Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Uusperhe ja lasten iso ikäero

Hei vaan kaikille! Tästä onkin aikaa kun tällä palstalla olen pörrännyt.. juttuhan on niin että vallan luulin jo oman lapsilukuni olevan täynnä, mutta niin sitä vaan elämä nakkasi eteen yhtä sun toista ja sen tuloksena näytti raskaustestikin iloisesti kahta viivaa 🙂 Olen siis 35v, 3 lapsen äiti jolla kaksi isointa lasta on ehtinyt hyvään ( ja vähään rasittavaankin) teini-ikään. kuopus on tokaluokkalainen. Meillä Eletään uusperhearkea, miehellä ei omia lapsia ennestään ole ja hän onkin ihanan täpinöissään tulevasta isä-tittelistään. 😁 Onkohan läsnä muita uusperheitä, joilla lasten välillä on suuri ikäero? ikäerona siis ainakin 15 vuotta. Miten isommat lapset ovat suhtautuneet pikkusisarukseen ja miten ylipäätään tällaisen muutoksen jälkeen uusperhearki on sujunut? Olisi hienoa kuulla muiden samassa tilanteessa olevien mietteitä ja kokemuksia 🙂

3.5.2020
Sopertoosi
Sopertoosi
25 weeks pregnant

Moikka!
Onnittelut vauvasta ❤
Minulla itselläni on 15v. poika ja sitten tämä superyllätys on 8,5kk. Minun tilanne siis se ettei endometrioosin ja munatorvien tunkeutumisen vuoksi pitänyt saada enää lapsia. Olin suruni ja tuskani siitä jo käsitellyt sekä päästänyt vauvahaaveista irti.
Tapasin sitten leskimiehen, jolla 4 lasta. Kuukauden päästä olin raskaana. Oli todella shokki itselle sekä miehelle. Hänen oli tosi vaikea kertoa omille lapsille jotka olivat edellisenä vuonna menettäneet äitinsä syövälle. Päätimme, että isä kertoo asian yksin, jotta he saavat tilaa reagoida vapaasti.
Vain yksi heistä reagoi odotetusti aika vahvasti, mutta minun aikanani oli neutraalisti. Nuorin 10v oli alkushokin jälkeen maailman onnellisin ja innostunein. Hän on yhä todella innokas sisarus ja heidän suhde on todella erityinen. Kolmen teinin 17, 16 ja 15 suhtautuminen on hyvää. Oma teinin 15 myös.
Emme tosi asu yhdessä vielä, mutta näemme päivittäin.
Näistäkin lähtökohdista selvittiin vaikka alku oli todella shokeeraava. Tsemppiä, onnea ja iloa uusoerhe-elämään 💕

4.7.2020
Superbonusmama
Superbonusmama
9-month-old baby

Hei. Meillä uusioperhe. Miehen lapsi 12v. Asuu äitillään ja kaksostytöt 6v. Miun lapsia. Raskaus ihan alussa että aikaa totutella,mutta pelottaa vähän miten menee. Toinen tytöistä suuttu mulle kun kerrottiin vauvasta ja sanoi ettei halua. Nyt sovittiin ettei vielä puhuta vauvasta koska sinne aikaa. Onko muilla vastaavanlaista?

24.6.2020
Ariel1
Ariel1
13 weeks pregnant

Kuten Maire sanoi, on hienoa kun on meitä rohkeita. Osuvasti sanottu 👍 kiva kuulla että on muitakin kanssa sisaria 😅 itse myös hyvilläni tätä pientä odottelen, uskon että nykyinen parisuhde tuo tullessaan ihan erilaisen perhe-elämän kuin ennen on näiden isompien kanssa ollut. Uskon että pikkulapsi arjen jaksaakin ihan uudella sykkeellä tämän puolison kanssa, vaikka ennen jo vannoin etten enempää ikinä tee 😅. Lasten Ikäero tulee olemaan kyllä iso, eihän se ehkä samalla lailla enää sisarussuhteeksi muodostu, mutta toivon että hyviksi väleiksi kuitenkin..

8.6.2020
Sopertoosi
Sopertoosi
25 weeks pregnant

Hei. Kiva kuulla että meitä "rohkeita" on muitakin. Mulla sama tilanne. Uusperhe, ja mulla on 3 jo ennestään 17v-7v ja elokuulle laskettu aika ekalle yhteiselle. Mies myös ihan innoissaan ja kyllä olen itsekin kun nyt on niin hyvä parisuhde, että hienoa nähdä ja kokea kun mies on hyvä isä ja puoliso.

3.6.2020
Maire
Maire
Raskaana

Hei.
Taidan lyödä pohjat... Olen 46v ja uusioperheen pienin 4kk. Vanhemmat sisarukset jo 14v ja kohta 18v. Miehellä ei ollut lapsia ennestään. On tässä ollut monenlaista... Teini kapinoi ensin, nyt vasta alkanut ottaa kontaktia pikkuveikkaan. Isompi otti heti läheisen kontaktin.

25.5.2020
Muumiomutsi
Muumiomutsi
6-month-old baby

Hei, kiva kuulla 🙂 miten isommat lapset reagoivat silloiseen vauvauutiseen? Oliko jotain millä heitä silloin askarrutti tmv? Minä kun en saa näiltä isoilta täällä päässä mitään reaktiota aikaiseksi.. mietin että onko se hyvä vai huono juttu. 😅 Pienin on kyllä innolla jo ottamassa isosiskon roolia ja latelee isommille käyttäytymissääntöjä siiheksi kun vauva sitten joskus syntyy. Mutta isommat ei juurikaan asiaa pohdi.. 🤔

19.5.2020
Sopertoosi
Sopertoosi
25 weeks pregnant

Meillä myös uusperhe. Nykyisellä miehelläni ei ollut vielä lapsia ku tapasimme ja hän halusi lapsia. Minulla oli ennestää kaksi lasta. Silloin kuin meidän kaksoset syntyivät olivat isommat jo 14v ja 16v. Meillä sujunut todella kivasti vaikka ikäeroa onkin niin paljon. Toki nyt meillä vielä kaksosten jälkeen tullut vielä yksi lisää kaksoset nyt 6v ja kuopus 3v. Isoimmat jo omissa asunnoissaan 20v ja 22v. Nyt vielä yhdestä haaveilen. Isoista ollut paljon apua pienten hoidossa.

12.5.2020
Kisuli79
Kisuli79
3 years, 6-month-old toddler

No en ole uusioperheläinen mutta meillä on lapsilla ikäeroa 6 vuotta ja 1kk, toki se nyt ei ole yhtä paljon ku 15 vuotta mutta sanoit että tän hetkinen kuopus on tokaluokkalainen joten häneen verrattuna ollaan aika lähellä... Meillä ainaki sujunut hyvin ikäerosta huolimatta, isompi lapsi toki välillä harmittelee kun sisko on vielä niin pieni mutta hyvin ne osaa leikkiä (ja tapella) keskenään vaikka ikäeroa onkin😊 mulla ei oikeen oo muuta vinkkiä ku se että älä stressaa ja muistakaa että vaikka tää uus vauva ns iltatähti onkin niin älkää tehkö hänestä sellaista + yritä löytää kahdenkeskistä aikaa vanhempien lapsien kanssa vauvasta huolimatta. Niillä eväillä teet jo paljon hyvää teille 🤗

6.5.2020
Moiskan92
Moiskan92
1 year, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...