Kummit

Mitä tehdä, mikäli lapselle ei ole yhtäkään sopivaa kummiehdokasta?

18.2.2021
Heisi
Heisi
17-month-old baby

Myös isovanhemmat yms. voi toimia kummeina, moni unohtaa tämän vaihtoehdon. Jos ei muualta, niin kysyt seurakunnan virastosta kummeja, tai esimerkiksi onko ketään tuttua työntekijää (vaikka jostain omasta rippikoulusta, vaikka olisi eläkkeellä). Myös kastepappi voi olla se yksi tarvittava kummi.

28.3.2021
pyytarja
pyytarja

Hei! Mitkä ovat kummin kriteerit sinulla/teillä? Mikä tekee kummiehdokkaasta sopivan? Epätäydellisessä ihmisessä voi olla paljon kasvupotentiaalia ja mahdollisuus nimenomaan tehdä kummiudesta yhteinen matka lapsen kanssa. Täydellinen vaihtoehto ei jätä paljon kehityksen varaa. Sitä mukaa kun lapsi kasvaa ja vanhempi kehittyy, kummikin kasvaa kummin rooliin. Kenelle läheisistäsi haluaisit olla hyvä lähimmäinen, antaa vastuuta ja kunnian. Ehkä rakastaa ehdoitta ja ilman ansioita, niinkuin Jeesus on rakastanut sinua ja rakastaa lastasi?

25.3.2021
Kani87
Kani87

"Jos lähipiiristä ei löydy kummiksi sopivia kirkon jäseniä, kummeja voi kysyä myös seurakunnasta." Jos lapsi siis on tarkoitus kastaa kirkkoon, niin kannattaa ottaa omaan seurakuntaan yhteyttä ja kysellä onko heillä tarjota lapselle kummia. Luulisi, että useimmilla seurakunnilla on tällainen mahdollisuus.

18.2.2021
Mamaliini
Mamaliini
2-year-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...