Koululaisen taantuma

Meillä mennään nyt elokuussa ekalle luokalle, kyseessä mieheni tytär. Meillä mieheni kanssa 1,5 lapsi ja elokuussa syntyy toinen. Nyt ongelmaksi on tullut tuon isoimman "yksin"olo. Ja siis hipsukoissa, koska hän ei tosiaan koskaan ole yksin. Hän ei suostu olemaan edes toisessa huoneessa yksin, vaan seuraa perässä kuin hai laivaa koko ajan. Muutoinkin edelleen ongelmia kädestä ottamisen, lelujen omimisen ym kanssa, eli jonkinlainen taantuma kai kyseessä?? Nämä ongelmat olleet niin kauan, kuin muistan (eli ainakin 4 vuotta). Miten tätä voisi auttaa? Häntä ei ole koskaan jätetty yksin äidillään eikä meillä ja hänen kanssaan asiasta on monesti puhuttu ja käyty pelkoja läpi, mutta ei tunnu auttavan. Öisin heräilee edelleen itkemään, kun nukkuu omassa huoneessaan (taaperollakin on jo pitkään ollut oma huone, jolla asiaa selitetty). En rehellisesti jaksa herätä enää ensi kuussa sekä koululaisen että vauvan kanssa (mies herää aina kun voi, mutta uniongelmien ja töiden takia usein joko ei herää tai en raaski herättää), enkä kestä sitä, kun vessaankin pääsee vain niin, että toinen odottaa oven takana. Apua kiitos?! :(

20.7.2020
Miimuli_
Miimuli_
2 years, 7-month-old toddler

Kannattaa ottaa ekaluokkalaisen koulun terveydenhoitajaan sekä luokanopettajaan yhteyttä. Toivottavasti sinullakin on lupa sähköiseen asiointiin miehen tyttären koulun kanssa, vaikka et olekaan lapsen biologinen äiti.
Asuuko tytön äiti samalla paikkakunnalla teidän kanssanne? Vai käykö tytär koulua eri paikkakunnalla kuin mitä teidän perhe asuu?

Kouluterveydenhoitaja tarkistaa jokaisen ekaluokalle tulevan lapsen, myöhemmin ekaluokan aikana on koululääkärin tarkistus. Siinä on hyvä aikuisen olla mukana.

Meidän ekaluokkalaisella on jo ensimmäinen vanhempainvartti (20 min), jolloin lapsi ja vanhempi keskustelee lapsen opettajan kanssa, miltä koulunaloitus on tuntunut ja mitä tavoitteita olisi hyvä asettaa lapsen koulutyölle.

21.9.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voisiko koululaisen ja taaperon laittaa samaan huoneeseen nukkumaan? Josko auttaisi. Ja esim vastuun antaminen, jossa jää huomaamatta yksin. Katotko pikkusia kun vien roskat/käyn vessassa/siivoatko oman huoneen? Ja tästä vaikka joku palkinto, tarra, yhteistä aikaa esim muistipelin pelaaminen jne. Onko koulu rohkaissut häntä, jääkö sinne mielellään? Saattaisin myös ottaa yhteyttä perheneuvolaan ja kysyä vinkkejä. Onnea vauvasta! :)

20.9.2020
Janzzu
Janzzu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...