40+ Äidit 2021-

Hei, olisiko meitä 40+ mammoja täällä ihan arjen vertaistueksi? Itsellä kolmas raskaus ja vko30 menossa.

4.1.2021
Kolmonen
Kolmonen
2 years, 2-month-old toddler

Kolmas tulossa; pyydä päästä ultraäänitutkimukseen, nyt eikä muutaman viikon päästä.

Itselläni istukan reuna oli lähellä kohdunsuuta, ja kuukausi ennen laskettua aikaa olin useamman kerran sairaalassa seurannassa, koska verta tiputteli aika ajoin. Vuodelepo oli tärkeää.
Minulle sanottiin myös, että pitää varautua synnytyksessä keisarinleikkaukseen.
Synnytyksessä kaikki meni hyvin. Varasuunnitelmaa ei tarvinnut käyttää.

Olin 42, kun aloin odottaa meidän kolmatta, ja 43 kun kuopuksemme syntyi.

29.10.2022
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olen viikolla 8 ja verta tullut välillä. Ei mitään tosi isoja annoksia mutta niin että siteitä pitää käyttää. Mitään kipuja ei ole.
Tämä on kolmas raskaus mutta muiden kanssa ei ole tällainen verenvuoto ollut.

Onko muilla ollut samaa ja miten se on tarina on päättynyt?

29.10.2022
Kolmas tulossa
Kolmas tulossa
38 weeks pregnant

En tosiaankaan kuulu tänne, mutta 19v odottajana haluan jakaa tukeni kaikille joita pidetään jo liian "vanhoina". Minua ja kumppania on hieman kauhisteltu kun ollaan liian nuoria. Ollaan siis tavallaan samassa veneessä!! :D
Koitetaan me liian vanhat ja liian nuoret pitää yhtä. Onnea kaikille odottajille.

26.10.2022
SininenKynttilä
SininenKynttilä

Täällä yksi 45v mama ja ihana iloinen luomuyllätys vauva tulossa. Puolessa välissä raskaus tällä hetkellä ja toistaiseksi ainakin kaikki on mennyt kuten aiemminkin. Ja minulle ei olla neuvolassa eikä kunnallisissa ultrassa mitenkään kauhisteltu ikää tai merkitty riskiodottajaksi ainakaan vielä. Kyllä toki alkuun sanoivat, että ikä tuo riskejä keskenmenolle alkuvaiheessa enemmän. Meillä on ennestään neljä poikaa, joista vanhin on jo 20v, ja lisäksi kaksi surullista keskenmenoa. Eli tavallaan tämä jo seitsemäs lapsi omissa ajatuksissani. Tämä masuasukki on myös poika. Nöyränä ja kiitollisena häntä odotellaan.

24.10.2022
Nelikymppinen
Nelikymppinen
2-month-old baby

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

24.10.2022
Nelikymppinen
Nelikymppinen
2-month-old baby

Hei,

Juuri jostain luin, että yli 40v olisi vain 5% mahdollisuus tulla raskaaksi. Tyttäreni syntyi, kun olin 41v. Seuraava raskaus päättyi keskenmenoon ja nyt 42v ollaan puolessa välissä raskautta.

Mitään suurta eroa en ole huomannut ruuhkavuosiraskauteen, mutta koen ulkopuolisuutta, kun moni on reilusti yli 10v nuorempi äiti.

Missäs kaikki 40+ äidit piileksii, kun ei meitä nyt ihan vähänkään pitäisi olla?

19.8.2022
Ismokka
Ismokka
5-month-old baby

Onnea teidän perheelle "Kolmonen"😍!
Itekin oon jo täpinöissäni täällä, ku ei olis enää, ku muutama viikko ootettava, että saa uuden tulokkaan syliin..🤗

19.3.2021
Tuutti
Tuutti
2-year-old toddler

Kolmanteni on syntynyt! Aloin vko38 puolivälissä jo odottaa hervottomana pienen saapumista. Joogasin, lenkkeilin sekä koitin shiatsu-hierontaa ..ja poks, vedet meni kun viikkoja oli 39+2. Kolmikiloinen poju tuli maailmaan ihanan, sopivasti kivuliaan ammesynnytyksen seurauksena. Nyt oon ihan vauvakuplassa ja tää on ihan parasta!!!

14.3.2021
Kolmonen
Kolmonen

Moikka!
Olipa kiva huomata, että meille vanhemmillekin synnyttäjille on täällä ryhmä😙.
Olen tosin "vasta" 38 v, mutta tunnen ennemmin kuuluvani tähän ryhmään jutustelemaan, kuin esim syntymäajan perusteella olevaan ryhmään, jossa on paljon parikymppisä naisia 😉.
Meillä toinen lapsi tulollaan. RV nyt 33 + 2. Esikoinen täyttää syksyllä 9 v.
Raskausdiabetes löydettiin ja nyt pitää olla syömisten kanssa entistäkin tarkempi.
Vähän närästelee ja kauheasti väsyttää, mutta silti on vaan ihanaa, kun saan, kuin saankin kokea tämän kaiken vielä uudestaan. Mies oli vuosia sitä mieltä, että yksi lapsi saa riittää, mutta tulikin yllättäen viime kesänä toisiin aatoksiin. Ihan parasta!
Ja isoveli on myös innoissaan ja on kovasti miettinyt tulokkaalle nimivaihtoehtoja.
Tsemppiä kaikille ja valoisaa kevättä! 🌺🌞

11.3.2021
Tuutti
Tuutti
2-year-old toddler

Heip! Tänään neuvolakäynti ja kaikki ok; jopa rauta- ja verenpainelukemat, jotka aiemmissa raskauksissa on heittänyt häränpyllyä. Siksipä ei ehkä ole ollut nyt väsymystäkään??! Närästys ja liitoskivut on mun vaivoina. Asun Pirkanmaalla ja oon muuten tyytyväinen ettei tuo korona täällä jyllää aivan hulluna, vielä ainakaan. Toivottavasti saan mieheni mukaan synnytykseen!!

24.2.2021
Kolmonen
Kolmonen

Mistä päin olet Kolmonen? Meillä näkyy olevan l.a. lähes sama, mulla 9.3. Tosin tuskinpa syntyy vielä silloin. 🙂

22.2.2021
Kevättalvi
Kevättalvi
2 years, 2-month-old toddler

Hei, olen 44v ja neljättä odotan, viikkoja huomenna 38. Muut lapset 18, 16 ja 10. Raskaus oli iso yllätys. Raskaus on sujunut muuten oikein hyvin mutta olen ollut selvästi väsyneempi kuin aiemmissa raskauksissa, ja painoa tullut 10 kg enemmän. Tosin on muut asiat kuin raskaus voivat noihin vaikuttaa myös.

22.2.2021
Kevättalvi
Kevättalvi
2 years, 2-month-old toddler

Minä sain juuri kuopuksen 41-vuotiaana ja ehdottomasti helpoin raskaus ja synnytys😊Ei ikä tosiaankaan aina automaattisesti tee raskaampaa odotuksesta. Minullakin lukee et äiti 41 ja riskisynnyttäjä🙈

15.2.2021
huiskutin
huiskutin

Hei, mulla lapset nyt 20, 19, 7, 5, 3 ja 1,5v. Tuo 19v oireili kolmea pienempää sisarusta rajusti kk vauvan syntymän jälkeen, vaikkei ikinä myöntänyt olevansa mustis. Se sai niin pitkään olla se äitin vauva. Hyvin on silti kaikki aina suhtautuneet toisiinsa.

9.2.2021
Samppala
Samppala

Te joilla aiemmat lapset ovat jo teini-ikäisiä, miten he ovat suhtautuneet tulevaan vauvaan? Mun 11v. ei aluksi oikein tajunnut, lähinnä ehkä kakkavaippajutut ällötti. Nyt, kun mun maha näkyy, hän on kertonut kavereille asiasta ihan polleana. Jännä nähdä hänen suhtautuminen vauvaan sitten kun ollaan kaikki kotona.

7.2.2021
Kolmonen
Kolmonen

Hassua, että jotkut saavat ikävää palautetta korkeasta iästään raskauden suhteen. Ketä se hyödyttää? Harvapa sitä edes voi päättää minkä ikäisenä lapsensa saa!

Nelonen, kirjoitit ihan samoja fiiliksiä kuin mitä mulla on ollut viime aikoina. Nyt on jotenkin rennompaa tämä odotusaika. Mutta on mulla myös realistiset ajatukset tulevasta vauva-arjesta. Toivon vaan, että sekin sujuu rennosti :)

7.2.2021
Kolmonen
Kolmonen

40 v ikää ja kolmas tulossa kesäkuussa, edelliset pojat 18 ja 14 v ja nyt tulossa iltatähti joka on tyttö. Rv 20. Aivan erilaista on odottaa vanhemmalla iällä. Tästä nauttii ihan eri lailla.

4.2.2021
Iltatähti tulossa
Iltatähti tulossa
1 year, 11-month-old toddler

Heips! Odotan viidettä rv 33 ja täytän elokuussa 40v. Tämä raskaus oli melkoinen ylläri. Mulla edellisestä liitosta lokakuussa 20v täyttävä tytär ja 12v poika. Nykyisestä liitosta 3v6kk ikäiset kaksospojat ja nyt tulossa 4.s poika. Tuntuu että mulla on ainoastaan tässä ikäkriisi. Äippäpolilla lääkärit ja hoitajat ovat tsempanneet etten mä nyt niin vanha vielä oo :D no, kroppa on ainakin jo melko väsynyt verrattuna edellisiin raskauksiin. Mutta eiköhän tästäkin selvitä 🙂

2.2.2021
lyllerö81
lyllerö81
2 years, 2-month-old toddler

Moikka kaikille, täytin lokakuussa 40 ja samana päivänä käynnistettiin synnytys joka oli fiasko, mutta ei siitä sen enempää..nyt on hieman 3kk paremmalla puolella oleva tyttö, esikoiseni onneksi on velipuolia kaksin kappalein itse en enemmästä haaveile niin tiukassa oli tämäkin aarre.
Ainoa asia mitä inhosin raskaana ollessa oli sana vanha synnyttäjä, riskisynnyttäjä ne kulki käsi kädessä. Joka ikinen kerta sai kuulla meni mille lääkärille vain vaikkei mitään ongelmia ollut kuin vasta synnytyksessä.
Tuolla pieni pätkä vetää sikeitä sängyssään. Kädet on löytyneet ja on niin paljon katseltavaa ettei malttaisi nukkua ja sitten kouluttaa 🤗

30.1.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Hei odotan viidettä lastani toukokuun lopussa syntyy hän ja täytän syyskuun loppupuolella 40v. Olen riski synnyttäjä ja sen olen huomannut kun tarkasti tutkii ja heti ikä huomataan ja siitä huomautetaan heti.
Mutta silloin kun esikoisen odotus oli ja olin melkein 19v niin olinkin sitten liian nuori monen mielestä vaikka oli mies ja yhteistuumin vauva oli tervetullut perheenlisäys niin olen todennut että niin tai näin aina väärin päin jonkun mielestä mutta itseni kanssa olen sinut että vielä kerran saadaan kokea pieni ihmisen taimen kasvu lisää.

29.1.2021
lapsosemme
lapsosemme

Moi! Olen 40- vuotias ja neljäs raskaus menossa. Viimesimmästä raskaudesta on jo aikaa 10 vuotta. Nyt menossa rv 35+3, joten loppusuoralla mennään. Raskaus on mennyt kaikin puolin hyvin. Erona aiempiin raskauksiin, niin ehkä olen nyt ollut väsyneempi. Närästys vaivannut enemmän tai vähemmän jo useamman viikon. Rennietä otan välillä öisin, jos nukkumisesta ei tule mitään. Kaikin puolin tuntuu tosi ihanalta kokea raskaus näin vanhemmalla iällä. Asioista on tietoinen enemmän, kuin mitä olin aiemmissa raskauksissa. Osaa kuulostella kehoaankin nyt enemmän. Vauvan potkut on parasta :) Vaikuttaa olevan energinen tyyppi kyseessä :) Tässä kohtaa alkaa tuntua fyysisesti tosi raskaalta. Nukkumisasentoa pitää hakea ja päivän iso saavutus on, kun jonku asian jaksaa tehdä. Toivoen kuitenkin, että vauveli pysyy masussa vielä. Päivittäin tulee useita kertoja harjoitussuppareita. Mutta päivä kerrallaan mennään ja odotetaan h-hetkeä :)
Ihanaa odotusaikaa kaikille :)

24.1.2021
Nelonen
Nelonen
2 years, 3-month-old toddler

Hei,
Vuosien lapsettomuuden jälkeen tulin yllättäen raskaaksi 41-vuotiaana. Esikoinen siis (ja varmaan ainoa) kyseessä. Raskaus ja synnytys sujuivat ilman suonikohjuja suurempia ongelmia ja nyt terve 3,5 kk tyttövauva. Raskauden aikana huolestutti, että oma ikä aiheuttaisi jotain vauvalle, mutta kaikki siis sujunut hyvin. Onnea sinulle! Olisi ihanaa saada enemmänkin näitä nyyttejä:)

15.1.2021
Susanna2020
Susanna2020
2 years, 7-month-old toddler

Itse olin reilu 41v kun sain esikoiseni. Raskaus oli riskiraskaus kaikinpuolin ja selvisin. Synnytys piti käynnistää pahan toksemian vuoksi. Toista lasta en taida uskaltaa edes haaveilla. Kesällä mittarissa 43v.

14.1.2021
matami_
matami_

Onpa tänne hankala vastata, kun ei tiedä minne oma kommentti tulee.. mutta joo, itse oon 40v. ja edellinen synnytys oli v.2014. Onhan tämä nyt erilailla ihanaa, hämmentävää ja vähän pelottavaakin.
Viime aikoina tämä pieni on potkinut tuonne alas niiiin paljon että pakkailin tänään jo sairaalakassia :) Supistellut ei kyllä enää ole, kun jäin pois liikkuvasta työstäni. Arki sujuu, kun voi pitää lepotauon silloin kun kroppa vaatii. Iltaisin meen Rennien kera nukkumaan. Millaisia päiviä muilla?

12.1.2021
Kolmonen
Kolmonen

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

12.1.2021
Kolmonen
Kolmonen

Moikka😊Täällä 43 vuotias ja vk 27. Edellisestä odotuksesta 16 v. Nyt on tulossa prinsessa kolmen pojan siskoksi. Ihanaa kun saa vielä kokea tämän kaiken. Sulle toivotan Tsemppiä myös😊

11.1.2021
JenniAnnele
JenniAnnele
2 years, 1-month-old toddler

Hyvin se menee!
Itse sain kolmannen lapsemme 2013. Olin 43.
Rohkeasti eteenpäin.

9.1.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Moi, itse sain esikoiseni 26.10 ja täytin 40 22pvä jolloin otettiin väkisin osastolle vaikka ei mitään muuta syytä kuin ikä. Ei saanut mennä yli, no vauva eikä mun kroppa ollut vielä valmis niin yli viikko sairaalassa käynnistystä ja lopulta hätä sektio. Kyllä sain kuulla iästäni niin paljon että tuskin juhlin sitä enää ikinä, toivottavasti sinulla parempia kokemuksia. 😊

8.1.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...