Asentovinokalloisuus

Hei Onko teillä kokemusta +/- 3kk ikäisen vauvan asentovinokalloisuudesta? Niin, että on suosinut jompaa kumpaa puolta ja pää muokkaantunut. Onko myöhemmin pää muokkaantunut jä ennalleen ja miten sitä lähdettiin teidän kohdalla hoitamaan? Asentovinokalloisuuden haittavaikutukset pelottaa.

15.1.2021
Vauva2020
Vauva2020
5-month-old baby

En tiedä ymmärsinkö oikein kirjoituksesi mutta meillä kaikilla lapsilla on ollut lättäpäisyyttä pienenä, tai siis toispuoleinen kallo niskasta, johtuen ihan siitä kun pulloruokinnalla ja aina pää minun vasemman käden päällä, niin vauvan oikean puolen korvan takaa kallo erimallinen.

Lapset siis nyt 5v, 2.5v ja 3kk.
Nukuttanut sillä "paremmalla" kyljellä, käsipyyhkeen pyörittänyt rullalle selän taakse että pysynyt siinä asennossa ja viimeistään siinä vaiheessa kun alkanut olemaan mahallaan niin kallo alkanut tulemaan normaaliksi.

Pojalla 5v oli imukuppisynnytyksen takia pää pitkään hassun muotoinen, imukupin venyttämä kallo vasemmalle puolella päälaella niin vastapuolella oikean korvan takaa lättänä pää, neuvolatätin sijainen syytti minua siitä kun olen syöttänyt väärältä puolelta.
Pää alkoi silloinkin muokkaantumaan nopeasti kun alkoi olemaan mahallaan ja konttaamaan.
Nyt huomaa tietystä kulmasta jos katsoo takaapäin poikaa niin toinen korva on hieman hörökorva, eestäpäin ei erota mitään.

15.1.2021
Hemmutar
Hemmutar
1 year, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...