Raskauskilot

Moikka, onko muilla noussut paino napakasti raskausaikana ja kuinka ootte saanu pidettyä sen kurissa? Itellä nyt 34+3 ja painoa tullut n 17kg lisää. Tiedän että lihomista ei pitäisi liikaa miettiä raskausaikana, mutta nyt kun alkaa tuo vaaka näyttämään jo noin paljon lisäkiloja alkaa asia ahdistamaan. Olisi kiva kuulla muiden painonnoususta ja sen kurissa pitämisestä, tuskin olen asian kanssa kuitenkaan yksin?

12.3.2021
1 year, 11-month-old toddler

Mulle raskauskilot tuppaa tulemaan vasta synnytyksen jälkeen,väsymys vaikuttaa.. Raskausaikana voin niin pahoin,myös meneillään olevassa,että ruoka ei ole juuri maistunut,varsinkaan herkut,lähinnä puurolla,leivällä,perunalla ja hedelmillä mennään. Olen myös supisteluherkkä ja raskas työ ja suurperhe vaikuttaa, tulee pahoinvointia ja muuta. Paino siis pysyy suurinpiirtein samassa raskausaikana.

23.5.2022
Suvituuli
Suvituuli

Olen viikolla 18+4 eikä painoa ole tullut lisää lainkaan. Edelleen sama paino kuin ennen raskautta. Minulla on aktiivinen elämäntyyli, mutta odotan kyllä että vauva alkaisi kasvaa enemmän ja myös paino sen myötä nousisi. Ensimmäistä odotan.

2.4.2021
Ekaa kertaa mamma
Ekaa kertaa mamma
1 year, 7-month-old toddler

Ymmärrän tosi hyvin ahdistuksen tosta painonnoususta. Itsellä esikoisen kanssa +25kg, toisen kanssa lähemmäs +30kg. Kummankin kanssa suht nopeasti pääsin kuitenkin noista kiloista eroon. Nyt taas 22. raskausviikolla painoa tullut 15kg ja kauhulla vaan odotan että kuinka paljon sitä sitten loppujen lopuksi ehtii tulla..tylsäähän se on, kaikki sympatia muille samasta ilmiöstä ”kärsiville” ja tsempit että kuitenkin raskausajan jälkeen tää on sellainen asia mille kuitenkin yleensä voi tehdä jotain :)

25.3.2021
Hildu
Hildu

Nämä painoasiat on tosi erilaisia eri ihmisillä. Ei kannata miettiä ja rasittaa itseään raskausaikana asialla. Itse olin lievästi ylipainoinen tullessani raskaaksi ja kun vauva oli n. puolivuotias, niin painoin 15kg vähemmän kuin ennen raskautta. Rajut painon muutokset molempiin suuntiin ovat siis mahdollisia.
Kunhan lapsi syntyy, niin keskity yhdessäoloon ja unohda kilot! Sen aika on sitten myöhemmin, jos siltä sinusta tuntuu.

21.3.2021
sile
sile
2-month-old baby

Esikoinen +20kg, en tiedä tarkkaan mut yli 20...jätti mulle 16kg joista sain jollain konstilla vuosien saatossa karsittua 5kg pois... Sit aloin odottaa tosikkoa joka myös keskosuudesta huolimatta kerkes tuoda 17kg mulle lisää, mut hän ei ottanu mukaansa melkeen mitään joten kahden lapsen jälkeen painan 30kg enemmän kuin ennen lapsia 😬 ja ne ei vaan lähde... Molempia imetin pitkään, esikoista 1v2kk ja tosikkoa 1v4kk...ei vieny imetys kiloja vaikka aina niin sanotaan että vie. Äitini lihos kans todella paljon 3 lapsen myötä ja hänellä on ne kilot edelleen, täytti just 50.

21.3.2021
Moiskan92
Moiskan92

Moikka.
Lähes jokainen odottava käy sokerirasituksessa.
Omista odotusajoista tämäkin on kehittynyt, mm. juurikin saa ravitsemusterapeutin ohjausta ruokavalioon ja ruokavalintoihin.
Tsemppiä!

17.3.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itselläni on nyt meneillään viikot 21+2 ja painoa tullut 5kg. Omaan entuudestaan runsaasti ylipainoa, minkä vuoksi olisi parempi ettei painonnousua tulisi raskausaikana lainkaan. Siihen en kuitenkaan ole yltänyt. Olen saanut painoa pudotettua sen enempää laihduttamatta nyt parin viikon aikana pari kiloa, jolloin pääsin tuohon 5kg. En tiedä paljonko se tuosta enää laskee. Olen keskustellut ravitsemusterapeutin kanssa tilanteesta ja hän on rohkaissut pitämään huolta ateriarytmistä ja kävelyistä, jotka edistävät insuliinintuotantoa. Hän itse lohdutti, että kyllä se aineenvaihdunta imetyksen aikana kiihtyy ja rintaruokinta vaatiikin, että se paino nousee. Painonnousu on kai yksilöllistä ja tiedän tuon tunteen kun se ahdistaa. Ehkä itse panostaisin ateriarytmiin ja välissä yrittäisin syödä mielihalujen sijaan vihanneksia. Sallisin myös herkuttelut toki kohtuudella. Mutta et paini asian kanssa todellakaan yksin.

16.3.2021
Preggo_84
Preggo_84
9 weeks pregnant

Itsellä tuli raskausaikana 20kg lisää, vähän neuvolassa sanottiin loppua kohden että pitäisi olla tarkkana mutta laitoin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos koska söin tavallista kotiruokaa. Raskaana ollessa ei saa olla millään dieetillä joten jos painoa tulee niin sen saa kyllä pois raskauden jälkeen. Eikä siitäkään tarvitse ottaa paineita kun vauva syntyy, itse en laihduttanut ensimmäisenä vuotena vaan sen jälkeen koska oli muutakin ajateltavaa ja se vauva siinä niin aikaa ei riittänyt kovinkaan paljon.

12.3.2021
Pajunkissa24
Pajunkissa24
3 years, 4-month-old toddler

Hei,
Itselläni on menossa vasta 24+2 ja painoni on noussut 12 kg. Eli varmaan samoille viikoille kun pääsen kanssasi saattaa paino olla aika samoilla viivoilla. Itse päätin sen, että en murehdi tuota asiaa lainkaan. Varsinkin kun syön terveellistä peruskotiruokaa ja heledelmiä. En siis voi oikein vaikuttaa painon nousuuni, enkä rupea itseäni näännytyämäänkään. Joten on vain tyydyttävä siihen, että tämä on väliaikaista ja painon saapi aina pois. 😊

12.3.2021
Smara1
Smara1
1 year, 8-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...