Vauvan perätila

Kokemuksia kun vauva on perätilassa…onko kääntäminen onnistunut? Onko synnytys mennyt ongelmitta?

17.10.2021
1234_
1234_
3-month-old baby

Onneksi kaikki lopulta meni hyvin! Kuulen mielelläni erillaisia kokemuksia kyseisestä aiheesta enkä niitä pelästy, kiitos kun jaoit omasi!😇

25.10.2021
1234_
1234_

Meille syntyi tyttö kesäkuussa perätilan takia suunnitellulla sektiolla. En halua millään tavalla pelotella tällä, vaan tuoda vain esille meidän tarinan.
Neuvolassa oli jopa viimeisessä lääkärintarkastuksessa sanottu vauvan olevan pää alaspäin (muistaakseni rv 39). Onneksi lääkäri totesi hänellä olevan tapana tarkistaa asia ultralla, koska yllätyksiä tulee. Niin kävi tässäkin.
Vauvaa yritettiin myöhemmin kääntää, mutta kääntävä lääkäri totesi pienen kokeilun jälkeen, ettei vauva ole halukas kääntymään, joten ei lähtenyt edes rajummin kokeilemaan. Omana toiveenani oli kuitenkin alatiesynnytys, joten kävin magneettikuvauksessa. Lantioni oli yhtä lukua lukuunottamatta sopiva ja alatiesynnytys olisi ollut mahdollinen, jos vauvan koko olisi tarpeeksi pieni.
Kävimme viikko ennen synnytystä (laskettu aika) kasvukontrollissa, jossa todettiin vauvan olevan melko iso jo, joten lääkäri suositteli ns. takarajasektiota. Käynnistämään eivät kai yleensä lähde perätiloja.
Synnytys ei lähtenyt spontaanisti liikkeelle, joten vauva syntyi sektiolla. Kun vauvaa oltiin ottamassa ulos, kohtu supistui ja vauvan pää jäi jumiin, mutta tästä selvittiin erikoislääkärin ja lisähapen avulla. Muutaman viikon ajan vauvan ääni oli kissanpentumainen, sillä toinen äänihuuli oli vaurioitunut ulosotossa. Nykyään kuitenkin ääni on ihan normaali.
Vauvan isä oli kaikesta enemmän shokissa kuin minä, sillä olin tokkurassa lääkkeistä ja juttelin anestesialääkärin ja -hoitajan kanssa niitä näitä.
Sektio oli meille oikea päätös, sillä vauvaa arvioitiin lähemmäksi 4 kg viikkoa ennen synnytystä. Syntymäpaino olikin sitten 4,3 kg (ei ollut edes raskausdiabetesta).
Toivottavasti tämä ei pelästyttänyt vaan antoi enemmänkin pohdittavaa aiheesta. En koe, että olisin vähemmän synnyttäjä sektion takia, sillä terve vauva sieltä tuli ja suunnitellulla sektiolla asiat tapahtuivat hallitusti. Uskon sektion myös vaikuttaneen omaan palautumiseeni positiivisesti.

25.10.2021
Salmur
Salmur
1 year, 11-month-old toddler

Vauva mitä todennäköisimmin kääntyy itse, ennen kuin synnytys alkaa.
Jos mietityttää, juttele hyvissä ajoin neuvolassa, tai soita sinne, jos sinulla ei juuri nyt ole neuvola-aikaa.
Hyvää loppuodotusta!

19.10.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...