioihin.
Yliaikaiskontrollista en osaa sanoa, koska meillä kukaan kolmesta lapsesta ei mennyt yliajalle.
Meillä toinen lapsi (s. 2007) synnytys lähti käyntiin luonnollisesti, mutta mulla oli radi silloin, ja ei ollut isokokoinen n. 3200 g, pikkuisen päälle (poika), vaikka kohtuullisen myöhään mulla radi todettiin tuossa raskaudessa. Synnytys oli nopea ja helppo, noin 5 tuntia.
Esikoinen käynnistettiin (s. 2000), ja käynnistysmenetelmät on kehittyneet, ja varmaan muuttuneetkin. Mulla oli jonkinlainen raskausmyrkytys tuolloin.
En tiedä, oliko tästä hyötyä sulle.

21.7.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

40+6 verenpaine ok,sokerit ok, SF mitta 42, Raivotarjonta, vauvan syke 155. Jos ei ma mennessä oo syntynyt niin 12 Novaan yliaikaiskontrolliin ja sieltä sit kotiin vauvan kanssa. Vauva on ihan alhaalla ja th:n mielestä selkäkin antaa viitteitä siitä että suunta on alas ja ulos😂 kuulemma tuonne yliaikaiskontrolliin ei tarvii etukäteen ilmoittautua vaan sinne vaan mennään ja he sit siellä näkevät mikä tilanne. Radin takia raja 41+3 joka tulee siis maanantaina. Onko täällä kellään kokemusta mitä tuollaisessa yliaikakontrollissa tehdään?

21.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Komppaan kans että harjoitussupistukset on juuri sellaista kivutonta vatsan kovettumista, korkeintaan pientä epämukavuutta, mutta oikeat supistukset alkaa ainakin minulla ensin alavatsalta sellaisina kuukautiskipuaaltoina.. Mulla tuntuu supistukset selän puolella vasta tunti pari ennen ponnistamista.

18.7.2022
Sampsa992
Sampsa992
7-month-old baby

Kiitos onnitteluista💙
Mulla on kummassakin raskauksissa tullut harjoitussupistuksia tokalta kolmannekselta asti kävellessä, jos on kävellyt liian kovaa. Eli vatsa on kovettunut ja tuntunut pinkeältä ja tukalalta, mutta ei ota kipeää, ja tuntemus menee ohi kun hidastaa tahtia tai pysähtyy.
Tässä raskaudessa mulla oli varsinkin öisin välillä menkkamaista, aaltoilevaa kipua alavatsalla välillä, ja luulen että ne vähän kypsytteli varovasti paikkoja.
Täytyy sen verran todeta kyllä, että tällä kertaa oli niin erilaiset synnytyssupistukset, että mulla kesti jonkin aikaa tajuta, että synnytys on nyt oikeasti käynnissä😅
Esikoisesta alkoi yöllä supistelemaan ja ne oli heti tosi napakoita, aaltoilevia polttoja. Aluksi tuntui enemmän selässä, kun synnytys eteni, tuntui poltot myös alavatsalla. Ei ollut yhtään epäselvää, että oliko synnytys käynnissä. Limatulppaa oli myös irronnut 2päivää ennen supistusten alkamista.
Tässä raskaudessa supistelut alkoivat niin, että vatsa tuntui todella epämiellyttävästi kovettuvan ja oli tukala olo alavatsalla. Tuntui sellaiselta voimistuvalta paineen tunteelta. Sekoitin ensin harjoitussupistuksiin, mutta sitten aloin kiinnittää huomiota siihen, että paineen tunne tulee ja menee aaltoilevasti ja säännöllisesti, kunnes vessassa käydessä paperiin jäi rusehtavaa limaa. Sitten totesin, että ok nämä on nyt oikeasti sittenkin supistuksia, vaikka olivat tosi erilaisia kuin esikoisesta. Missään vaiheessa synnytystä eivät muuttuneetkaan samanlaisiksi poltoiksi kuin esikoisen synnytyksessä, vaan paineen tunne voimistui ja voimistui ja alkoi sitten muuttua ponnistamisen tarpeeksi.
Joka tapauksessa sanoisin, että synnytyssupistukset erottaa aika äkkiä harjoitussupistuksista. Kuulostaa niin kliseeltä, mutta kyllä sen sitten huomaa ja tietää kun on oikeasti synnytyssupistukset kyseessä! Ainakin tämä on mun oma kokemus😄 ja varmasti niin yksilöllistä, miltä kenelläkin supistukset tuntuvat.

18.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Noh, mä toissa yönä heräsin supistuksiin ja ajattelin että nyt se syntyy...! Mutta tunti meni ja sain uudelleen unta, heräsin aamulla ja supistukset jatkui. Sanoin jo että voi olla että tänään mennään synnyttämään.

Sitten loppupäivän tuli supistuksia tosi epäsäännöllisesti ja tänään ei enää oo tuntunut mitään. Eikä viime yönäkään tarvinut supistusten takia valvoa. Tosi rasittavaa varsinkin henkisesti, meinasin itkua vääntää kun luulin että nyt pääsee jo viikon kestäneistä liitoskivuista eroon. Ei oo kolmeen raskauteen tullut niitäkään, mutta nyt sitten pitää nekin kestää vielä supistusten lisäksi. Koska sitä tietää millon on tosi kyseessä kun tällee supistelee 😕

18.7.2022
Sampsa992
Sampsa992
7-month-old baby

Onnea Mairim teille 💜

En ole itse tunnistanut yhtään ennakoivia supistuksia. Miltä ne tuntuu? Milloin teillä on alkanut (kuinka kauan ennen synnytystä)? Rv 40 kuitenkin pyörähtänyt täällä päälle ja viikko laskettuun.

Toki olen ensisynnyttäjä niin en tiedä tunnistaako edes mitään harjoittelusupistuksia. Neuvola on to 21.7. ja sieltä varataan yliaikaiskontrolli 41+0 äitiyspolille, jos mitään ei tapahdu..

Meillä oli eilen babyshowerit ja nyt jotenkin lävähti vasten kasvoja, että hän on oikeasti kohta täällä! 😱

18.7.2022
Kaima
Kaima

Toivottavasti teilläkin vauva sieltä nyt kohta päättäisi, että on sopiva aika tulla, niin ei tarvisi enää kauaa kärvistellä. Ja kyllähän siellä varmasti paikat on jo kypsyneet jonkin verran, kerran tuntemuksiakin on!

18.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Onneksi olkoon Mairim. Täällä odotellaan edelleen. Supistuksia tulee ja menee ja sit ne loppuu. Eilen illalla niitä tuli taas vaikka kuinka, mutta kun sänkyyn menin niin siihen loppui ja sainkin pitkästä aikaa nukuttua kunnolla. Jospa mekin kohta päästäis tositoimiin. Alkaa vähän hirvittää kuinka iso tästä tulee

17.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Yhtäkkiä meillä alkoikin tapahtua😄 Lauantaina 40+1 tuli 11.30. aikaan eka supistus, joka tuntui oikeastaan vaan enemmän paineelta kuin kipeältä, joten ajattelin että nämä on nyt vaan näitä harkkasupistuksia. Ei ollut ollut mitään ennakoivia merkkejä, mutta siinä rupesi sitten niitä tiheään tulemaan ja limatulppaa irtoamaan. Lähdettiin sairaalaan 16.15. ja poika syntyi 16.47.😄💙 Olihan homma, pelkkää ilokaasua ehdin saada, ja pojalla oli kädet rinnalla ristissä, joka hieman pitkitti hartioiden ponnistusta. Täydellinen pieni paketti💙

17.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Täällä kans la tänään. Viime yönä oli alavatsalla todella pistävää kipua joka esti täysin liikkumisen ja piti valveilla, mutta meni kuitenkin lopulta ohi vaikka pitkään kestikin. Mietinkin oisko pitänyt soittaa sairaalaan mutta en sitä sit tehnyt. Jos uusii niin sit soitan jos pääsis edes tarkistus käynnille. Supistuksia tulee mutta ei vielä mitenkään säännöllisesti. Kyllä tässä pikkuisen toivois tämän jo loppuvan kun alkaa olla niin vaikeaa liikkua kipujen kanssa. Ehkä pian on meidänkin vuoro saada pieni nyytti syliin😊

15.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Laskettu aika tänään!😄 Takaraivossa piilee toive, että poika olisi yhtä täsmällinen kuin isänsä, ja syntyisi laskettuna, mutta ei oo kyllä mitään merkkejä ilmassa vieläkään...😅 Katsotaan, saapuuko edes yhtään aiemmin kuin isosiskonsa, vai jopa myöhemmin, vaikka siskoaan isommalta kaverilta vaikuttaa.
Tänään mulla on vielä vipa neuvola, ja sitten meidät siirretäänkin äitiyspolin asiakkaiksi ja seuraava aika tulee olemaan yliaikaiskontrolli. Piti olla vyöhyketerapeuttinen käynnistelyhoitokin tänään, mutta tekijä joutui sairastapauksen takia perumaan sen, höh.🥲

15.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Eilen oli neuvola, siellä kaikki hyvin. Sain ajan vielä ens viikon torstaille, jolloin viikkoja on 40+6 ja jos sinne asti tosiaan mennään niin lähete kuulemma lähtee, koska radi ja käynnistys viimeistään 41+3. No huomenna on la että jospa tässä oikeesti pääsisi kohta tosi toimiin. Alkaa vaan itseä hirvittää minkä kokoinen vauva on, kasvanut keskikäyrällä, mutta kun tuon toisenkin kohdalla tehty painoarvio oli +0,5kg niin en osaa luottaa noihin arvioihin😂 yöunet on hyvin katkonaista ja paikat puutuu. Sängystä ylös pääsy tuottaa ongelmia kipujen takia. Alkaa olla aika tuskallinen olo. Th sanoikin, että jos olo käy vielä tukalammaksi niin soittaa neuvolaan niin yrittävät lähetettä jo aiemmin. En vaan mielellään mee käynnistykseen.

14.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Itsellä ei mitään tuntemuksia, vieläkään😅 tänään 39+3. Sellanen fiilis edelleen, että yliaikaiskontrolli odottelee tätäkin kaveria, niinkuin isosiskoaan. Täytyy vaan toivoa, että käynnistyy silti itsekseen niinkuin esikoinenkin.😊 Viime yönä jostain syystä särki ylävatsaa kuin sappikohtauksessa, ja oli tosi vaikea olla. Lopulta tuli oksennus kunnon ryminällä, kerralla koko kroppa tyhjäksi. Sisuskalutkin varmaan yritti ulos. Joten yöllä mietin, että jos tämän päälle pitäisi nyt synnyttää, niin ei tulisi mitään😅 olo on päivän mittaan onneksi kohentunut, täytyy toivoa että oli vaan vauva joka painoi sappirakkoa ja aiheutti tuon tai jotain muuta kertaluontoista. Vatsatauti tästä loppuraskaudesta vielä puuttuisikin, huoh.

11.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Täällä oireita ollu enemmän ja vähemmän jo viikon ja kipeitä supistuksia tulee päivittäin mutta mitään säännöllisyyttä niissä ei ole. Alaselkä on aivan tulessa ja liikkuminen sen myötä vaikeaa. Vauva on laskeutunut ja th:n mielestä jopa mahdollisesti kiinnittynyt (alkuviikosta) mutta silti ei olla vielä pientä päästy tapaamaan. Kuumeisesti täällä jo odotellaan. Mennyt pidemmälle kun oletettiin, kun edelliset kaks syntynyt pari viikkoa ennen laskettua. Jospa sitä pian pääsisi tositoimiin ja pääsisi näkemään pienen😍

9.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Paljon onnea Jennaaaalle pienokaisesta 😍

Täällä ollaan puolison kanssa road tripillä ja tänään tarkoitus mennä festareille. Helteillä oli jalat turvoksissa, mutta nyt taas normaalit oltavat. Pää ei ihan tajua, että LA on jo tosi lähellä 🤯 Menkkamaista jomotusta on ollut melkein kokoajan viikon ajan ja yöllä tulee juostua kokoajan vessassa. Ens viikolla on taas neuvola, ainakaan omaan silmään masu ei ole laskeutunut. 🧐

9.7.2022
Kaima
Kaima

Tänään jälleen neuvolassa kaikki ok. Vauva on kuulemma todella alhaalla ja ihan siinä ja tässä onko kiinnittynyt. Supistuksia tulee päivittäin ja etenkin kun liikkuu niin joutuu jo ihan keskittymään niihin. Tässä on oireita nyt ollu viime perjantaista lähtien enemmän ja vähemmän ja mun äiti on ollu meillä siitä lähtien. Kovasti jo odotetaan uutta tulokasta saapuvaksi. Ehkä ensi yönä🤔

5.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Tsemppiä ja jaksamista teille, ketä kärsitte kivuista.

Mulle lääkärineuvolassa sanottiin, että tuskin menee laskettuun päivään, kohdunsuu oli kuulemma "ihan pehmeä ja eipä juuri mitään ole enää". Olis pitänyt kysyä tarkennusta, kun ei hän kirjottanut neuvolakorttiinkaan tietoja siitä 😕

Juuri 37 viikkoa tänään täynnä. Että saahan tuo toki syntyäkin. Supistelee kyllä joka päivä välillä, mutta eivät oo jääneet vielä päälle.

5.7.2022
Sampsa992
Sampsa992
7-month-old baby

Siirreltiin viikonloppuna vähän huonekaluja esikoisen ja vauvan tulevan huoneen välillä, ja ollut nyt tosi kovat liitoskivut sen jälkeen.. Tosi karseaa kääntää kylkeä sängyssä tai vaikka nousta lattialta seisomaan, kun häpyluuta repii. Pitäis levätä, että helpottaa, mutta helpommin sanottu kuin tehty tuon vajaa 2-v. vauhtitaaperon kanssa😅
Yksipuoliset nukkuma-asennot saa myös mun yläselän jostain syystä tosi jumiin, ja aamuöisin en meinaa vessaan heräämisen jälkeen saada unta, kun selkä on niin kipeä eikä hyvää asentoa löydy, missä ei sattuisi. Päivisin selkä ei vaivaa, onneksi..🤔 Että noiden puolesta voisi vaikka syntyä pikkuherra pikkuhiljaa, mutta minkään maailman synnytystä enteileviö tuntemuksia ei ole, hah.😅 Ei auta kun toivoa, että yöt tästä vähän helpottaisi, ja liitoskivut...😊

4.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Vitsit että alkaa olla tuskallinen olla. Liikkuessa tulee kipeitä supistuksia ja todella kova paine alas. Viime yönä heräsin todella huonoon oloon puolilta öin ja unet jäivät todella lyhyeksi reilu 4h. Olin varma että lähtö tulee. Huono olo vaivaa edelleen. Oksettaa ja mahassa kiertää, mutta ei sentään tuu mitään. Vessassa saa kyl ravata liki tunnin välein 🤪

4.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Teillä on vielä jännät ja ehkä pitkätkin päivät edessä odottaessa 🙈

Me päästiin eilen kotiin, mutta nyt palattiinkin takaisin ainakin yhdeksi yöksi sinivalohoitoon... Bilirupiiniarvot olleet nousussa koko ajan, ja eilen oli tiedossa että näin saattaa käydä. Hormoneissa olevalle mammalle aika kova kolaus, mutta nyt kun hoito alkanut ainakin ihan hyvin ja vauva viihtyy kaukalossa huutamatta niin on helpompi olo itselläkin. Katsotaan mitä yö tuo tullessaan.

Meillä muuten kaikki hyvin, aika väsyneitä ollaan kun unet olleet todella lyhyitä ja vähissä. Mä oon valvonut joka yön vauvan kanssa, onneksi mies hoitaa iltoja ja aamuja niin on saanut itsekin välillä nukkua pätkissä. Meillä siis vastasyntyneille ominaisesta nukutaan yöt ja valvotaan päivät 😅

2.7.2022
Jennaaaa
Jennaaaa

Onnea Jennaaaa, kuinka ihana kuulla että kaikki meni hyvin ja teillä on nyt pieni nyytti siellä sylissä!😍
Täällä vielä odotellaan. Neuvolassa oli kaikki ok, rauta-arvot mulla on siinä rajalla ja ferritiini muutaman pisteen sen vaadittavan rajan alla, kun labrassa otettiin verikoe pari viikkoa sitten. Mutta silti en pääse rautainfuusioon, koska "ei ole tarpeeksi huonot arvot", huoh😅 Vauvalla kaikki hyvin, pysynyt raivotarjonnassa ja oma olo hyvä.😊 Esikoinen syntyi 41+2, ja on sellainen tutina että tämäkään ei täältä ole tulossa vielä piitkäään aikaan😄😅

2.7.2022
Mairim
Mairim
8-month-old baby

Onnea Jennaalle.
Nyt alkoi heinäkuu.
Tsemppiä muillekin heinäkuisille.

1.7.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Näin vähän arvelinkin 😊👍
Neuvolassa käyty tänään
Hemoglobiini 123, verenpaine hyvä 115/76, syke 160, hyvin aktiivinen tapaus ja raivotarjonnassa edelleen, joten sen puoleen ei huolta enää. Ens viikon tiistaina seuraava aika ellei synny ennen sitä☺️ th oli kyllä sitä mieltä että vauva on hyvin alhaalla jo mutta ei kiinnittynyt. Tosin ei välttämättä kiinnity ennen kun synnytys alkaa. Jännää aikaa nyt kun esikoinen syntyi 38+1 ja toka 38+2 ja siskolla on 4.7 syntymäpäivä😂

1.7.2022
Tarvti87
Tarvti87

Juu minä se 😄 ja kiitos! ❤️ paino näköjään mennyt väärinpäin 6 ja 2 osalta, eli painoa 3268g eikä 3628g.

1.7.2022
Jennaaaa
Jennaaaa

Jennaaaa aivan ihanaa, onnea viel ❤️😊 taisin tulkita oikein, että sinä olet sama henkilö, joka Heinäkuisten ryhmässä fb:ssä ryhmän jäsenenä kirjoittelit. Tyttö ollu mukavan kokoinen👍❤️
Perjantaina olis tosiaan neuvola, saa nähdä mitä siellä sanotaan.

29.6.2022
Tarvti87
Tarvti87

Tarvti87 kiitos! 🥰 Tyttö saapui aamulla 5:02, 3628g ja 48,5cm ❤️ Luomuna tosiaan tuli, aikamoinen työmaa oli 😂 mutta meillä kaikki hyvin, ei olisi paremmin (ja nopeammin) ensisynnytys mennä. Nyt täällä tutustutaan toisiimme ja uuteen arkeen 🥰

Tsemppiä, toivottavasti lähtee pian käyntiin! Jään kyllä seurailemaan tätä ryhmää, ollaan henkisesti heinäkuisia vaikka kesäkuun puolelle ehdittiinkin 😄

29.6.2022
Jennaaaa
Jennaaaa

Jennaaaa taisi pieni saapua kesäkuun puolella, jos en nyt ihan väärässä ole😊 hurjasti onnea ja hatun nosto luomu synnytyksestä. Täällä ollaan yhtenä kappaleena, mutta kipua on edelleen liikkuessa. Jos ei ala syntyä täs loppu viikosta nii viikonloppuna alan siivota niin että varmaan lähdetään 😂

29.6.2022
Tarvti87
Tarvti87

Täällä päästiin kotiin odottelemaan supistuksia voimistumaan, ne alkoikin heti voimistuu sisätutkimuksen jälkeen ja tulivat 2-3min välein parin tunnin ajan. Sitten alkoi hiipua ja saattoi mennä 20min supistuksen välissä. Nyt koitin vajaa tunti sitten alkaa nukkumaan, niin tietysti supistukset alkoivat voimistumaan 😅 nyt puolen tunnin ajan tullut taas vähintään pari supistusta kymmeneen minuuttiin, ja voi pojat alkaa olla kyllä kipeää... Tässä arvon että pitäisikö lähteä kohti sairaalaa takaisin.

29.6.2022
Jennaaaa
Jennaaaa
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...