Raskaus + Koronarokote

Oletteko ottaneet/ottamassa koronarokotetta raskaana ollessanne? Itsellä rv7 menossa ja oma vaisto vahvasti tätä vastaan, tutkimuksia kun niin vähän vielä. Ajatuksia, mietteitä, faktaa?

17.6.2021
24v Mama
24v Mama
13-month-old baby

Itsellä ei kyllä tullu mieleenkään jättää välistä rokotteen ottamista. Minulla on 3 rokotetta ja ei niistä mitään haittaa ollut, päinvastoin. Sairastuin keväällä koronaan ja oireet olivat suhteellisen kovat, en tiedä mitä ne ilman rokotetta olisivat olleet. Kannattaa luottaa terveydenhuollon ammattilaisiin tässä asiassa, eivät he rokotteita suosittelisi jos niistä sikiölle olisi jotain haittaa.

6.8.2022
EmmiliaE
EmmiliaE

Mulla 3 rokotetta alla ja parin viikon päästä menen ottamaan neljännen. Ennemmin otan kuin jätän ottamatta.

6.8.2022
Kanelipulla
Kanelipulla
2-month-old baby

Moi!

Itse olin ottanut ensimmäisen ja toisen rokotteen ennen kuin tulin raskaaksi ja ihan turvallisin mielin otin myös kolmannen rokotteen. Ei tullut rokotteista itselle mitään oireita, vauvallakaan ei näytä olevan mitään. Toki varmaksihan ei mitään voi sanua, saako rokotteesta jotain haittavaikutuksia. Kolmannen rokotteen otin siis tammikuussa jolloin raskausviikot olivat alle 20, tarkaksi nyt en muista viikkoja.

Itse kyllä suosittelen ottamaan rokotteen, enemmän siitä on hyötyä kuin haittaa. Omasta mielestäni.

30.6.2022
Uusi mamma
Uusi mamma
9-month-old baby

Itse pohdin tätä samaa, alkuraskaus vasta menossa ja 2 korona rokotetta jo otettuna ennen raskautta. Toisesta rokotteesta sain kovan kuumeen useaksi päiväksi, edes särkylääkkeet eivät laskeneet sitä kunnolla, samoin punaisen renkaan pistoskohdan ulkopuolelle. Lisäksihän nykyinen rokote ei toimi omikron in tapauksessa, vaikka kuulemma vakavaa tautia ehkäisee. Epäilen myös influenssarokotuksen ottamista, koska ensimmäisessä raskaudessa otin sen suositusten mukaan, ja sain järkyttävän flunssan siitä. Toisaalta, tiedän tapauksen, jossa odottava äiti ei ollut ottanut rokotetta, ja molemmat osapuolet pariskunnasta joutuivat teholle. Miehen henki oli hiuskarvan varassa, miettivät kestääkö kuljetusta sairaalaan, jossa sydäntä voitiin hoitaa (sai taudista sydänongelmia), selvisi kuitenkin lopulta tietojeni mukaan.

13.6.2022
Massukka
Massukka
2-month-old baby

Hei,

Ensimmäisen rokotteen otin silloin kun en vielä ollut raskaana, toisen rokotuksen otin raskaana ollessani kun raskaana olevat ovat yksi osa riskiryhmää, ja sain tietää että raskaana otettu koronarokote suojaa myös vauvaa. Jos haluaa suojata itsensä ja pienokaisensa, en nää mitään oikeasti järkevää ja fiksua syytä miksi sitä rokotetta ei ottaisi :)

9.6.2022
Äitilapista
Äitilapista
10-month-old baby

En ole ottanut yhtään koronarokotetta, enkä halua lapsillekkaan.
Miksi antaisin laittaa ainetta elimistööni, jota en tunne?

Olen kuullut, että rokotetuilla lapsilla se vaikuttaa lasten hermostoon vuosien päästä. Ja heidän lapsilleen sitten.
Toinen asia mitä olen myös kuullut, siinä koronarokotteessa on metallisia aineita.
Lentokoneen kapteenitkin ovat sanoneet, että wi-fiä on puolet enemmän,kuin matkustajia. Eli puhelimet ja vielä rokotetut.
Saksassa on jo mielenosoituksia, kun pitää ottaa kokoajan lisää rokotteita.
He ymmärsivät jotain ei ole kohdallaan, että kokoajan pitää ottaa kolmas ja sitten jo neljäs rokotus.
Mitä enemmän rokotuksia sitä huonompi, näin olen kuullut.
Eikö ihmisellä syntyessä ole jo tarvittavia bakteereita taistella sairauksia vastaan?

Itse en ole rokotettu ja sairastuin koronaan raskaana ollessa. Minulle soitettiin ja sanottiin, koska en ole rokotettu, on vaara saada joku veritulppa, joka voi johtaa kuolemaan. Ja että pitäisi ottaa piikki vatsaan yhden kuukauden ajan.
Kieltäydyin
Ja ei ole tullut mitään veritulppaa ja elossa ollaan.
Pitää vain muistaa juoda tarpeeksi ja liikkua tarpeeksi.

Yrittävät antaa ihmisille kaikenlaisia rokotteita ja katsoa miten ne vaikuttaa ihmisiin.


19.4.2022
EAMV
EAMV

Olen tähän ketjuun jo aiemmin kommentoinut oman rokotushistoriani. Vauva syntyi rv 36+6 eli hieman ennenaikaisesti. Ennenaikaisuuden syy ei ole ollut tiedossa, mutta missään vauvan seurannoissa ei koronarokotetta näy ja siksi seurannat, joiden pohjalta voisi tarkkailla ennenaikaisesti syntyineiden ja rokotteen raskausaikana saaneiden yhteyttä toisiinsa ei systemaattisesti ole. Seuranta siis raskausaikana rokotettujen osalta on ainakin oman kokemukseni osalta surkeaa suomessa. Ulkomailla seurantaa on toteutettu paremmin, mutta niistä tietojen saaminen on haastavaa kun tämä koe on vielä käynnissä. Itsellä kyseessä oli ensimmäinen synnytys. Edelleen tämä on vain oma kokemukseni enkä halua muiden rokotepäätöksiin vaikuttaa. Varmasti sairastettu virus olisi aiheuutanut saman.

11.4.2022
Linnuli
Linnuli
11-month-old baby

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

22.2.2022
Emppuu
Emppuu

Kaikki rokotteet olen ottanut ja influenssan ( puoliso sai myös neuvolassa ilmaiseksi) myös. Mitään oireita ei ole tullut kuin pistokohta ollut kipeä mutta kolmannella kerralla ei juuri ollenkaan. Luotan suosituksiin ja mielummin näin kuin pahempi oireilu joka voi vaikuttaa lapseen.

14.2.2022
Odottaja1
Odottaja1
10-month-old baby

En ole ottanut, enkä aijokkaan

9.2.2022
Mattu20
Mattu20
9-month-old baby

Melko vastahakoisesti otin kaksi rokotetta raskauden aikana, kolmatta en aikonut ottaa

6.2.2022
Emppuu
Emppuu

Minä otin jo alkuraskauden aikana 2. Otin rokotteen vauvan takia ❤

6.2.2022
marmorimäyrä
marmorimäyrä
10-month-old baby

Olen ottanut tässä raskaana ollessani 2 koronarokotetta. Sitä ihan suositeltiin vahvasti neuvolassa 🙂

5.2.2022
marmorimäyrä
marmorimäyrä
10-month-old baby

Ottanut 3 koronarokotusta ja influenssarokotteen. Niitä kun suositeltiin erityisesti raskaana oleville, niin en nähnyt järkeä kieltäytyä.

3.1.2022
Emmu99
Emmu99
12-month-old baby

Ekan rokotuksen jälkeen meni max kk niin olin raskaana. Seuraavan rokotuksen aikaan meni viikko tai 2 kun sain tietää tästä raskaudesta ja siinä vaiheessa koko ensimmäinen kolmannes olikin jo lähes ohi 🤣 vauva on kasvanut rokotteesta huolimatta normaalisti ja viimeiset viikot on nyt meneillään. Jokaisen oma päätös on, ottaako rokotusta vai ei, itse en olisi ottanut, jos olisin tiennyt olevani raskaana, mutta jälkikäteen on hyvä että on otettuna. Tällä viikolla on otettu nyt myös influessa rokotus.

11.11.2021
33v mama
33v mama
15-month-old baby

En ole ottanut koronarokotusta koska niin uusi rokote ja raskaus sai lisäsi epävarmuuden tunnetta sitä ottaa. Odotan vähintäänkin että lapsi syntyy. Vk 36 käynnissä.
Asiakkaani joka on lääkäri, myöskin raskaana kertoi etteivät hänen lääkäri kollegat sitä suosittele raskauden aikana.

Jospa saatais pian se suomalaisten kehittämä korona rokote(nenäsumutteena annettava) joka alku tietojen mukaan olisi paljon tehokkaampi ja saattaa jopa estää ettet sitä levitäkkään mitä nämä muut koronarokotteet eivät tee. Varmasti jään sitä odottelemaan.

9.11.2021
Jemina
Jemina
14-month-old baby

Otin ensimmäisen noin viikolla 10 ja toisen noin viikolla 17. En olisi halunnut rokottautua, mutta korona rajoitusten poistuminen ei oikein jättänyt vaihtoehtoja. Syitä haluttomuuten oli se että THL:n tiedotus on hyvinkin heikkoa ajatellen esim. alkuraskaudesta rokotettujen määriä eikä suomessa seurantaa raskaana olevien rokotetuksista ole. Itse olisin kaivannut avoimempaa tiedottamista mahdollisista riskeistä sekä mahdollisista tulevista korvauksista, jos niitä ylipäätään saa kun kyse on "vapaaehtoisesta" rokotteesta. Koin kyllä, että rokotteisiin painostettiin väkisin. Olisin toivonut, että esim koronapassi huomioisi erityisryhmät paremmin, koska nyt passittomuus olisi aiheuttanut työssäni haasteita. Tuntuu kohtuuttomalta, että työnantajalle tieto työntekijän rokotuksista ei kuulu, mutta tätä kautta rokotetilanne tulee työnantajan tietoon. En kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen kannattaako rokotus vai ei mutta olisin toivonut, että rokoteen testauksesta olisi paremmin tietoa ja painostusta rokottautumiseen ei olisi.

2.11.2021
Linnuli
Linnuli
11-month-old baby

Otin ensimmäisen koronarokotteen n. viikko ennen kuin olin tullut raskaaksi. Toisen rokotteen sain rv 14. Tottakai kaikkia lääkkeitä ja rokotteita aluksi pohtii, mutta minusta oli turvallisempaa ottaa rokote kuin sairastua koronaan. Infektio on kuitenkin aina riski sikiölle ja koronaan sairastumisen vuoksi on vauvoja jouduttu leikkaamaan ennen aikojaan pois, jotta äiti saisi tarvitsemansa hoidon. Rokotteesta taas ei ole raportoitu raskausaikana haittoja äidille tai sikiölle, keskenmenojakaan ei ole raportoitu normaalia enempää. Kummastakaan rokotteesta ei tullut minulle oireita, käsivarsi vähän hellä ensimmäisen päivän aikana, mutta sitä en laskisi oireeksi. Käsivarsi taitaa nyt hieman kipeytyä piikistä kuin piikistä.

13.10.2021
Enninenhei
Enninenhei
11-month-old baby

Itse olen rv 31 ja mietin asiaa pääni puhki ennen päätöstä, odotin enemmän tutkimuksia sekä luotettavuutta rokotteen vaikutuksista ja päätin ottaa ainakin yhden suojan raskauden aikana kun tämä delta virus on nyt alkanut levitä ja pahat seuraukset voi tulla koronasta. Nykytiedon mukaan rokotus pitäisi olla turvallinen sekä monet suosittelevat just raskaana oleville koska he ovat riskiryhmää ainakin loppuvaiheessa.

6.9.2021
Maiskuli96
Maiskuli96
16-month-old baby

THL suosittaa rokotusta nykyään ja luotan kyllä siihen suositukseen. Ei Suomen viranomainen uskaltaisi suositella sitä kevyin perustein. Ekan annoksen sain sillä viikolla, kun olin hedelmöittynyt, ja toinen annos olisi ensi viikolla. Aion ottaa, koska en antaisi itselleni anteeksi, jos saisin koronan.

22.8.2021
Ainohelen
Ainohelen
13-month-old baby

En ottanut raskausaikana, eikä sitä myöskään minulle suositeltu. En myöskään meinaa ottaa tänä aikana kuin imetän, kun ei ole tarpeeksi tutkittua tietoa.

10.7.2021
Tellu86
Tellu86
36 weeks pregnant

Itsekin olen tätä pohtinut ja työni kannalta olis tärkeä ottaa.. pitkään yritimme lasta ja ei kuulunut 1,5vuoteen ja aluksi ei tosiaan suositeltu THL:län puolesta edes jos yrittää raskaaksi. Ja kehoitettiin käyttämään ehkäisyä 12vk viimeisestä rokotuksesta. Joten 1. Rokote 12vk 2.Rokote 12vk odottelu tuntui liian pitkältä ajalta olla yrittämättä vauvaa. Ja tutkimustuloksia ei juuri ollut.
Kannatan rokotusta ja olen kaikki rokotteet aina ottanut. Enemmänkin kuin tavan tallaaja afrikan-matkoja varten, mistään ei ole mitään haittaa ikinä tullut!
Ollut tosi risririitaiset fiilikset tän rokotehomman kanssa. Oli jo varattu aikakin rokotukseen, mutta peruin sen kun sain tietää olevani raskaana juuri ennenkuin hormonihoidot piti aloittaa🎉❤️

Nyt kun on tämä uusi tilanne ja täytyy vaan suojautua hyvin🙏🏼
mutta mm. Lääkärilehdessä oli just artikkeli amerikkalaistutkimuksesta, jossa oli vajaa 36 000 raskaana olevaa rokotettua, mutta niistä n 95% oli saanu rokotteen vasta vikan kolmanneksen aikana. Siinä ei havaittu minkäänlaisia haittoja, mut en uskaltais ton perusteella ottaa sitä ekan kolmanneksen aikana. Todennäköisesti siis vasta viimeisen kolmanneksen aikana uskallan ottaa - tod.näk. Vasta kun vauva on syntynyt ja imetän!

30.6.2021
Suklaavavva
Suklaavavva
13-month-old baby

Täällä viikko 39 menossa. THL sano tässä kuussa että raskaanaolevatkin voi rokottautua. Pitkäaikaisvaikutuksethan ne taitaa kuitenkin olla aika huonosti tutkittuja vielä. En rupea tämän raskauden aikana rokottautumaan mutta imetysaikana varmaan haen. Pitää kuitenkin seurata saadaanko rokotteen vaikutuksista uusia tietoja ja miten tämä koronatilannekin kehittyy.

30.6.2021
Narri
Narri
1 year, 8-month-old toddler

Rokottaessa kysyvät, että oletko raskaana ja sanoivat, että ehkäisystä kannattaa huolehtia 3kk:tta toisenkin rokotuksen jälkeen. En ole raskaana, mutta jos olisin, niin en ottaisi rokotetta, koska tutkimustuloksia aiheesta ei vielä ole. Oma mielipiteeni on, että hyvät hygieniakäytännöt, maski naamalle kotoa poistuessa muihin sisätiloihin tai ihmismassaan ulkonakin ja turvavälit pitäen, kuten tässä itsekin, vaikka jo kaksi rokotetta olenkin saanut.

29.6.2021
35v äiti
35v äiti

Olen töissä lastenkodissa ja paljon kontaktissa muiden kanssa, mutta en silti aio ottaa. Töissä käytetään maskia kokoajan, joten olen ajatellut, että rokotteen riskit ovat suuremmat, kuin että voisin saada viruksen. Varsinkin tässä vaiheessa, kun rokotukset etenee ja tilanne (toivottavasti) on rauhoittumassa.

28.6.2021
Naurulintu
Naurulintu
14-month-old baby

En ole ottanut, otan sit kun lapsi on syntynyt.

21.6.2021
Piiu_
Piiu_
14-month-old baby

Olen ottanu ensimmäisen rokotteen jo ennen raskautta. Tehosterokotus on rv13. Aion ottaa. Työni vuoksi oon alunperin sen ottanutkin. Koen, että korona itellään olisi raskaana pahempi kuin itse rokote. Joten päädyin tähän päätökseen harkinnan jälkeen.

21.6.2021
Juustonaksu
Juustonaksu
13-month-old baby

En ole itse ottamassa myöskään tutkimusten vähyyden takia! Enkä koe sitä tarpeelliseksi sillä en halua mitään risketä raskauteen kun muutenkin olen melkein kokoajan kotona koronan takia.

18.6.2021
1234_
1234_

En ole ottanut ja myös lääkäri oli sitä mieltä että ei rokoteta.

18.6.2021
Toukka84
Toukka84
35 weeks pregnant
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...