Raskausajan määrittely

Raskaus oli pitkään toivottu ja käytimme flo-sovellusta ovulaation seurantaan. Sovellukseen merkattiin myös kaikki päivät jolloin olemme seksiä harrastaneet. Plussattuani pystyin katsomaan että mahdollinen hedelmöittymispäivä on ollut kierron keskivaiheessa juurikin ovulaation aikaan. Mutta kuitenkin raskaus lasketaan yleensä edellisten kuukautisten viimeisestä vuotopäivästä. Kuukautisten ja tämän mahdollisen hedelmöityspäivän välissä emme harrastaneet seksiä, joten mahdollisia päiviä raskautumiselle ei sinä aikana ole ollut. Pitääkö se silti laskea sieltä asti?

7.6.2021
24v Mama
24v Mama
13-month-old baby

Tätä myös mietin että tuleeko sen hedelmöittymisen jälkeen viellä kuukautiset, koska 2vk menee ennen kuin alkio kiinnittyy ja jos siihen väliin pitäisi vielä kuukautiset olla🤔 vai pitäisikö menkkojen loppua heti seinään kun hedelmöitys tapahtunut. Pitää ekalla neuvola käynillä tätä puida lisää😊

13.6.2021
24v Mama
24v Mama
13-month-old baby

Itse luulin raskautuvani juuri kierron puolessa välissä ja siitä aloin vasta viikkoja laskemaan mutta kumminkin itselläni kävikin niin että olin raskautunit ennen viimesimpiä kuukautisiani ja sen jälkeen tuli 2krt kuukautisverta joten olin pidemmällä mitä oletinkaan.

11.6.2021
1234_
1234_

Ompas hämmentävää!😂 hyvä tietää tämäkin, en ollut ennen kuullutkaan!😂

9.6.2021
24v Mama
24v Mama
13-month-old baby

Joo, ja jos kuukautiskierto on pitkä/lyhyt ja lääkäri toteaa ultrassa vauvan pituuden mukaan eri ikäiseksi kuin kuukautisten laskelman mukaan, viikot voidaan muuttaa. Mulla on muutettu jo kahdesti :D ensin viikolla taaksepäin ja sitten pari päivää eteenpäin.

9.6.2021
KaksiMarjaa
KaksiMarjaa
15-month-old baby

Kiitos vastauksesta! Ompas hassua, ei omalla logiikalla toimi niin mutta sillä nyt mennään! (: eli oma raskaus onkin nyt sitten luultua pidemmällä niin sanotusti sitten.

7.6.2021
24v Mama
24v Mama
13-month-old baby

Jep, se lasketaan joko viimeisten menkkojen ekasta vuotopäivästä tai jos tietää milloin hedelmöittyminen tapahtui niin siitä voi myös laskea. Mut laskettu aika on sama, riippumatta siitä kummasta päivästä se lasketaan. Esim mulla on nyt rv 7+0, mutta alkio on ollu kiinnittyneenä kuitenkin vaan 5vk. Se on vähän hassua et lasketaan noin, mut niin se vaan menee :)

7.6.2021
Piiu_
Piiu_
14-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...