Toiveissa toinen lapsi 40-42.

Hei. Olen 39vuotias 3vuotiaan pikkutytön äiti. Tulen tammikuussa jo 40. Jotenkin vaivaa ajatus jos esikoinen jää ainokaiseksi,onko siitä mitään pahaa jos ei ole sisaruksia ? Tai että jos vanhemmille sattuu jotakin niin lapsi jääkö yksin? Ja just jos esim.leikkipuistossa on paljon äitejä joilla lapsia enempi kuin yksi niin yritän vältellä menemistä sinne. Eli tunnen välillä itseni huonoksi äidiksi kun ei ole lapsia kuin yksi. Onko tämä turhaa ? Kerkeenköhän ikäni puolesta vielä yrittämään toista lasta? Nuorempana kun ei ollut mahdollista saada lapsia. Olisi mukava kuulla toisten ajatuksia ja mielipiteitä.

5.10.2021
tinduska_82
tinduska_82

Ja 3-vee on tuo seuraavaksi nuorin meillä.

13.10.2021
huiskutin
huiskutin

On monta😅Hän on meidän 7:s😊Vanhimmat ovat jo aikuisia.

13.10.2021
huiskutin
huiskutin

Me on huiskuttimen kanssa samoihin aikoihin oltu palstalla. Annan hänen vastata puolestaan.

8.10.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei nimimerkillä huiskutin.

Onko sinulla monta lasta, vai esikoinen ? Olen kanssasi siinä samaa mieltä että lapset pitää nuorena =)

8.10.2021
tinduska_82
tinduska_82

Minä olen 42 ja vauvan kanssa täällä eletään😊En koe olevani yhtään vanha, päinvastoin..lapset pitää nuorena😅

8.10.2021
huiskutin
huiskutin

Eipä mitään, tinduska.
Kiva, jos sait rohkaisua.

6.10.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei pekkajamatti.

Kiitos kun otit kantaa tuohon yksi lapsi asiaan. Jos olit 43vuotias kun sait kolmannen lapsen niin hyvinhän minä kerkeen vielä yrittämään toista lasta,jos on tullakseen. En koe olevani vielä vanha vaikka täytän 40tammikuussa.
Hyvää syksyä =)

6.10.2021
tinduska_82
tinduska_82

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

6.10.2021
tinduska_82
tinduska_82

Moikka! Itse olen ainoa lapsi, enkä koe, että siitä on ollut mitään haittaa. Toki sisaruksta on toisilleen seuraa ja he oppivat toinen toisiltaan, mutta toisaalta ainokainen oppii olemaan yksin, keksimään itselleen tekemistä ja käyttämään mielikuvitustaan eri tavalla kuin sisarusten keskellä aina elänyt. Ja oman ikäisiä sosiaalisia kontaktejahan lapsi saa päiväkodissa ja kavereiden kanssa, että ei hän jää niistä paitsi. Pohdit myös, että miten lapsen käy, jos vanhemmille sattuu jotain. Itse koen, että tämä on relevantti huoli vasta kun omat vanhemmat alkavat joskus olemaan siinä iässä, että tarvitsevat enemmän apua, silloin olisi kyllä kiva, jos olisi useampi sitä vastuuta jakamassa. Mutta itse uskon, että yksikin lapsi pärjää ikääntyvien vanhempien kanssa, etenkin jos asuvat kohtuu lähekkäin. Ja näin kahden lapsen äitinä olen sitä mieltä, että ei ole mitään syytä tuntea huonommuutta siitä, että lapsia on vain yksi. Rehellisesti sanottuna, en ole koskaan leikkipuistoissa kiinnittänyt huomiota muiden lapsilukuun. Jos kuitenkin itse koet että haluaisit vielä lapsia, ja et itse koe olevasi liian vanha siihen, niin mielestäni voit hyvin yrittää toista lasta vielä 😊

5.10.2021
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Hei.
Meidän perheeseen syntyi kolmas lapsi, kun olin 43. Raskaus sujui ongelmitta. Kuukautta ennen kuin kuopuksemme syntyi, minulla kohdunuu alkoi tiputtelemaan verta. Istukan reuna oli lähellä kohdunsuuta, että siihen ei ikä vaikuttanut, vaan tilanne olisi voinut olla sama edellisissäkin raskauksissani.
Olin siis useaan kertaan tuon kyseisien kuukauden aikana sairaalassa tarkkailussa. Synnytys oli normaali.
Tässä kuussa kuopuksemme täyttää 8, ja hän on reipas koululainen (Tyttö). Isoveljet on jo 21 ja 14.
Rohkeasti vaan eteenpäin!

5.10.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...