Raskaus + Koronarokote

Oletteko ottaneet/ottamassa koronarokotetta raskaana ollessanne? Itsellä rv7 menossa ja oma vaisto vahvasti tätä vastaan, tutkimuksia kun niin vähän vielä. Ajatuksia, mietteitä, faktaa?

17.6.2021
24v Mama
24v Mama
23 weeks pregnant

Itse olen rv 31 ja mietin asiaa pääni puhki ennen päätöstä, odotin enemmän tutkimuksia sekä luotettavuutta rokotteen vaikutuksista ja päätin ottaa ainakin yhden suojan raskauden aikana kun tämä delta virus on nyt alkanut levitä ja pahat seuraukset voi tulla koronasta. Nykytiedon mukaan rokotus pitäisi olla turvallinen sekä monet suosittelevat just raskaana oleville koska he ovat riskiryhmää ainakin loppuvaiheessa.

6.9.2021
Maiskuli96
Maiskuli96
34 weeks pregnant

THL suosittaa rokotusta nykyään ja luotan kyllä siihen suositukseen. Ei Suomen viranomainen uskaltaisi suositella sitä kevyin perustein. Ekan annoksen sain sillä viikolla, kun olin hedelmöittynyt, ja toinen annos olisi ensi viikolla. Aion ottaa, koska en antaisi itselleni anteeksi, jos saisin koronan.

22.8.2021
Ainohelen
Ainohelen
19 weeks pregnant

En ottanut raskausaikana, eikä sitä myöskään minulle suositeltu. En myöskään meinaa ottaa tänä aikana kuin imetän, kun ei ole tarpeeksi tutkittua tietoa.

10.7.2021
Tellu86
Tellu86
5-month-old baby

Itsekin olen tätä pohtinut ja työni kannalta olis tärkeä ottaa.. pitkään yritimme lasta ja ei kuulunut 1,5vuoteen ja aluksi ei tosiaan suositeltu THL:län puolesta edes jos yrittää raskaaksi. Ja kehoitettiin käyttämään ehkäisyä 12vk viimeisestä rokotuksesta. Joten 1. Rokote 12vk 2.Rokote 12vk odottelu tuntui liian pitkältä ajalta olla yrittämättä vauvaa. Ja tutkimustuloksia ei juuri ollut.
Kannatan rokotusta ja olen kaikki rokotteet aina ottanut. Enemmänkin kuin tavan tallaaja afrikan-matkoja varten, mistään ei ole mitään haittaa ikinä tullut!
Ollut tosi risririitaiset fiilikset tän rokotehomman kanssa. Oli jo varattu aikakin rokotukseen, mutta peruin sen kun sain tietää olevani raskaana juuri ennenkuin hormonihoidot piti aloittaa🎉❤️

Nyt kun on tämä uusi tilanne ja täytyy vaan suojautua hyvin🙏🏼
mutta mm. Lääkärilehdessä oli just artikkeli amerikkalaistutkimuksesta, jossa oli vajaa 36 000 raskaana olevaa rokotettua, mutta niistä n 95% oli saanu rokotteen vasta vikan kolmanneksen aikana. Siinä ei havaittu minkäänlaisia haittoja, mut en uskaltais ton perusteella ottaa sitä ekan kolmanneksen aikana. Todennäköisesti siis vasta viimeisen kolmanneksen aikana uskallan ottaa - tod.näk. Vasta kun vauva on syntynyt ja imetän!

30.6.2021
Suklaavavva
Suklaavavva
20 weeks pregnant

Täällä viikko 39 menossa. THL sano tässä kuussa että raskaanaolevatkin voi rokottautua. Pitkäaikaisvaikutuksethan ne taitaa kuitenkin olla aika huonosti tutkittuja vielä. En rupea tämän raskauden aikana rokottautumaan mutta imetysaikana varmaan haen. Pitää kuitenkin seurata saadaanko rokotteen vaikutuksista uusia tietoja ja miten tämä koronatilannekin kehittyy.

30.6.2021
Narri
Narri
2-month-old baby

Rokottaessa kysyvät, että oletko raskaana ja sanoivat, että ehkäisystä kannattaa huolehtia 3kk:tta toisenkin rokotuksen jälkeen. En ole raskaana, mutta jos olisin, niin en ottaisi rokotetta, koska tutkimustuloksia aiheesta ei vielä ole. Oma mielipiteeni on, että hyvät hygieniakäytännöt, maski naamalle kotoa poistuessa muihin sisätiloihin tai ihmismassaan ulkonakin ja turvavälit pitäen, kuten tässä itsekin, vaikka jo kaksi rokotetta olenkin saanut.

29.6.2021
35v äiti
35v äiti

Olen töissä lastenkodissa ja paljon kontaktissa muiden kanssa, mutta en silti aio ottaa. Töissä käytetään maskia kokoajan, joten olen ajatellut, että rokotteen riskit ovat suuremmat, kuin että voisin saada viruksen. Varsinkin tässä vaiheessa, kun rokotukset etenee ja tilanne (toivottavasti) on rauhoittumassa.

28.6.2021
Naurulintu
Naurulintu
26 weeks pregnant

En ole ottanut, otan sit kun lapsi on syntynyt.

21.6.2021
Piiu_
Piiu_
24 weeks pregnant

Olen ottanu ensimmäisen rokotteen jo ennen raskautta. Tehosterokotus on rv13. Aion ottaa. Työni vuoksi oon alunperin sen ottanutkin. Koen, että korona itellään olisi raskaana pahempi kuin itse rokote. Joten päädyin tähän päätökseen harkinnan jälkeen.

21.6.2021
Juustonaksu
Juustonaksu
25 weeks pregnant

En ole itse ottamassa myöskään tutkimusten vähyyden takia! Enkä koe sitä tarpeelliseksi sillä en halua mitään risketä raskauteen kun muutenkin olen melkein kokoajan kotona koronan takia.

18.6.2021
1234_
1234_
31 weeks pregnant

En ole ottanut ja myös lääkäri oli sitä mieltä että ei rokoteta.

18.6.2021
Toukka84
Toukka84
newborn baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...