Äidinmaidon korvike masu kipuiselle

Hei Mietin tässä kun aloitin pojalle NAN ha1 korvikkeen että mahakipu helpottaisi ja pukautukset väheni mutta vaikuttaa kakan ulos saanti vieläkin hankalalle että mitäs muita vaihtoehtoja vielä on ja onko kokemuksia? Miten jauheet eroaa valmiista maidoista ja onko vaikea käyttää? Säilyykö jääkaapissa teon jälkeen lämmitykseen asti vai pitääkö aina heti juoda🤔 enemmän tietävät apu olisi tarpeen, kiitos❤️

19.2.2021
Mirdelina
Mirdelina
7-month-old baby

Meillä tytöllä vatsavaivoja oli alusta asti, kokeiltiin eri merkkejä korviketta ja sitten päädyttiin Arlan luomu korvikkeeseen joka auttoi meillä. Ja jos sinulla käytössä D3 vitamiini öljypohjaisena niin vaihda se heti pois, tosi moni lapsi saa siitä mahakipuja, meillä oli myös. Sitten käytettiin JEKOVIT merkin tippoja tilalla jotka on vesipohjaisia. Aika paljon se on alussa kokeilemista mutta kyllä se sopiva löytyy.

12.3.2021
Pajunkissa24
Pajunkissa24
3 years, 3-month-old toddler

Hei! Meillä myös Nan HA1 aiheutti vauvalle mahakipua ja Rela maitohappobakteeritipat toi helpostusta heti ensimmäisestä käyttökerrasta. Tsemppiä vauva-arkeen!

27.2.2021
SMMU
SMMU
3 years, 2-month-old toddler

Hei,
Meillä 4 lasta ja kaikilla lehmänmaitoallergiasta johtuva vatsakipuilua riippuen henkilöstä syntymästä 3 ikävuoteen asti. Neuvoisin hermojen ja rahan säästön vuoksi kokeilemaan heti Nutrilon Pepti-valmistetta. Jos oireet häviää muutamassa päivässä kyseisellä tuotteella kyseessä on todennäköisesti lehmänmaitoallergia. Meillä kokeiltu kaikki nämä muut halvemmat tuotteet ensimmäisen kanssa, mihin vain paloi turhaa rahaa, kun vaivat eivät hävinneet, mutta jauheet sai heittää roskiin. Tuota saa ihan prismpista ja citymarketeista ja joissain s-marketeissa olen nähnyt myytävän. Jos vaiva ei parane tuolla jauheella silloin mietittävä uudestaan mikä vikana. Meillä oli ykkösellä todella paha maitoallergia eikä voinut juoda edes lääkärin reseptillä saatavia apteekissa myytäviä erikoiskorvikkeita. Jouduimme vastoin neuvolan ja lääkärin ohjeita siirtymään kauramaito ja mehu linjalle kalsium lisällä, koska pää ei enää kestänyt lapsen jatkuvaa 24/7 itkemistä. 3 seuraavaa lasta sitten helpompia ja osasimme jo testata itse tuota allergiaa. Toivottavasti jotain apua ja vinkkiä tuohon korvikkeen etsintään. Cuplatonit ja muut eivät ymmärrettävästi auttaneet myöskään maitoallergian oireisiin. Lääkäriin kannattaa tietysti haketua, lapsen turha itkettäminen on sairasta. Suosittelen joka tapauksessa lääkäriä vaikka meille neuvola ja lääkäri ei tuonut toivottua apua., koska olivat sitä mieltä että vauvallamme on koliikki. Ehkä teille asiantuntevampaa apua tarjolla. Aloimme myös käyttämään vauvallamme d-vitamiini suihketta, ettei turhaan jotkut öljypohjaiset vitamiinitipat ärsytä vauvan vatsaa, jossa lilluu muutoin pelkkää maitoa.

25.2.2021
Allergia
Allergia

Meillä vatsavaivoihin oli todelline apu nutrilon omneo valmisteesta. Ite kavahdin myös alkuun jauhetta, mutta siihen löytyi nopeasti tatsi. Lämmitän yleensä aina muutamaa seuraavaa syöttökertaa varten vettä ja laitan tuttipulloon jäähtymään. Jauhemaito ei säily kun ehkä max puol h eli heti on juotava. Myös maitohappobakteerit ja cuplatonit oli käytössä varmaan 4kk ikään saakka.

25.2.2021
Chees
Chees
newborn baby

Kannattaa kysästä omasta neuvolasta ja siellä lastenlääkäriltä.

Meillä menee 4kk ikäisellä nyt nan pro, ainut miinus että kakka on vihertävää liejua/pieruja tulee paljon ja ne haisee ihan kananmunalle 🤢 ilmeisesti käy massussa, ei paras vaihtoehto varmaankaan mutta kun ei tule puklua, ei itke mahaa, eikä varsinkaan kakkaamista/pieruja niin tuolla menty, kiinteitä aloiteltu niin jos se kakkakin muuttuisi sitten.

Tuuti aiheutti kauheet puklut ja todella kovan kakan, kakka kun tuli niin huuti naama punaisena ja pyllysilmä pitkällä..

Neuvolalääkäriltä kysyttiin tuota niin suositteli massuvaivaiselle nutrilon omneo jauhe, vuorokauden kai se kestää jääkaapissa 🤔

20.2.2021
Hemmutar
Hemmutar
2 years, 4-month-old toddler

Ootko kokeillut muita valmisteita? Meillä Tuuti on ollut parempi kuin Nan, toki näissä siis lapsikohtaisia eroja. Jos ongelmana nyt vaan et kakka ei meinaa tulla, kokeilisin antaa vähän vettä lisäksi, joko semmosenaan tai maidon sekaan. Minkä ikäinen lapsi? Luumusose vois myös helpottaa, tai luumuvesi. Jauheista mulla ei ole kokemusta

20.2.2021
RosaMK
RosaMK
1 year, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...