Sairaalakassi

Mitä pakata sairaalakassiin vauvalle sekä äidille?

6.9.2021
1234_
1234_
1-month-old baby

Alkuperäinen kysyjä tiedusteli, mitä vastasyntynyt vauva ja synnyttänyt äiti mahdollisesti tarvitsevat sairaalakassiin, eli lähinnä kotiinlähtötarvikkeiksi.

No, vaippoja kannattaa olla muutama ekstrakappale varalla. Välttämättä sairaalasta lähtö ei ole niin nopeaa, kuin vanhemmat ehkä etukäteen ajattelevat, joten ensimmäisen vaipanvaihdon jälkeen voi olla jo vaihtotarve ennen kuin sairaalasta on ehditty ulos. Eli vauvalla mahdollisimman kuiva vaippa päällä silmällä pitäen kotimatkaakin.

Olen joskus lukenut että kotona saattaa tarvita uimarengasta istumiseen, mutta todennäköisesti tyyny on myös aivan soveltuva samaan asiaan.

10.9.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kaikki ei tarvii uimarengasta, riippuu kuinka pahat vahingot tulee; toisesta lapsesta mulle tuli 3kpl 3 asteen reepeämiä, toisesta yksi 1. asteen. Ekan synnytyksen jälkeen en ois voinu kuvitella istuvani ilman rengasta, toisessa oisin pärjänny pelkällä tyynyllä. Mut jos käy huono tuuri niin mielummin on rengas valmiiksi kotona kun alkaa sellasta metsästää keskellä talvea kun ei pysty istua 😅 ja muutaman vuoden päästähän pikkurenkaan voi jatkokäyttöä taaperon uimerenkaana 😊

kannattaa muten myös varata kotiin yösiteitö ja tehdö lisäksi etukäteen pakkaseen myös jääsiteitä, auttavat turvotukseen 👍🏻 Tämäkin unohtu aiemmassa viestissä sanoa.

9.9.2021
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Ööö… oon vähän pihalla vielä monista asioista, minkä vuoksi uimarengasta tarvitsee istuinalustaksi? Jos on alapää hellänä, ajaako tyyny saman asian?

8.9.2021
Elluu
Elluu
15-month-old baby

Kiitos paljon hyvästä listasta! Oli suuri apu😇

7.9.2021
1234_
1234_

Ja eväistö unohtu sanoa, että kannattaa ostaa mukaan joku pillimehu ja säästää siitä se pilli, makuultaan on vaikea juoda, niin se mehupilli auttaa paljon jos vaikka juo samalla kun imettää eikä pysty vielä istua.

7.9.2021
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Moikka!

Vauva ei sairaalakassiin tarvitse juuri mitään, lähinnä kotiinlähtövaatteet ja turvakaukalon. Ensipäivät sairaalassa suositaan ihokontaktia ja vaipat tms saa osastolta.

Itselle on hyvä pakata jonkin verran evästä, ruokaa saa sairaalasta vasta kun siirtyy synnytyssalista osastolle, ja jos synnytys on keskellä yötä, aamupala tarjotaan kaikille vasta klo 7, niin ainakin itsellä oli synnytyksen jälkeen tosi kova nälkä kun synnytyksen loppupuolellahan ei saa syödä. Kaikki vaatteet, siteet tms äiti saa sairaalasta, niin niitä ei välttämättä tarvitse kotoa tuoda (tosin jotkut kokevat olonsa mukavammaksi omissa vaatteissa, jolloin niiden tuominen mukana on ihan ok) riittää että tuo imetysliivit ja mukavat, löysät kotiinlähtö vaatteet. Lisäksi mukaan pitää ottaa neuvolakortti, henkkarit, synnytyssuunnitelma (jos on jotain toiveita synnytyksen suhteen), mahdolliset lääkkeet ja omat hygieniatarvikkeet. Lisäksi puhelimen laturi on hyvä pakata mukaan. Jotkut myös tekevät puhelimeen erillisen synnytyssoittolistan, jota kuuntelevat synnytyksen aika.

Puolisolle kannattaa myös varata mukaan mukavia vaihtovaatteita, eväitä ja hygienia tarvikkeet.

Kotiin kannattaa tehdä pakkaseen ruokaa valmiiksi, ostaa buranaa ja panadolia, rautalisää, kuivaluumuja/aprikooseja, rintakumi, maidonkeräin, liivinsuojia, vaippoja ja uimarengas istuinalustaksi. Kaikkia näitä ei välttämättä jokainen tule tarvitsemaan, mutta niitä ei ole myöskään kiva lähteä synnytyksen jälkeen metsästämään pitkin kaupunkia.

Nämä tulivat näin älkiseltään mieleen. Toivottavasti tästä listasta oli apua 😊

7.9.2021
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...