Pojalle nimi

Olemme miettineet kuumeisesti pojalle nimeä. Haluaisimme jonkun oikein vanhan, lyhyehkön ja ehkä hieman harvinaisen nimen. Olen selannut koko netin läpi nimiä ja viimeisenä oljenkortena ajattelin tulla kysymään jos täältä löytyisi vielä uusia ideoita? Rakastuimme jo nimeen Arvid, mutta mietimme onko se liian ruotsalainen, suomalaisen sukunimen kanssa? Mielipiteitä ja ideoita :)

26.7.2021
kelt
kelt
1 year, 6-month-old toddler

Moikka! Mustakin Arvid on hyvä nimi, mutta jos nimen ruotsalaisuus mietityttää niin muita vähän vastaavan oloisia nimiä, jotka tulee mulle mieleen ovat: Arvi, Arvo, Alvar, Arved, Aaret, Aaro, Aarni, Arni ja Arno. En tiedä oliko tässä mitään uusia vaihtoehtoja?

Meillä oli muuten tytön nimen kanssa vähän päinvastainen ongelma; itse olen ihan suomalainen, mutta mieheni on äiti on suomalais-venäläinen ja isä on itävaltalais-ranskalainen, eli meillä on ulkomainen sukunimi ja sukulaisia useammassa maassa. Haluttiinkin tytölle kansainvälinen nimi, mutta kuitenkin sellainen nimi, joka toimii myös suomeksi, eikä silti kuulosta meidän sukunimen kanssa liian vierasperäiseltä. Lopulta päädyttiin nimeen Adeliina, meistä se kuulosti niistä nimistä mitä pöyriteltiin kaunneimmalta, ja ollaan edelleen siihen tyytyväisiä 😊 Mutta muistan kun hirveesti tuskailin sen kanssa, onko nimi liian eksoottinen suomalaiseen suuhun, mikä tuntuu näin jälkikäteen vähän ylimitoitetulta. Mun ohje onkin et teette niin kuin teidän sydän sanoo, ettekö mieti liikoja, mitä muut nimestä ajattelevat 😊

27.7.2021
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti

Ei ole liian ruotsalainen. Itse olen innostunut suku tutkimuksesta ja olen katsellut nimiä omasta suvusta. MyHeritagella pääsee ilmaiseksi melko pitkälle. Vinkkinä jos kiinnostaa vanhat nimet omasta suvusta esim.

27.7.2021
Hulivili
Hulivili
2 years, 8-month-old toddler

En pidä Arvidia mitenkään ruotsalaisena nimenä. Ihanan vanhan aikainen miehen nimi,.
Tunnen parikin pikku poikaa jotka ovat Arvid nimisiä. :) ihana nimi♡

27.7.2021
Salamiakki86
Salamiakki86
14-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...