Raskaus + Koronarokote

Oletteko ottaneet/ottamassa koronarokotetta raskaana ollessanne? Itsellä rv7 menossa ja oma vaisto vahvasti tätä vastaan, tutkimuksia kun niin vähän vielä. Ajatuksia, mietteitä, faktaa?

17.6.2021
24v Mama
24v Mama
39 weeks pregnant

Ottanut 3 koronarokotusta ja influenssarokotteen. Niitä kun suositeltiin erityisesti raskaana oleville, niin en nähnyt järkeä kieltäytyä.

3.1.2022
Emmu99
Emmu99
36 weeks pregnant

Ekan rokotuksen jälkeen meni max kk niin olin raskaana. Seuraavan rokotuksen aikaan meni viikko tai 2 kun sain tietää tästä raskaudesta ja siinä vaiheessa koko ensimmäinen kolmannes olikin jo lähes ohi 🤣 vauva on kasvanut rokotteesta huolimatta normaalisti ja viimeiset viikot on nyt meneillään. Jokaisen oma päätös on, ottaako rokotusta vai ei, itse en olisi ottanut, jos olisin tiennyt olevani raskaana, mutta jälkikäteen on hyvä että on otettuna. Tällä viikolla on otettu nyt myös influessa rokotus.

11.11.2021
33v mama
33v mama
1-month-old baby

En ole ottanut koronarokotusta koska niin uusi rokote ja raskaus sai lisäsi epävarmuuden tunnetta sitä ottaa. Odotan vähintäänkin että lapsi syntyy. Vk 36 käynnissä.
Asiakkaani joka on lääkäri, myöskin raskaana kertoi etteivät hänen lääkäri kollegat sitä suosittele raskauden aikana.

Jospa saatais pian se suomalaisten kehittämä korona rokote(nenäsumutteena annettava) joka alku tietojen mukaan olisi paljon tehokkaampi ja saattaa jopa estää ettet sitä levitäkkään mitä nämä muut koronarokotteet eivät tee. Varmasti jään sitä odottelemaan.

9.11.2021
Jemina
Jemina
newborn baby

Otin ensimmäisen noin viikolla 10 ja toisen noin viikolla 17. En olisi halunnut rokottautua, mutta korona rajoitusten poistuminen ei oikein jättänyt vaihtoehtoja. Syitä haluttomuuten oli se että THL:n tiedotus on hyvinkin heikkoa ajatellen esim. alkuraskaudesta rokotettujen määriä eikä suomessa seurantaa raskaana olevien rokotetuksista ole. Itse olisin kaivannut avoimempaa tiedottamista mahdollisista riskeistä sekä mahdollisista tulevista korvauksista, jos niitä ylipäätään saa kun kyse on "vapaaehtoisesta" rokotteesta. Koin kyllä, että rokotteisiin painostettiin väkisin. Olisin toivonut, että esim koronapassi huomioisi erityisryhmät paremmin, koska nyt passittomuus olisi aiheuttanut työssäni haasteita. Tuntuu kohtuuttomalta, että työnantajalle tieto työntekijän rokotuksista ei kuulu, mutta tätä kautta rokotetilanne tulee työnantajan tietoon. En kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen kannattaako rokotus vai ei mutta olisin toivonut, että rokoteen testauksesta olisi paremmin tietoa ja painostusta rokottautumiseen ei olisi.

2.11.2021
Linnuli
Linnuli
28 weeks pregnant

Otin ensimmäisen koronarokotteen n. viikko ennen kuin olin tullut raskaaksi. Toisen rokotteen sain rv 14. Tottakai kaikkia lääkkeitä ja rokotteita aluksi pohtii, mutta minusta oli turvallisempaa ottaa rokote kuin sairastua koronaan. Infektio on kuitenkin aina riski sikiölle ja koronaan sairastumisen vuoksi on vauvoja jouduttu leikkaamaan ennen aikojaan pois, jotta äiti saisi tarvitsemansa hoidon. Rokotteesta taas ei ole raportoitu raskausaikana haittoja äidille tai sikiölle, keskenmenojakaan ei ole raportoitu normaalia enempää. Kummastakaan rokotteesta ei tullut minulle oireita, käsivarsi vähän hellä ensimmäisen päivän aikana, mutta sitä en laskisi oireeksi. Käsivarsi taitaa nyt hieman kipeytyä piikistä kuin piikistä.

13.10.2021
Enninenhei
Enninenhei
30 weeks pregnant

Itse olen rv 31 ja mietin asiaa pääni puhki ennen päätöstä, odotin enemmän tutkimuksia sekä luotettavuutta rokotteen vaikutuksista ja päätin ottaa ainakin yhden suojan raskauden aikana kun tämä delta virus on nyt alkanut levitä ja pahat seuraukset voi tulla koronasta. Nykytiedon mukaan rokotus pitäisi olla turvallinen sekä monet suosittelevat just raskaana oleville koska he ovat riskiryhmää ainakin loppuvaiheessa.

6.9.2021
Maiskuli96
Maiskuli96
2-month-old baby

THL suosittaa rokotusta nykyään ja luotan kyllä siihen suositukseen. Ei Suomen viranomainen uskaltaisi suositella sitä kevyin perustein. Ekan annoksen sain sillä viikolla, kun olin hedelmöittynyt, ja toinen annos olisi ensi viikolla. Aion ottaa, koska en antaisi itselleni anteeksi, jos saisin koronan.

22.8.2021
Ainohelen
Ainohelen
35 weeks pregnant

En ottanut raskausaikana, eikä sitä myöskään minulle suositeltu. En myöskään meinaa ottaa tänä aikana kuin imetän, kun ei ole tarpeeksi tutkittua tietoa.

10.7.2021
Tellu86
Tellu86
8-month-old baby

Itsekin olen tätä pohtinut ja työni kannalta olis tärkeä ottaa.. pitkään yritimme lasta ja ei kuulunut 1,5vuoteen ja aluksi ei tosiaan suositeltu THL:län puolesta edes jos yrittää raskaaksi. Ja kehoitettiin käyttämään ehkäisyä 12vk viimeisestä rokotuksesta. Joten 1. Rokote 12vk 2.Rokote 12vk odottelu tuntui liian pitkältä ajalta olla yrittämättä vauvaa. Ja tutkimustuloksia ei juuri ollut.
Kannatan rokotusta ja olen kaikki rokotteet aina ottanut. Enemmänkin kuin tavan tallaaja afrikan-matkoja varten, mistään ei ole mitään haittaa ikinä tullut!
Ollut tosi risririitaiset fiilikset tän rokotehomman kanssa. Oli jo varattu aikakin rokotukseen, mutta peruin sen kun sain tietää olevani raskaana juuri ennenkuin hormonihoidot piti aloittaa🎉❤️

Nyt kun on tämä uusi tilanne ja täytyy vaan suojautua hyvin🙏🏼
mutta mm. Lääkärilehdessä oli just artikkeli amerikkalaistutkimuksesta, jossa oli vajaa 36 000 raskaana olevaa rokotettua, mutta niistä n 95% oli saanu rokotteen vasta vikan kolmanneksen aikana. Siinä ei havaittu minkäänlaisia haittoja, mut en uskaltais ton perusteella ottaa sitä ekan kolmanneksen aikana. Todennäköisesti siis vasta viimeisen kolmanneksen aikana uskallan ottaa - tod.näk. Vasta kun vauva on syntynyt ja imetän!

30.6.2021
Suklaavavva
Suklaavavva
36 weeks pregnant

Täällä viikko 39 menossa. THL sano tässä kuussa että raskaanaolevatkin voi rokottautua. Pitkäaikaisvaikutuksethan ne taitaa kuitenkin olla aika huonosti tutkittuja vielä. En rupea tämän raskauden aikana rokottautumaan mutta imetysaikana varmaan haen. Pitää kuitenkin seurata saadaanko rokotteen vaikutuksista uusia tietoja ja miten tämä koronatilannekin kehittyy.

30.6.2021
Narri
Narri
6-month-old baby

Rokottaessa kysyvät, että oletko raskaana ja sanoivat, että ehkäisystä kannattaa huolehtia 3kk:tta toisenkin rokotuksen jälkeen. En ole raskaana, mutta jos olisin, niin en ottaisi rokotetta, koska tutkimustuloksia aiheesta ei vielä ole. Oma mielipiteeni on, että hyvät hygieniakäytännöt, maski naamalle kotoa poistuessa muihin sisätiloihin tai ihmismassaan ulkonakin ja turvavälit pitäen, kuten tässä itsekin, vaikka jo kaksi rokotetta olenkin saanut.

29.6.2021
35v äiti
35v äiti

Olen töissä lastenkodissa ja paljon kontaktissa muiden kanssa, mutta en silti aio ottaa. Töissä käytetään maskia kokoajan, joten olen ajatellut, että rokotteen riskit ovat suuremmat, kuin että voisin saada viruksen. Varsinkin tässä vaiheessa, kun rokotukset etenee ja tilanne (toivottavasti) on rauhoittumassa.

28.6.2021
Naurulintu
Naurulintu
newborn baby

En ole ottanut, otan sit kun lapsi on syntynyt.

21.6.2021
Piiu_
Piiu_
40 weeks pregnant

Olen ottanu ensimmäisen rokotteen jo ennen raskautta. Tehosterokotus on rv13. Aion ottaa. Työni vuoksi oon alunperin sen ottanutkin. Koen, että korona itellään olisi raskaana pahempi kuin itse rokote. Joten päädyin tähän päätökseen harkinnan jälkeen.

21.6.2021
Juustonaksu
Juustonaksu
newborn baby

En ole itse ottamassa myöskään tutkimusten vähyyden takia! Enkä koe sitä tarpeelliseksi sillä en halua mitään risketä raskauteen kun muutenkin olen melkein kokoajan kotona koronan takia.

18.6.2021
1234_
1234_

En ole ottanut ja myös lääkäri oli sitä mieltä että ei rokoteta.

18.6.2021
Toukka84
Toukka84
4-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...