Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Puheen kehitys

Hei! Lapseni täyttää kuukauden kuluttua 2 vuotta eikä puhu sanaakaan. Ymmärtää kyllä puhetta todella hyvin, toimii ohjeiden mukaisesti. Osoittelee asioita, haluaa tietää nimiä yms ja tietää asioiden ja esineiden nimiä, pyydettäessä osoittaa esim. Missä on koira. Mutta puhe puuttuu. Ääntelee lähinnä vokaalein, tavuja hyvin vähän. Onko kellään kokemusta myöhään puhumaan oppimisesta? Onko lapsi oppinut puhumaan omia aikojaan vai onko tarvittu puheterapiaa? Neuvolaan olen yhteydessä asiasta, koska itseäni asia huolettaa. Lapsi on kotihoidossa.

31.8.2020
Jansku
Jansku
3-month-old baby

Kiitos vastauksestasi :) Pitää yrittää olla stressaamatta, mutta jotenki sitä aina tahtomattaankin vertailee muihin lapsiin, varsinkin kun esikoinen kyseessä.

1.9.2020
Jansku
Jansku
3-month-old baby

Se on tosi yksilöllistä. Meillä on 1v 9kk ja toistelee paljon sanoja, mutta vain muutamaa käyttää omasta aloitteesta vasta. Olen päiväkodissa töissä ja siellä näkee lapsia laidasta laitaan. Jotkut puhuvat kunnolla jo 2-vuotiaana ja jotkut vasta lähemmäs 4-vuotiaana. En ottaisi stressiä vielä näin pienestä vaan tukee kehitystä jatkamalla lukemista, nimeämällä asioita, laulamalla ja puhumalla. Malttia vaan! 🙂

1.9.2020
hulinamamma
hulinamamma
1-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...