Ihon kutina

Onko kellään raskauden alkuvaiheessa ollut ihon kutinaa? Mulla nyt 8+1 ja iho kutisee kauttaaltaan. Jalat, selkä, niska, kämmen. Tuskin tämä mitään hepatoosia on. Pesuaineet ollu samat mutta kai vaihdan allergia-aineisiin nyt. Tä on vaan ihan sietämätöntä!

19.12.2020
Preggo_84
Preggo_84
17 weeks pregnant

Moikka Aurinkoinen. Ja onnea odotukseesi. Just huomasin tuolta yhden vanhan nimimerkin .
Meillähän siis pojat, nyt 20, kesällä 21, poika ensi kuussa 14 ja tyttö nyt 7.
Opiskelen kirjastoalalle.

22.2.2021
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heippa! Olin yhteydessä neuvolalääkäriin ja asianmukaiset verikokeet otettiin. Kaikki oli silti hyvin. Tarvittaessa kehoitettiin tekemään rasvapesuja saippuan sijaan sekä ottamaan Heinixiä. Nyt raskauden edetessä kutina on ollutkin paljon paremmin hallinnassa. Pakko sanoa PekkajaMatti että kiva että olet vielä täällä :) Muistan sut kaukaisuudesta kun esikoista odotin ja varsinkin minkälaista tukea täältä sain kun jäin lapsen kanssa yksin. En tiedä muistatko, olin silloin nimimerkillä Aurinkoinen08. :) Suuresti täällä ei kai enää ihmisiä niiltä ajoilta olekaan.

22.2.2021
Preggo_84
Preggo_84
17 weeks pregnant

Joko ketjun aloittaja sai uutta tietoa tilanteestaan?

30.12.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä. Viikot 5+4 menossa ja kutina ja ihon kunnon huononeminen alkoi jo ekoilla viikoilla. Minulla atopia taustalla. Kasvot, kädet, dekoltee ja sääret kutisee ja iho kesii. Sain lääkäriltä ohjeet ihon hoitoon, nyt toivotaan että helpottaa. Kutina vaikuttaa myös nukkumiseen ja välillä jää tunnit vähiin. Tsemppiä!

29.12.2020
Ekaa kertaa mamma
Ekaa kertaa mamma
1 year, 9-month-old toddler

Parempi tarkistaa verikokeella kuin ihmetellä. Vaadi se laboratoriolähete.

19.12.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sitä on nyt jatkunut muutaman päivän ajan. Voin soittaa neuvolaan maanantaina ja kysyä. Samalla voin ottaa puheeksi iskiasvaivan mikä alkoi eilen. Näköjään aikamoisia uusia oireita ensimmäiseen raskauteen verrattuna. Johtuuko sitten iästä vai mistä.

19.12.2020
Preggo_84
Preggo_84
17 weeks pregnant

Jos sulla on jo pitempään jatkunut tuo ihon kutina nyt raskauden alkuvaiheessa, soita neuvolaan ja pyydä lähete labraan verikokeisiin.
Pesuaineiden ja pyykkipulverin vaihtaminen ei auta tai poista oiretta.
Hepatoosin oireilta nuo sinun oireesi kyllä vaikuttaa.

19.12.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...