Kohonnut riski

Kävin tänään viikon 13 ultrassa ja siellä kerrottiin että on kohoutunut riski saada Down lapsi onko muillekin käynyt näin mitä sitten tapahtui? Keskenmeno? Synnytitkö? Jäin yksin tämän asian kanssa en tiedä enää mitä tehdä.

14.9.2021
Mmamma1991
Mmamma1991
17-month-old baby

Joo siis verikokeitten mukaan kaikki olis hyvin ja samoin rakenne ultrassa kaikki näytti hyvältä. Kyllä minä oon pelännyt nyt tän koko 22 viikkoo ja varmaan pelkään loppuun asti ensi viikolla neuvola jossa aion puhua enemmän. Työkin on jo nyt aika rankkaa kun ei saa edes kunnolla nukuttua. Neuvola onneksi on ottautunut suht hyvin pelkoihin ja huoliini. Kyllä yritän vaatia 🥰mites teillä muuten jaksellaan?

16.11.2021
Mmamma1991
Mmamma1991
17-month-old baby

Joo siis luin nyt tarkemmin sullekin tuli verikokeita ilmeisesti puhtaat. Hienoa, itse stressasin koko 9kk älä tee samaa virhettä! Kuuntelin sydänäänet itse aamuin illoin etu istukka niin ei paljoa tuntemuksia..puhu neuvolassa pelostasi ja ahdistuksesta voi olla että saat käydä siellä useammin jos se vaikka auttaa tai pyydä joku jonka kanssa keskustella minut laitettiin ihan psykologia puolella käymään ja onneksi. Pyydä vaadi❤️

16.11.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 11-month-old toddler

Oliko teillä ultra ja verikoe yhteneväiset? Usein ulra laskee riskit liian dramaattisesti, itse itkin tiedon jälkeen niin terkkari käänti selkänsä ja huokasi katsellen ikkunasta ulos. Se oli ehkä pahinta.. mutta tyttö terve toivottavasti siellä menee kaikki hyvin ❤️

16.11.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 11-month-old toddler

Moi en tiedä minne mun verikoe lähti mut se tulos oli vaan odotettu. Joo minä voin kuvitella sinun tuskan kun minulla oli viikko tosi pitkä sulla 2...huhuh.sukupuolen mekin saatiin tietää ja haluttiin tietää kaikki infot kerralla vaan. Toivottavasti siellä nyt voidaan hyvin? Minä tuun hulluksi tämän raskauden aikana koko ajan pelkään ja jännitän.

15.11.2021
Mmamma1991
Mmamma1991
17-month-old baby

Minulla riski oli kohonnut molemmissa raskauksissa. Niskapoimut normaalit, veriarvot alhaiset.
Ensimmäisellä kertaa tuloksia odotin 1,5kk.
Molemmat lapset olivat kromosomeiltaan normaalit.

12.11.2021
Pulliska
Pulliska

Moi, toivottavasti olet saanut jo hyviä uutisia. Minulla oli ultran mukaan kaikki riskit korkealla. Otettiin nipt verinäyte joka lähetettiin Saksaan. Sieltä tuli sitten se todellinen totuus, onko kromosomi virhettä vai ei. Sai myös sukupuolen tietää varmaksi jos halusi.
Ne pari viikkoa sitä odotusta oli yhtä helvettiä, meillä ei miehen kanssa olisi ollut resursseja pitää jos joku vaikea vamma. Itkin kaks viikkoa putkeen ja kerroin mahaan kaiken maailmasta ja elämästä.
Sitten romahdin kun se puhelu tuli "kaikki on hyvin, haluatko tietää kumpi tulee?"
En tämän jälkeen oikein osannut nauttia raskaudesta koska pelkäsin mitä voi vielä tapahtua.. ilman doppleria mun stressi..en olisi kestänyt.
Lähtikö sun verinäyte myös muille maille?

8.11.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 11-month-old toddler

Rakenne ultrassa käyty ja kaikki on hyvin, kyllä on taival ollut jo tähän asti elää pelossa ja jännityksessä. Mutta ei se huoli helpota vielä se 20 viikkoo huolta ja odotusta.🥰

2.11.2021
Mmamma1991
Mmamma1991
17-month-old baby

Verikokeitten tulos tuli ja ne sanoi ettei ole mitään hätää, että vauva olisi täysin terve. ❤️

23.9.2021
Mmamma1991
Mmamma1991
17-month-old baby

Minä saan tietää riskiluvut vasta seuraavassa neuvolassa.. mutta niskaturvotus luku oli 1,4 kun kävin tällä viikolla ultrassa. Kätilö sanoi sen olevan todella hyvä lukema.

18.9.2021
pippuri86
pippuri86
1 year, 6-month-old toddler

Luotin tutkimuksiin (=lapsivesinäyte). Samaan aikaan vauvaa ultrataan, kun lapsivesinäyte otetaan. Tavoite on se, ettei näyteneula osu sikiöön näytteenottotilanteessa.
Lisäksi tuossa ultrassa lääkäri tutkii vauvan (sikiön), ja hoitaja kirjaa tulokset ylös.

Olin 43, kun odotin kuopustamme, ja hänet synnytin. Nyt hän täyttää 8.
Minulla ikä nosti laskettua riskilukua ultrassa.

16.9.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo siis kävin heti verikokeissa, mutta minun annettiin ymmärtää että on vakava tilanne vauvalla. Miten sinä otit uutisen? Oliko ne luvut isojakin teillä? Pelottaa että verikokeet on ns puhtaat mutta sit syntyy lapsi jolla ei oo kaikki hyvin.

15.9.2021
Mmamma1991
Mmamma1991
17-month-old baby

Hei.
Sinulle toivottavasti annettiin mahdollisuus verikokeeseen ja sitä kautta lapsivesinäytteenottoon. Tähän tosin liittyy (lapsivesinäyte) pieni keskenmenon riski.
Pelkkä ultraäänitutkimus ei ratkaise eikä kerro, onko syntyvällä lapsella kromosomipoikkeavuutta. Se asia ratkeaa lapsivesinäytteestä tehtävän kromosomitutkimuksen perusteella.
Riski voi olla kohonnut (riskiluku), mutta silti syntyvä lapsi voi olla kromosomeiltaan terve.
Minulla on kahdessä jälkimmäisessä raskaudessa otettu lapsivesinäyte. Kaikki meidän kolme lasta ovat terveitä.

Voimia raskauteen.

14.9.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...