Turvakaukalo

Tarvin infoa! Oon ihan hukassa näiden turvakaukaloiden ja telakoiden kanssa. Mitä eroa on isofixillä ja tavallisella telakalla. Esim britax römerissä taitaa olla perus telakka..? Onko aurinkolippa kaukalossa käytännöllinen vai ei? Haluan että hinta-laatu olis kohdillaan, kaukaloa vois käyttää myös seuraavalla lapsella (mikäli siunaantuu muutaman vuoden jälkeen ensimmäisestä) ja hinta max 400€. Suosituksia?

24.6.2021
Heisi
Heisi
16-month-old baby

Isofix on varmasti näppärä, mutta sulla pitää olla autossa sellaset metallikoukut, mihin se telakka kiinnitetään. Kaikissa vanhemmissa autoissa niitä ei ole valmiina ja asennus maksaa noin 200 euroa.

Itse haluan ehdottomasti kunnon kuomun kaukaloon! Meillä oli Akta graco kaukalo ensimmäiselle ja oli tarpeen autossakin aurinkoisella säällä ja kun autosta sisälle siirtyessä satoi. Merkki on saanut myös hyviä tuloksia turvallisuudesta. Ainut huono oli että kaukalo itsessään painoi jonkun verran ja oli raskas kantaa, mutta kantokahva oli hyvä!

30.6.2021
Naurulintu
Naurulintu
14-month-old baby

Ei olla vielä päästy käyttämään kaukaloa mutta tässä omia ostoajatuksia. Itse ostettiin kaukalo niin että haluttiin isofix, sivutörmäyssuoja, yhteensopivuus käytettynä ostettujen emmaljunga -vaunujen kanssa ja mahdollisuuksien mukaan säätövaraa että menis mahdollisimman pitkään. Turvallisuustestit tietenkin tsekattiin kans. Päädyttiin hommaamaan Britax Baby safe I-Size 2. Telakan kera taisi maksaa juuri sen 400€. Paljon muuta hommattiin käytettynä mutta tämä yks asia me haluttiin uutena.

Adapteripalikat piti ostaa mutta niiden avulla kaukalo sopii jopa 10 vuotta vanhoihin emmaljungiin. Tämä kaukalo meni myyjän mukaan jopa 15 kuukautiselle lapselle asti ja sitä pidempään ei noita kaukaloita taideta mitoittaakaan, ainakaan mitä itse silmäili silloin. Tuo sivutörmäyssuoja oli semmonen että sitä ei kaikissa kaukaloissa ole joten sitä kannattaa harkita kans yhtenä ominaisuutena jos paljon tulee ajettua. Kaikenmaailman aurinkosuojat ja hyttyssuojat ym. on varmaan pelkästään hyviä varsinkin jos meinaa kärryissä lykätä kaukaloa kyläreissuilla.

Nyt on meillä jo kaukalo autossa telakoituna ja ootellaan vaan koska saatas vauva siihen kyytiin. 🙂

30.6.2021
Narri
Narri
1 year, 8-month-old toddler

Super suuret kiitokset näin kattavasta vastauksesta 💛

26.6.2021
Heisi
Heisi
16-month-old baby

Moikka!
Kootusti tietoa eri turvaistuimista löydät hyvin täältä: http://turvaistuimet.blogspot.com/p/aloita-tasta.html?m=1
Samoin liittymällä samojen ylläpitäjien fb ryhmään saa hyvää turvaistuintietoa ja nopeita vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Hyvää turvaistuinten vertailutietoa löytyy myös autoliiton vuosittaisista turvaistuin testeistä: https://www.autoliitto.fi/tietoa-tienkayttajalle/turvaistuintestit.
Pääsääntöisesti isofix kiinnitys on turvavöillä kiinnitettävää telakkaa turvallisempi kolaritilanteessa ja normiarjessa nopeampi käyttää. Ja vaikka myös turvavyökiinnitteisiä telakoita on olemassa, suurin osa telakoista on isofixkiinnitteisiä, juurikin koska ne ovat turvallisempia. Lisäksi on olemassa pelkkäturvavyökiinnitys ilman telakkaa. Pelkän turvavyökiinnityksen etu on sen kätevyys, jos esim menee kaverin kyydissä hänen autollaan johonkin paikkaan x ja takaisin, niin ei tarvitse alkaa telakkaa raahaamaan mukana. Jatkuvassa käytössä pelkkäturvavyökiinnitys taas on hitaampi käyttää eikä aivan yhtäturvallinen kuin isofix (vaatii yleensä sen telakan). Minusta kannattaa siis valita kaukalo, jossa kiinnitysvaihtoehtoina pelkkäturvavyö ja isofix. Ja lisäksi kannattaa valita sellainen kaukoalo joka sopii joko suoraan tai adaptereilla omien rattaiden ruonkoon kiinni. Meillä on britax römerin primo kaukalo, ja siinä on ainakin sekä isofix kiinnitys (vaatii telakan) että turvavyökiinnitys. Ymmärtääkseni myös muut britax römerin kaukalot ovat isofix yhteensopivia, sillä pääsääntöisesti kaikissa nykyään myytävissä kaukaloissa on isofix mahdollisuus. Ja minusta kaukalossa on hyvä olla aurinkolippa, se suojaa autossa unien aikana pikkusilmiä kirkkaudelta ettei herää ainakaan kesken matkan siihen että häikäisee ja ylipäätään se suojaa vauvaa hyvin auringolta, jos työntää vauvaa rattaissa, joihin on kiinnitetty kaukalo esim kauppareissun yhteydessä.

25.6.2021
Heinävauvan äiti
Heinävauvan äiti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...