2,5-v Päivä- ja yöunipissailu

Poikani oppi päiväunikuivaksi juuri ennen 2-vuotispäiviään. Kesällä olimme lomalla ja elokuussa aloitimme uudessa päiväkodissa. Alkuun kaikki meni kuten aiemmassakin päiväkodissa mutta sitten alkoi pissaamaan päiväunilla päivittäin housuun/sänkyyn. Ensin ei tehnyt sitä vloppuisin kotona mutta sitten sekin alkoi huolimatta vanhoista käytänteistä pissattaa ennen unia. Otimme siis ison takapakin kuivaksi oppimisessa ja päädyimme vaippailemaan taas päivittäisen lakanoiden pesun vuoksi. Nyt kotona päivä- ja yöunille laitettaessa poika ottaa hetken hiljaiselon jälkeen vaipan pois ja pissaa tahallaan sänkyyn, välillä myös lattialle. Tätä tekee myös muutaman kerran peräkkäin vaikka lakanat on juuri vaihdettu. Pissailusta on puhuttu ja sanottu että sänkyyn ei pissata ja vaippa pysyy jalassa ja potalle/ pöntölle mennään jos on pissahätä. Onko vertaistukea/ vinkkejä? Kurjaa kun puoli vuotta meni niin hienosti!

14.11.2020
Hlemppu
Hlemppu
7-month-old baby

Omalla kokemuksella seuranneena ainakin kun kerran on sen "kuivuuden" idean hokannut niin siinä ei ole yleensä kovinkaan kauaa mennyt kun ollaankin taas kuivana! :-)

Pikkusisaruksen syntymä ja päiväkodin vaihto kuulostavat molemmat loogisilta jutuilta että on tullut pientä takapakkia (vaikka ei lapsi sitä teekään kapinamielessä) kun pienen ihmisen maailman tasolla isoja muutoksia.

Tsemppiä sekä äidille että opettelijalle!

15.11.2020
Ensimamma
Ensimamma
1 year, 8-month-old toddler

Lämmin kiitos vastauksesta. En tosiaankaan varautunut vaan riemuitsin jo että voiton puolella ollaan. Lisämausteen tuo kaksiviikkoinen pikkusisko, joten tuo huomion haku on varmasti motiivina. Pidetään peukkuja, että menee ajan kanssa ohi.

15.11.2020
Hlemppu
Hlemppu

Lämmin kiitos tsempeistä ja vinkeistä. Toivotaan että pian helpottaisi.

15.11.2020
Hlemppu
Hlemppu

Päiväkotitädin vastaus; kaksi vuotta juuri tämän ikäisten, keskimäärin enemmän tai vähemmän kuivaksi opettelevien ryhmässä olleena, olen huomannut että kuivaksi oppimisen ja pitkänkin hyvän kuivan kauden jälkeen käy usein tällainen "taantuma".

Se voi johtua esimerkiksi juuri tuosta päiväkodin vaihdosta (vaikka vaihto olisikin sujunut hyvin eikä mitään ongelmia ole) tai sitten se voi olla johtumatta yhtään mistään, mutta itse olen huomannut tämän saman käyvän valtaosalla lapsista ja se on ihan normaalia, myös tuo "pissakapinointi".

Uudestaan vaan vanhat kuivaksi opettelut käyttöön. :-)

15.11.2020
Ensimamma
Ensimamma
1 year, 8-month-old toddler

Sun poika on vielä todella nuori.
Et varmaankaan ollut varautunut, että takapakkia saattaa tulla lapsen kehityksessä, kun päiväkoti vaihtui.
Selkeästi nyt vaikuttaa siltä, että poikasi haluaa runsaasti huomiota sinulta.
Koita antaa hänelle huomiota myönteisistä asioista.
Jos kovasti nostat pissavahingoista asiaa, huomio pojallesi tulee vääräntyyppisistä asioista.
Voithan päiväkodissa puhua että poika on alkanut pissata päivä-ja yöunilla.
Aika yleensä auttaa.

14.11.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...