Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Synnytys pelottaa

Synnytys pelottaa mua ihan kamalasti.. Ei olla vielä miehen kanssa aloitettu edes yrittämään ja silti panikoin jo tällaisesta.. (Aloitetaan siis vasta, kun olen saanut opiskelut loppuun asti.) Kuitenkin, miten pelkoa voisi hillitä, miten nopeuttaa synnytystä ja miten sattuisi mahdollisimman vähän? Minä haluan ainakin kaikki mahdolliset kivunlievitykset sekä puudutukset, kokeilla synnyttää seisten tai jotenkin, että ”maan painovoima olisi mukana”. Haluaisin myös kokeilla, jos mahdollista niin vedessä synnyttämistä, kuunnella musiikkia ja jos vain mahdollista niin pyytää heti apuun synnytykseen imukupilla avustusta. Pelkään sektiota vielä enemmän, sillä siinä erilaiset riskit ovat niin paljon korkeampia. Mutta entä jos menetän alatiesynnytyksessä mahdollisuuden seksiin, alapää muuttuu tunnottomaksi tai jotakin ikävää tapahtuu? Kyllä me se lapsi halutaan ja kyllä se sieltä jotenkin ulos tulee sitten, pelottaa vain tosi paljon.

3.6.2020
Vauva2022
Vauva2022
Toiveena raskaus

Komppaan edellistä että apua on saatavilla jos pelottaa. Ja kätilöt ovat tottuneita hoitamaan synnytyksiä ja osaavat ehdottaa eri kivunlievityksiä, lääkkeellisiä ja lääkkeettömiä. Itse ainakin kuullut että ei kannata sen suurempia suunnitelmia synnytyksen suhteen tehdä esim miten haluaa kaiken sujuvan. Jos tilanne muuttuukin ja ei pysty menemään suunnitelman mukaan ei suunnitelmasta poikkeaminen tunnu yhtä pahalta kun alkuunkaan ei ole liian tarkkaa sellaista tehnyt. Muutamalta synnytys pelkoiselta olen myös kuullut että sitten kun vatsa kasvaa ja alkaa olemaan synnytys lähellä ja oleminen ja liikkuminen melko tuskallista niin toivookin jo että se vauva tulisi ulos ja pelkokin jää taka-alalle. Imukuppiahan ei suositella käytettäväksi kun vain jos tilanne sen vaatii, imukupin käyttöön liittyy omat riskinsä. Vaikka ei muuten tulisi repeämää alapäähän niin useimmiten imukupin käyttö vaatii sen että alapäähän tehdään pieni viilto jotta saadaan imukuppi mahtumaan.

22.6.2020
Martina0291
Martina0291
2-month-old baby

Synnäreillä on kätilöpoli, jossa voi käydä synnytyspelko-käynnillä. Ja neuvolassa kannattaa ottaa puheeksi. Itse en osannut synnytystä sillä tavalla pelätä. Sen paremmassa paikassa sitä muksua ei voi tehdä, kun apu on lähellä. En onneksi ollut suunnitellut omaa synnytystä mitenkään, kun tuli muutoksia ja jouduin kiireelliseen sektioon. Siellä sitä miestä vasta tarvittiinkin. Tueksi. Mikään ei tuntunut miltään, ja kaikki kävi äkkiä. Mutta älä ressaa etukäteen, asioilla on tapana järjestyä :)

4.6.2020
Sattuma
Sattuma
10-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...