Väsynyt äiti

Mitä mieltä. Lastenvalvojalla sopimus että isä tapaa lasta joka toinen viikonloppuna. Perjantaina hänen täytyy hakea lapsi viimeistään klo 15 ja sunnuntaina minun täytyy hakea lapsi viimeistään klo 17. Isää ei muuten viikkoisin kuvioissa oikeastaan näy, harvoin käy viikolla katsomassa ja joskus suostuu pitämään maanantaihin asti pyynnöstäni kun on hänen viikonloppu. Hän valehtelee todella paljon että on esim töissä niin paljon minkä takia ei lastaan voi tulla katsomaan. Lupailee tyhjiä että tulee kyllä lastaan katsomaan viikolla, mutta ikinä ei kuitenkaan tule. Aina välillä sanoo että haluaa lastaan nähdä paljon enemmän ja viettää aikaa hänen kanssaan. Nämäkin on kuitenkin vaan tyhjiä lupauksia. Myös kun on hänen viikonloppu on aina äitinsä luona, jossa on kyllä hoitajia lapsille, ja minulle aina ihmettelee miksi olen niin väsyksissä. On myös valmis jättämään muille yöksi tuosta vain lasta, juuri äidillensä tai isoisovanhemmille, joita lapsi näkee ehkä kerran kahdessa kuukaudessa, kun itse en ole heidän kanssaan tekemisissä. Meillä on todella erilaiset kasvatusperiaatteet, hän ei niin ”välitä” miten lapsi asioihin reagoi jos sanon että ei ole ok viedä isoisovanhemmille yökylään yhtäkkiä sinun viikonlopun jälkeen heti, kun muutenkaan ei sinua näe ja lapsi menee siitä hämilleen vaan kun isovanhempiakin näkee vielä harvemmin. Tämä nyt oli vaan yksi esimerkki. Olen niin stressaantunut näistä valehteluista, tyhjistä lupauksista ja lapsen ”heittelyistä” joka paikkaan. Myös lapsi reagoi aika voimakkaasti aina kun tulee sunnuntaisin kotiin. On todella itkuinen. Onko minulla mitään mahdollisuuksia saada yksinhuoltajuutta? Tai jotain vertaistukea kaipaan. Lapsi 1,5 vuotias.

27.10.2020
Yksinhuoltaja
Yksinhuoltaja
3 years, 6-month-old toddler

Meillä oli sama tilanne kun erottiin,mies valehteli ettei voi viikolla lapsia ottaa kun töitä on.Todellisuudessa kotona ja viikonloppuisin rellesti kavereiden kanssa. Koitin,et saisin yh en saanut. Joten ota yhteys lastenvalvojaan,sovi tapaaminen hänen kanssaan ja mietitte uusiksi asioita. Jos isä haluaa lapseen vahvan suhteen hän on myös sillopin valmis kantamaan vastuunsa ja ottamaan lasta myös viikolla hoitoon tai tapaamaan häntä. Mutta jos tosiaan ootte tapaamisoikeuksessa sopinut ,että joka toinen viikonloppu niin sitten ei voi muuta kun ottaa yhteys lv:hen ja koittaa muuttaa sopimusta.
Myös matalalla kynnyksellä kanntattaa kysyä olisiko sinun mahdollista saada perhetyöntekijä joka auttaisi.
Voimia paljon ja toivon,että ajankuluessa tilanne helpottuu,niinkuin meilläkin kävi.

3.11.2020
pupunen
pupunen

Ymmärrän, että äitinä on huolestunut tuosta tilanteesta. En minäkään ihan iloisesti katselisi, jos noinkin nuorta lasta vietäisiin muualle yöksi, kun on isän vuoro olla lapsen kanssa. Ja on ihan totta, että lapselle voi olla hämmentävää, jos vanhempien kasvatustavat eroavat valtavasti toisistaan.

Näen kuitenkin lapsen edun mukaisena, että isä on toisena huoltajana, jos ei mitään vaaraa siitä lapselle ole. Lapsella on oikeus isään ja äitiin. Ja tietenkin on hyvä, mitä enemmän turvallisia ja läheisiä aikuisia lapsen elämässä on.

Nauti lapsivapaasta ajasta ja koittakaa hoitaa sovussa lapsen asioita. Tärkeintä kuitenkin on, että lapsi saa paljon läheisyyttä, rakkautta ja turvaa vanhemmilta. Ehkä olisi hieman ylireagointia hakea yksinhuoltajuutta tällaisesta asiasta. Eli tunteesi saattavat olla voimakkaampia, mitä tilanne todellisuudessa on. Tietenkin seuraa lapsen vointia ja juttele tarvittaessa asioista lastenvalvojalle tms. :) Voimia!!♥️

30.10.2020
Donsiela
Donsiela
17-month-old baby

Koita nauttia lapsivapaasta ajastasi. Tuttuja ajatuksia monien vuosien takaa, jälkiviisaana on helppo sanoa että olipa melkoisen turhaa murehtimista! Kannattaa ajatella asiaa myös lapsen kautta, onhan se myös lapsen edun mukaista että syntyy mm. isovanhempiin läheiset suhteet, vaikket itse olisikaan heidän kanssaan tekemisissä.

29.10.2020
Lampi
Lampi
1 year, 7-month-old toddler

Parempi varmaan keskittää energia lapseen ja itseesi, kuin isän tekemisiin. Saattaa isäkin sieltä jossain kohtaa herätä ja kiinnostua enemmän lapsesta ja tapaamisista, mutta harvoin tämä tapahtuu painostamalla.

29.10.2020
Lampi
Lampi
1 year, 7-month-old toddler

Teillä ilmeisesti vasta vähän aikaa ollut tämä tapaamisrytmi.
Sinun pitää itsesi saada kuntoon, normaaliin olotilaan. Äidit on kylläkin yleensä väsyneitä.
Et voi vaikuttaa siihen keitä lapsenne tapaa, tai keiden kanssa hän on, silloin kun hän on isällään. Ainoastaan, jos jos lapsen tapaamista henkilöistä on haittaa lapsen kehitykselle, voit asiaan vaikuttaa. Samoin kun lapsenne on sinun luonasi, siihen ei isän tule puuttua.
Teidän kahden erilaiset kasvatusperiaatteet ei tässä vaikuta. Yleensäkin isä ja äiti kasvattavat lastaan eri tavalla, se on ihan luonnollista.
Se, että lapsi reagoi voimakkaastikin tullessaan sinun luoksesi, on myös aivan luonnollista.

Joka tapauksessa voimia tilanteeseen.

27.10.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...