Mieliala

Lapsesta ja raskaudesta oon haaveillut nyt niin kauan kun osaan miettiä. Löysin hyvän kumppanin ja tällä hetkellä elellään rv14. Mun olo on kaikkea muuta kun hyvä. Fyysinen vointi, ihan ok. Psyykkinen, ei niinkään. En ymmärrä, miten raskaana olo voi tuntua näin vastenmieliseltä, enkä malta odottaa että pieni pääsis jo maailmaan. Toki tiedän, et mielialaan saattaa vaikuttaa hormonit, tupakoinnin lopetus ja lääkityksen lopetus, mutta en mä tällästa odottanut. Missä on se ruusunen odotusaika mistä haaveilin? Samanlaisia kokemuksia? Miten loppu odotuaaika mennyt?

17.4.2021
Heisi
Heisi
7-month-old baby

Minä olen rv 16 ja olen kohta pari kk kärsinyt ahdistuksesta välillä kovemmista ja välillä lievemmistä. Olen niin rättiväsynyt työpäivän jälkeen että ei jaksa eikä huvita tehdä mitään ja kun normaalisti on tosi aktiivinen, niin se on ollut rankkaa. Tuntuu että elämä on työssä käymistä ja kotona sohvanpohjalla maksamista. Olen myös muuttanut uuteen kaupunkiin muutama kk sitten joten kaikki on muutenkin uutta ja ihmeellistä enkä ole oikein löytänyt oman paikkaani, joten on vähän turvaton olo olla. Olen käynyt kerran neuvolapsykologilla ja tarkoitus olisi käydä siellä parin-kolmen viikon välein. Suosittelen vahvasti jutella joko läheisten tai jonkun ammattilaisen kanssa. Oma pelko on, että jos en nyt käsitä tätä pahaa oloa ja laitan ”reippaan” asenteen päälle, että se sitten tulee vielä pahemmaksi kun vauva syntyy.

Tsemppiä itselle ja kaikille muille jotka kärsivät huonosta olosta sekä psyykkisesti että fyysisesti🙏

23.5.2021
Marraskuussaäiti
Marraskuussaäiti
6-month-old baby

Mulla alkanu mieli tasaantumaan ja muutenkin helpompi olla. Vieläkään toki ei oo täysin sellasta mitä odotin, mut ei tää kamalaa oo. Pienen liikkeet on alkanu tuntua, mikä oikeesti auttaa tässä kaikessa kun niitä ihmettelen. Samaten rakenneultra alkaan lähestyä, niin on jotain mitä odottaa. Tsemppiä sinne, toivottavasti sullakin helpottaa ❤️

16.5.2021
Heisi
Heisi
7-month-old baby

Täälläkin kohtalotoveri -omalla kohdalla kävi tuuri vielä myös fyysisten oireiden osalta ( Ottaa kyllä koville sinnitellä tässä olossa päivä kerrallaan fyysisen pahoinvoinnin kanssa, kun mitään ei oikein saisi menemään alas sen vuoksi ja samalla henkisestikin yhtä kehno olo. Nämä molemmat varmasti vielä puolin ja toisin ruokkii toisiaan ja se, kun on ollut niin jumissa kotona voinnin takia. Tulee syyllinen olo, kun suuri haaave on toteutumaisillaan, muttei siitä pysty nyt nauttimaan yhtään. Lähipiiristä ei löydy vastaavasta pahoinvoinnista kärsineitä, joten tuntuu ettei oikein vertaistukeakaan saa avuksi.

13.5.2021
Flamingo
Flamingo
4-month-old baby

Varmasti helpottaa! Ja aika tosiaan menee äkkiä, niin kohta huomaat, että vauva onkin jo sylissäsi ❤️

11.5.2021
Äiti2020
Äiti2020

Kiitos teille❤️ oon aika varma kun puolenvälin ohi mennää. Ja kun alkaa pienen olemassaolon tuntemaan niin omakin olo helpottuu ettei tässä nyt "turhan" takia vaan hormoonimyrskyissä ilman tupakkaa olla😄

5.5.2021
Heisi
Heisi
7-month-old baby

Niin sen verran voin lohduttaa että kun tuntee tyypin liikkeet niin se ehkä hetkittäin auttaa kestämään. Tsemppiä kuitenkin, nopeasti se aika loppujen lopuksi menee kun pääsee yli puolenvälin.

4.5.2021
Akka84
Akka84
10-month-old baby

Suosittelen Heisille Elaine N. Aaronin Erityisherkkä vanhempi. Uusin painos. Tämä on siis kirja. Saa myös sähköisenä että äänikirjana.

2.5.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Puhuminen neuvolassa kuullostaa hyvältä idealta. Aiemmin kun tupakoinu, niin on sen tupakan verran päässy irrottautumaan tästä häslingistä mitä ympärillä on. Nyt kun ei oo sitä keinoa millä mä saan pään hetkeks nollattua, niin tosiaan vinkkejä ehkä neuvolasta sais. Aistiyliherkkänä kuormittuu nyt ihan eri lailla kun ennen raskautta. Ja tavallaan lohduttavaa etten oo kuitenkaan ainoo ketä ahdistaa. Tsemppiä muillekkin.

1.5.2021
Heisi
Heisi
7-month-old baby

Puhuminen, josta aina toitotetaan, oikeasti toimii ainakin omalla kohdalla! Eli kannattaa puhua niin paljon kuin tarvitsee omista tuntemuksista ja mielialasta läheisille ihmisille ja tietty neuvolankin tehtävä on tukea ja auttaa. Hyvinkin voi olla, että raskauden edetessä mieliala paranee ja nautit raskaudesta :)

1.5.2021
Äiti2020
Äiti2020

Pahoittelut, itselläni loppu jo häämöttää mutta missään vaiheessa ei ole tullut"raskaus on niin ihanaa" fiilistä🤦‍♀️jos mahdollista niin ulkoistaisin raskausajan ilomielin. Nyt toivon että tyyppi tulisi toki terveenä mutta hiukan etuajassa ulos. Kaiken lisäksi että itselläni raskaus mennyt ehkä liiankin hyvin eikä mitään ongelmia ole ollut ja nyt vasta vk30 jouduin jättämään raskaimmat tallityöt, kun vatsa ei kestä kiertoliikettä eikä oikein paljon kyyristelyitä, kevyempiä vielä aion tehdä loppuun asti.

29.4.2021
Akka84
Akka84
10-month-old baby

Täällä on samanlaisia tuntemuksia, viikkoja on 11 ja ollu mieliala allapäin suurimman osan ajasta. Kumpa aika kuluisi nopeammin 😬

25.4.2021
Sinieve1
Sinieve1
6-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...