Lokakuiset 2020

Hei ! Odotan ekaa lasta ja olisi kiva saada vertaistukea ja juttu kaveria kenen/keiden kanssa voi jakaa ajatuksia odotus ajasta ym. :)

27.3.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Noniin eilen kävin neuvolassa. Vauvan syke 153 ja raivotarjonnassa, mutta ei vielä laskeutunut vaikka vatsan muoto onkin muuttunut ja hengittäminen aavistuksen helpompaa. Hemoglobiini lähtenyt takaisin nousuun, hyvä niin selvisin ilman lisärautaa. Painoarvioon laittoi lähetteen, sf mitta huitelee ihan omia lukujaan yläkäyrän yläpuolella. Saa nähdä millaista jättiläistä sitä oikein kantaa😂 ultrasikin eilen neuvolassa, halusi varmistaa vauvan asennon kun lapsivettä reilusti ja vielä ylipainoa niin kuulemma käsipelissä vähän hankala tuntea. Nauratti ja sanoikin terkkarille, että tämä on ollut sellainen filmitähti kun jo 5 kerta kun ultraan😂 oikea linssilude😋
Tänään kävin lääkärissä kun eilen oli viimeinen saikkupäivä, mutta niin siinä kävi, että saikku jatkuu nyt 2.9 asti ja sitten alkaakin jo äippäloma. Tää aika menee aivan hurjaa vauhtia. Eilen sai neuvolasta paperin johon saa esittää toiveita synnytykseen liittyen🤭 Täytyy kai oikeesti alata valmistautuu siihen suurimpaan maratoniin🤔😊👍 Mites muilla menee?

14.8.2020
Tarvti87
Tarvti87

Minä tunnen pojan liikkeet hyvin ja välillä pojun venyttelyt tekee kipeää kun jalat paunaa kylkeen ja kädet lantio luuhun. Tukivyön tarvin kyllä avuksi kun tuntuu että ylä vatsalihakset venyisi mahan painon takia ja aiheuttaa kipuilua.

Diapeteksen kanssa eka ongelma oli piikin laittaminen itselle kun koskaan tarvinnut semmoista tehdä. Nykyään se sujuu ja oikeen kohdan löytänyt mihin pistää että tuntuu mahdollisimman vähän. Yksiköiden hakemista se aluksi oli että paljon on riittävä että sokeri pysyy alhaalla ja oikeiden ruokien mitkä ei nosta tai sisällä piilo sokeria. Tabletit määrättiin kaveriks mut en pysty syömään niitä ku tulee hirveä olo ja oireet. Hoitaja lupaili kyllä että kroppa alkaa korjaamaan tilannetta itsestään ja 38rv lopetetaan jompi kumpi hoito ja synnytyksen jälkeen lopetetaan kaikki. Alootan kyllä semmosen painon pudotuksen heti kun kroppa antaa myöten. En halua itselleni enkä kenellekkään muullekkaan tätä koska aika kellon katsomista aluksi koko touhu ym.

Voimia ja toivotaan että kaikilla menee asiat hyvin ja loppu odotus. 💜💜

9.8.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Heippa!
Ei täälläkään ole odotus helpointa. Laskettuaika on 13.10., mutta jo juhannuksesta asti olen kärsinyt kylkikaaren kipeytymisestä ja siksi on pitänyt useasti vaihdella asentoja: istua, seisoa, kävellä ja maata kyljellään tai selällään. Nyt 20.7. kävin tarkastuttamassa, että paikat eivät vielä ole avautuneet, koska tuli niin kivuliaita supistuksia. Syyksi löytyikin virtsatietulehdus. Olen nyt ollut siitä asti sairaslomalla ja ensi viikolla taas lääkäriin, koska en todellakaan koe olevani työkykyinen.

7.8.2020
Sanakasa
Sanakasa
2 years, 7-month-old toddler

Jäi kesken kirjoitus kun pääsin ultraan.. kaikki oli hyvin mun pää ei vaan tahdo kestää tätä hemmetin liikelaskentaa kun niitä on tosi harvoin. Nyt sitten joutuu ravaamaan synnärin päivystyksessä alati ellei tyttö anna monoa pikkuhiljaa.
Jos totta puhutaan en ikinä olisi uskonut että tää on näin stressaavaa ja mua ei pelota alkaako sokerit nousta tai verenpaineet nousta koska ne huomaan itse ja niille voi ehkä tehdä jotain mutta tää liike juttu on joku niin huono vitsi että olen pelosta kankea ja sitten sanotaan että kaikki on hyvin kerta toisensa jälkeen. Ja ei saa tuudittautua siihen että ei menisi turhaan koska tilanne voi muuttua milloin vain jos huonosti käy. On tää taas niin mun elämäni murmelina touhua...
Onko muuten hankalaa opetella tuo diapeteksen kanssa touhuaminen nyt?
Tsemppiä kaikille ♥️♥️♥️

6.8.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Hei, täällä synnärillä juuri liikekontrollissa ja käyrissä kun en tunne kunnolla liikkeitä vieläkään. Korona huolettaa myös ja tukisukat hommattu kun kintut turpoilee sormukset hei hei..

6.8.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Hei Kaikki äidit !
Mitä teille kuuluu ? Miten jakselette ?

Itsellä menee vähän paremmin. Noin 2 vk sitten todettiin raskausajan diabetes ja hoidetaan lääkkeillä ja insuliinikynällä ruokien kanssa samaan aikaan. Mun edes menneellä isoisällä oli 1.tyypin sokeritauti, kätilödiabetes kertoi että se tulee vahvasti geeneissä ja puhkesi nyt minun kohdalla ja tietty paino tekee oman osansa asiaan. Yöpaasto sokerit ei meinaa millään laskea mut muut sokeri arvot on parempaa eli normaali lukemissa. Onneksi vauva kehittyy ja paino ym on kehitys kaaressa juur oikeilla kohilla. Itselle painoa tullut vasta +6kiloa koko raskauden ajan ja pyrin pitämään sen maltillisena loppuun asti. Jalkoihin ja sormiin alkanut kertyä turvotusta. Kävely onnistuu hitaasti ja rauhallisesti. Supisteluja ei tuu nyt joka kerta kun käy kävelemässä, käyn 15-20min "lenkkejä" 2 tai 3 kertaa päiväsaä voinnin ja sään mukaan.

Korona tilanne alkaa hieman huolestuttamaan, onneksi edes synnytykseen pääsee lapsen isä mukaan jos samat rajoitteet tulevat takas kuin aiemmin keväällä. Enään en jännitä synnytystä samanlailla kuin aiemmin. Alkaa mieli muuttuun siihen että pääsisipä ajallaan synnyttään ettei menisi montaa päivää yli mut ei liian aikaisin tulisi kans vaan lähellä laskettua 😊

6.8.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Täällä oli lääkärineuvola tänään. Sf mitta huitelee omillaan, vauva raivotarjonnassa ja paikat pehmentynyt, syke 157. Tukivyön kävin hakemassa lainaksi, jos siitä sais apua alaselkään. Töihin paluuta katsotaan tossa loman loppupuolella, mutta sanoi että matalalla kynnyksellä jäädä pois nyt kun kerta paikattiin pehmennyt. Että sellaista tänne

8.7.2020
Tarvti87
Tarvti87

Mulla tosiaan raskausoireet ollut omasta mielestä lähes mitättömät koko raskauden ajan. Jos ei olis mahan kasvua ja liikkeitä + välillä kipua, niin ei kyllä varmaa huomais olevansa raskaana. Nyt ehkä olen ite huomannu tosin pinnojen kiristymistä vähän aikaisempaa nopeammin. 😅

Mä en ole oikein vieläkään hankintoja tehnyt. Veljen perheeltä saatiin vanha pinnasänky (pitää katsoa saadaanko kasaan ja ehkä maalata) ja syöttötuoli, jolle ei toki vähään aikaan vielä ole käyttöä. Käytettyjä vaatteita olen jo keräillyt, mutta siinäpä se oikeastaan tällä hetkellä. Mies on sitä mieltä, että turhaan niitä tavaroita vielä hommaa. Mä varmaan saan jossain vaiheessa kohtauksen ja alan kiireellä hommaamaan kaiken.. haluaisin mielummin, että kaikki just olisi valmiina ja vois ottaa rennosti.

Rintapumpuista ei mullakaan tieltä, ainoastaan että sellanen kannattas olla. Mulla ei kyllä myöskään ole rinnat kasvanu lähes ollenkaa, en tiedä onko merkitystä miten sitten sillä.

Ammeen maalauksesta kannattaa varmaan kysyä jostain maaliosaston henkilökunnalta. Luulis että löytys joku lapsiystävällinen vaihtoehto. Sama täytyy meidän tehdä, jos päädytään pinnasänky maalaamaan.

8.7.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Ei kanssa mitään käsitystä rintapumpuista..äitiyskirppareilla näkyy olevan myynnissä koko ajan. Tosin oma äiti sanoi että jos on perinnöllistä niin et kyllä kovin ihmettele ja ei tässä tissit ole uhkeiksi meijereiksi paisuneetkaan, tiedä sitten onko se vielä ajankohtaista vai voiko jo päätellä ettei ns.omaa tuotantoa kovin tule olemaan 🤷
Raskausoiteista.. nyt kun syönnin jälkeinen örkki olo on suunnilleen pois en edes ehkä tietäisi olevani raskaana, ilman dopplerin turvaa olisin neuvolassa joka viikko. Verenpaine on alhaalla mutta pulssi koholla, hemppa lähtenyt laskuun. Ja rehellisesti voin sanoa että ukolla viiraa enemmän päässä kuin minulla, hitsi mitä kilareita 🙈 ja ei kuulemma mikään mietitytä tai jännitä..noh olen nuo oireet vissiin levitoinut hänelle. Saapa tyttöön liikettä kun saan tarpeekseni ja kivahdan tosissani takaisin, kyllä saa nukkumattia mahaan soittaa ennekö rauhoittuu..reppana❤️

7.7.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Itse en ole käynyt vaa alla kotona vähään aikaan. Eilinen oli hirveä päivä, jouduin hammaspäivystyksessä poistamaan hampaan ja ei mennyt kuin strömsöissä se.. Lääkäri joutui tekemään töitä ja itsellä alkoi tulla huono ja heikko olo siinä ollessa kidutettavana. Mut se oli pakko poistaa koska ennen raskautta oli jo ongelmia saman hampaan kans ja päätin etten syö lääkkeitä sen vuoksi ja käski enään.

Kirppiksiltä olen löytänyt todella halvalla hyvä kuntoisia vaatteita eri koossa pojulle. Rattaat saatiin pitkä aikaiseen lainaan ja pinnasänky odottaa uutta väriä pintaan. Vielä puuttuu tavaraa ja joitain hankin kyllä uutena kuten setterin ja autoon turvakaukalon. Ottaisin vastaan suosituksia rinta pumpusta mikä on hyvä ? Niitä on niiin paljon markkinoilla et tarviin siinä apua. Ja voiko muovisen lasten ammeen maalata millä ? Haluisin vaihtaa sen värin.

7.7.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Moikka
Täällä odotetaan 4 lasta ja aina tämä on yhtä uutta. Kaksi tyttöä ja poika jo maailmassa ja pojaksi veikkasi kätilö, kun haarat levällään oli ultrassa. Viikon taas supistellut kivuliaasti ja alapää on todellakin kipeä. Lisänä vielä hoidan hevoset niin voi johtua kipuilu jatkuvasta rasituksesta. Ensi viikolla olisi ultra taas ja ajattelin sinnitellä sinne asti mutta kivut tuntuvat kovasti avautumiskipuihin tuntuvilta. Saa nähdä joutuuko aikaisemmin tarkistettavaksi. Jännä tämä raskaus ettei ole mitään erikoisia raskausoireita. Ainoastaan voisin syödä kermaviiliä suoraan purkista. Istukka edessä vasemmalla ja vasta alkanut kunnolla tuntemaan potkut. Kotona doppler hommattu, kun huoli liikkeistä oli. Miten teillä menee?? Kertokaa raskausoireistanne 😊

6.7.2020
Laura2020
Laura2020

Heippa hei kaikki 😊 täällä tyttö kääntynyt perätilasta heikunkeikun ympäri, tosi alhaalle on itsensä tunkenut mutta jos siellä kiva olla niin mikäs siinä..kivat kivut vaan täälläkin. Sain vihdoinkin kela hakemukset tehtyä ja työt on mullakin taputeltu.
Olin tässä taannoin ihan hermona kun ei liiku eikä juuri vieläkään tunnu miltään, gyne sanoi että voi mennä viikkoja vielä ennen kuin tuntuu kun on paljon lapsivettä ja istukka edessä..ja nyt voi sen verran hengähtää että näillä sivuilla sanottiin että viikkojen puolesta lapsella ei enää hätää vaikka jo syntyisikin.
Joko olette ostaneet tavaroita? Meillä on suurinpiirtein tärkeimmät isommat pois alta 😍

5.7.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Ihana kuulla Heidi, että kaikki on hyvin 🤗 nyt sitten vaan omien tuntemusten mukaan, ehtii niitä töitä vielä paiskia useita vuosia 😁

Mua ahdistaa, kun paino noussut nyt viime neuvolasta 15.6. yhtäkkiä n. 3kg. Tähän asti painonnousu ollut tasaista ja nyt sitten yhtäkkiä noin paljon. Verenpaine oli kyllä ok. Ensi viikolla on kyllä onneksi sokerirasitus taas..

Ootteko tehneet kaikki ne suositellut lantiopohjalihasten harjoitukset joka viikko?

2.7.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Heei ! Tänään oli neuvola lääkäri ja kaikki hyvin. Säryt ja olot kuuluu tässä vaiheessa alkaa ja lääkäri kirjoitti 2vk lisää sairaslomaa. Kyselin kaikkea mahdollista ettei mikään jäisi mieleen pyöriin :D Kun eka lapsi niin kokemusta 0 mistään eikä mitään mihin verrata. Helteiden aikana syöminen oli mitä oli. Liian pitkiä välejä ruokailuissa ja kostautua tällä viikolla. Nyt otin rutiinit takas ja salaatti painoitteisen ruokavalion. Kävelyä kokeilkn äidin kans ikeassa ja hyvä ku sain jalkaa autoo nostettua sen jälkeen. Mun kohdalla on työt kyllä tehty. Onneksi kotona on kuntopyörä niin alan sillä rauhassa pyöräileen et jotain liikuntaa tulisi tehtyä kunnes helteet hellittäis et jaksaa ulkona kävellä.

Poju on masussa rauhoittunut helteiden jälkeen. Nukkuu/hengailee rauhassa ala mahassa. On yhtä väsynyt kuin äitinsä 😄

1.7.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Joo mulla vastaavia kipuja! On kyllä inhottavia. Yleensä tullu just vaikka pidemmän kävelyn jälkeen. Olen kans olettanut, että on niitä liitoskipuja tai muuta vastaavaa. Maanantain selkäkipu lähti onneksi liikkumalla!

1.7.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Onko täällä muita joilla tuntuu kipua alakerrassa kävellessä tai asentoa kääntäessä? Onneksi on neuvolalääkäri viikon päästä. Täytyy ottaa asia puheeksi. Välillä tuntuu todella pahalta ja varoen lähdettävä liikkeelle. Kai ne on noita liitoskipuja ja löytymiseen liittyviä tuntemuksia. Sokerirasituskoe oli tossa maanantaina ja sen osalta kaikki kunnossa. Liikkeet tuntuu joka päivä ja välillä potkii niin että koko maha heiluu 😊

1.7.2020
Tarvti87
Tarvti87

Mä luulen, että se on ne hormonit! Koita olla stressaamatta! Tunnetko jo liikkeet ihan päivittäin, että voi niillä rauhoitella oloa?

Mulla ei ole ollut oikein mitään pelkoa. Ainut mitä oon nyt miettiny viimeaikoina on ne harjoitussupistukset, joista puhuttiin tossa toisessa keskustelussa. Täytyy varmaan vähän googlettaa mikä on normaalin verran tässä vaiheessa ja mikä ei. Mullakin kun eka raskaus, niin en oo ihan perillä kaikesta :D

30.6.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Meinasin ottaa mutta mulla se ois tyssännyt painoindeksiin, niin täytyy sitten vauvalle ottaa. Onko teillä jatkuvaa huolta ja pelkoa miten se tuolla pärjää..sekoittaako hormoonit nyt mun päätä ihan urakalla. Itseäni tympäisee kun en osaa nauttia vaan pelätä joka saakelin päivä, tuntuu ettei ole normaalia enää. 😔

29.6.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Mä aion myös ottaa äitiyspakkauksen, pitäisi tällä viikolla hoitaa Kelan osalta asiat. En ole vielä saanut aikaiseksi.. Ootteko muuten ajatellu tai ottaneet vakuutusta vauvalle nyt raskausaikana?

Nyt Heidi lepäilet! Toivottavasti se auttaa 🤗
Minulla oli viime viikko lomaa ja loput lomat sitten kolmen viikon päästä. Tuli kyllä levättyä ja syötyä koko viime viikko siihen malliin, että nyt vähän morkkis. En tiedä johtuuko viime viikon laiskottelusta ja sen jälkeen eilisen kävelylenkistä, mutta nyt tänään on ainakin ollut paikat täälläkin jo kipeänä.

29.6.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Täällä alkoi kesäloma. Muutaman kerran on työpäivän jälkeen alaselkä sekä alavatsa ollu kipeenä. Levolla toistaiseksi mennyt ohi. Huomenna sokerirasituskoe ja 8 pv neuvola lääkärille aika. Meinasin ottaa nuo säryt puheeksi. Vielä pitäisi kesäloman jälkeen töihin periaatteessa mennä, mutta saas nähdä kuinka käy.

28.6.2020
Tarvti87
Tarvti87

Kokemusta ei ole, mutta nyt keskityt vain itseesi ja vauvaan! Unohdat työt ja todellakin vain lepäät!!!! Kerrohan kuulumisia aika ajoin, voimia sinne ja paljon!

27.6.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Jouduin tänään käymään päivystävällä lääkärillä kun kaksi päivää tuntunut supisteluja, osa siedettäviä ja muutama viiltävä et pakottanut istuun tai pysähtymään töissä. Lääkäri teki sisäisen tutkimuksen ja paikat alkanut pehmenemään mitä ei pitäisi olla käynyt täsaä vaiheessa vielä :O viikon päästä onneksi neuvola lääkäri. Olisin mennyt neuvolan lääkärille mut ei ollut aikoja aiemmin. Lääkäri kirjoitti saikkua ja levolle. Vähän pitää kuitenkik liikkua ettei tule veri tulppia. Säikähdin kunnolla ja otan tämän tilanteen nyt vakavana että toinen pysyisi sisällä eikä sattuisi mitään. Onko kenelläkään kokemusta tämmöisestä ??
En tiedä uskallanko haaveilla enää palata työ elämään. 8vk olisi töitä vielä ennen lomaa.

24.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Pakkauksen minäkin aion ottaa, töissä en olisi näitä helteitä kestänyt. Mökillä karussa kun kuuma on tehnyt mulle pahaa jo heti alusta asti eikä helpota..nuotioon päin ei voi olla ällö olo heti, saunaan ei puhettakaan! Mulla ei tyttö vielä kovin jakele iskuja lievää hipsutusta ani harvoin.. onneksi on tuo doppleri säästyn paniikilta!

15.6.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Ajattelin ottaa pakkauksen. Helpompi vaihtoehto itselle esikoisen kanssa kun saa tarpeellista tavaraa ja vaatetta ym siinä mukana :) Jalat turpoo hirveetä vauhtia ja väsymys alkaa painaa enemmän kokoajan. Onko teillä tietoa mistä voisi löytyä äitiys caprit ? Mielellään trikoo kangasta. En oo löytänyt netistä kuin farkku kangas mallisia. Miten siedätte näitä kesä helteitä ?itsellä vaikea nukahtaa kun hehkun kuuluutta vaikka kävisi viileessä pitkässä suihkussa ja juo kylmää vettä.

13.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Itellä vähän samaa, että väsyttää ja unet maistuisi päivälläkin. Siihen vaan ei ole mahdollisuutta töiden ja esikoisen takia😊 Itellä ainakin hemoglobiini selkeesti laskusuunnassa ja neuvolassa sanoikin, että jos vielä laskee niin rautaa alettava käyttää. Itse tosin kokeilen auttaisiko ihan vaan naudan ja muiden rautaa sisältävien tuotteiden lisääminen ruokavalioon. Katsotaan mitä näyttää ensi kerralla kun neuvolaan meen.

Äitiyspakkaus tuli eilen, aivan ihana tää uus pakkaus ❤️ Vois vaan katsella ja ihailla noita pieniä vaatteita😊 Onko muita jotka saaneet jo pakkauksen tai otatteko pakkausta vai rahana?

12.6.2020
Tarvti87
Tarvti87

En pysy hereillä! Ennen en päikkäreitä ole ikinä nukkunut kun unihäiriöt taustalla...niin tällä viikolla jo kahtena päivänä vetässyt vähintään 2h unta maailman epämukavimmalla sohvalla verhot auki! Yleensä pitää olla kunnon lepakkoluola ennenkuin meikäläinen nukkuu! Onkohan rauta tipahtanut...vai kuuluuko asiaan? Mikä ois paras rauta mikä ei tekis huonoa oloa?

11.6.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Kiitos Sandeimandei neuvosta ! Pitää nyt vaan uskaltaa ottaa asia puheeksi ja toivoa että toinen ymmärtää. En halua että lapsi joutuu kärsimään mun pahasta olosta. En ole koskaan ollut riippuvainen kenestäkään ja sen mies tietää.

9.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Voi ei Heidi.. meillä on tuo tilanne että olen kaksi viikkoa putkeen yksin ja sitten ukko tulee kahdeksi viikoksi. Näin mennään hamaan tulevaisuuteen, pakko. Me soitetaan videopuhelut joka päivä ja alussa niskuroin tilanteelle koska oli down epäily ja tuntui ettei toinen älynnyt mitä käyn läpi.
Riideltiin asia niin rajusti läpi että nyt on pelisäännöt selvät. Ilman suun avaamisia olisi edelleen patti tilanne ja kokisin olevani yksin vauvan kanssa.. todennäköisesti katkeroituisin. Se oli meillä väärinymmärryksiä molempien osalta. Sun pitää nyt ottaa ohjat omiin käsiin ei ne ukot tunnu älyävän..ystävä tuumasi että pitää muistaa että ne on miehiä ja niiden putkiaivot ei näe ennenkuin sen oikeasti huutaa pihalle! Sano, vaadi mitä tarvitset jos ei sitä anna niin joo on parempi olla omillaan. Itse seison tämän takana muuten eläisin jonkun toisen sanelemana elämää ja ukko tietää sen nyt. Kliseinen sana tulee nyt: voimia!

8.6.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Ikävä tuo työ asia :( Jännitän itse kuinka kauan voin olla työelämässä kunnes ei enään pysty jaksamisen ja kropan vuoksi. Hankinnat ovat saaneet täällä odottaa vielä, joitain ollaan hankittu kyllä kuten pinnasänky torista. Rattaat saatiin pitkä aikaseen lainaan. Vaatteet odottaa vielä kaupassa ja muut. Onneksi on aikaa hankkia loput rauhassa harkiten :)
Onko kukaan yksin viikot (ma-pe) ja joskus kaksikin viikkoa kun asuu lapsen isän kanssa eri osoitteissa ? Itsellä on tämmöinen tilanne. Joskus tuntuu että saan tehdä kaiken ja toinen vaan tulee olemaan ja hengaan "nurkkiin". Joskus mietin olisiko kaikki helpompaa jos olisi vain yksin lapsen kanssa. Viikolla kommunikointi on todella vähäistä. Välillä menee parikin päivää ettei toisesta kuulu mitään tai kysy miten menee tai jaksan. Ja jos otan asian puheeksi, toinen melkeen loukkaantuu ja syy on aina vaan se että väsyttää töiden jälkeen. Ajattelin keskustella tästä asiasta kyllä neuvolassa koska itsellä alkaa keinot loppua miten hoitaa tätä asiaa kun toinen ei näe edes koko ongelmaa.

8.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

8.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Rakenne ohi täällä ja tytöllä kaikki hyvin. Olin suunnitellut että jään hieman ennen elokuista kesälomaa pois raskaasta ja kuumasta tehdastyöstä..ja sitten suoraan äippälomalle loman siirtyessä eteenpäin, mutta viime viikolla ilmoitettiin että koko tehdas lopetetaan eli nyt ollaan uuden edessä joka alueella. Lääkäri kirjoittaa pitkän saikun ja käyn yhden viikon enää töissä. Se meneekin pelkästään 20vuoden fiilistelyyn, hyvästelyyn ja tavaroiden roudaamiseen kotiin. Haikeaa.
Vyötäröä ei ole ja jotenkin on hankala asennoitua pulskana tyttönä että vielä tästä kasvan,noh.. kyllähän ne norpatkin kivellä pötköttää🙈 liikkeitä ei ole nyt tuntunut mutta kun ultrasi niin sanoikin että on niin istukan sopukoihin ihtesä tunkenut. Ollaan jo pinnis, syöttötuoli ja hoitopöytä torista ostettu. Kummit on itketetty ja kaikki kolme nimeä on selvillä. Onneksi on aikaa saada kaikki järjestelyt tehdyksi kun mies on aina kaksi viikkoa työreissulla. Ihanaa kesää kaikille lokakuun äideille😍

7.6.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Itsellä kevennetty siivous työssä työpaikoilla (kiertävä) työpisteet semmosia ettei tarvi kelloa kytätä ja juosta mikä ei oo mahdollista enään. Itse odottelen elokuun puolelle että kesäloma alkaa ja lomalta saa jäädä suoraan äitiyslomalle. Hankintoja pitäisi tehdä, viimeistään veronpalautuksista hankkia jos ei oo aikasemmin mahdollista :)

6.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Itse teen lähihoitajan töitä (kolmivuorotyö josta onneksi itse saanut jättää työvuorot toisille). Väsymys vahvasti läsnä, eikä ihme kun hemoglobiini laskenut. Vielä ei tarvii lisärautaa mutta jos vielä laskee niin sitten. Hieman hirvittää kun työssä liki päivittäin uhka ja vaaratilanteita että kauanko tässä uskaltaa töissä olla. Nyt jo rajoitettu paljon kenen kanssa toimin. Vähiin käy. Onneksi kohta kesäloma 😂

6.6.2020
Tarvti87
Tarvti87

Mahtavaa kuinka täällä on porukka kirjoitellut :) itse teen 8-11h työpäiviä ja aivan loppu aina vuorojen jälkeen ku herätys 4:10 joskus jopa lauantaisin töihin.

Täällä masu alkanut pyöritymään kivasti ja liikkeet tuntuu ja potkut. Kätilön mukaan yllättävän varhain tunnen liikkeet mut itselle se tuo mielenrauhan kun tuntee niitä. Välillä on päiviä ettei tunnu kuin muutama potku. Hauskan havainnon olen huomannut, kun kuuntelen rokki musiikkia tai muuta rytmikästä mitä tykkään kuunnrlla paljon, alkaa Muru kanssa liikkuun eli saattaa sama musiikki maku olla meillä 😄 Viikko sitten sain tietää että odotan Poikaa ja voi että mikä itku siittä tuli ku toivoin Poikaa mieheni kanssa, itsellä intuitio kertoi kans että poika tulisi. Nimi on jo päätetty. Toista nimeä ei vielä olla mietitty. Kuinka monta nimeä olette ajatelleet omalle lapselle antaa ?

6.6.2020
Heidi2020
Heidi2020
2 years, 8-month-old toddler

Täällä oli rakenne uä tossa tiistaina. Kaikki vaikuttais edelleen olevan kunnossa, vaikka itse pelkäsin että ei olisi. Liikkeet tuntuu voimakkaammilta ja selkeästi, etenkin iltaisin kun rauhoittuu sohvalle istuskelemaan😊 painoarvio 428g, syke oli 163 ja 86% varma tyttö.

29.5.2020
Tarvti87
Tarvti87

Näköjään me lokakuiset ollaan tosiaan kahdessa ryhmässä, oishan se helpompi jos vain yhtä seuraisi, tiedä miten paljon eri ryhmiä tulee niin löytyy oikea helpommin 😊 mulla on ihan jäätävä pelko ettei kaikki ole kunnossa... Luulisi banaanin kokoisen ipanan tuolla jo tuntuvan ja näkyvän. Onneksi ei ollut tänään aikoja työterveyshuollon gynelle oisin mennyt maksamaan mansikoita että ultraavat. Ärsyttää jo itteäkin tää hermoilu. Viikon päästä rakenne ultra.. ei varmasti edeltävänä yönä uni tule. Puhukaa mulle järkeä tähän hulluun päähän 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

29.5.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Moikka!
Täällä kanssa odotellaan esikoista, la 23.10. Harmittaa tämä korona, kun jää ultrat ja kaikki mieheltä kokematta :( toivottavasti loppuisi syksyyn mennessä... Oon kanssa sen verran skeptinen siitä että pikkuisella on kaikki hyvin, niin tilattiin reilu kuukausi sitten Wishiltä doppleri, joka on toiminut paremmin mitä odotin. Aina välillä kun kivistää vatsaa/epäilee, että jokin voisi olla hullusti niin kuuntelen pikkuisen sydänääniä mikä rauhoittaa kummasti :D milloinhan uskaltaisi oikeasti alkaa iloitsemaan raskaudesta, hirveä menettämisenpelko koko ajan. Joko teillä on rakenneultra ollut? :) mukavaa kesää, nautitaan keleistä ☀️🥰

27.5.2020
3mpppu
3mpppu

Pitäskö näistä ketjuista jompaa kumpaa koittaa aktivoida, nyt kun on kaksi näitä lokakuiset 2020? :)
Mulla on kans rakenneultra 3.6. ja ei kyllä oikein jaksais odottaa! Muuten oon aika hyvin onneksi saanut pidettyä stressin pois, vaikka yleensä olen kauhea huolehtija. Ehkä nyt oon tietoisesti saanut suljettua sitä vähän pois

13.5.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Oiskin kiva jos keskustelu vähän aktivoituisi, puuttuu kohtalotovereita ja vaikka olisikin niin ei pääse jutulle tämän enempää..meidän korona vaavit konsanaan. Itsellä purettiin kolmivuorotyö lääkärin toimesta päivävuoroon. Kuulemma parempi kummallekin 😊 rakenneultra kesäkuun alussa, jännittää kun olen stressaaja haluaisin ultraan sarjalipun että tietäisin kaiken olevan kunnossa 🙈 onko kellään muulla koko ajan huolta pikku tyypistä?

12.5.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Täällä myös esikoista odotellaan, laskettu aika 16.10. Tuntuu, että olen päässyt tähän asti todella helpolla oireiden osalta. Ei ole ollut pahoinvointia kuin vain satunnaisesti. En itse myöskään ole huomannut erityistä herkkyyttä tai muita mielenvaihteluita. Voi toki olla, etten itse ole tiuskimisiani huomannut! :D Kiva päästä täällä seuraamaan muita lokakuisia. :)

9.5.2020
Sanna2020
Sanna2020
3-month-old baby

Tarvti87 itsellä kokemusta myös neuvola säikäyksestä. Povattiin vaikka mitä istukasta kromosomeihin. Olen sinua 7 vuotta vanhempi.. en kestänyt sitä tilannetta menin yksityisille tarkastukseen. Ajattelin että maksoi mitä maksoi, mitään vikaa ollut istukassa. Kromosomit paljastui myöhemmin ihan normaaleiksi. Kieltämättä jäi neuvola kammo..tai täällä ei edes neuvola ultraa vaan passittavat keskussairaalan synnärin puolelle. Sun pienen la on sama kuin mun papan ja äidin syntymäpäivä 😊 kerrohan mitä kuuluu sinne😊

2.5.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Itkuisuus oli tosi pinnassa alusta asti. Nyt kun vko16 alkoi se on hellittänyt, mutta hajuaisti on niin herkillä että talven tuoksu kynttilän haistoin parvekkeelta ikkunan läpi🙈 oli hävitettävä koko kämpästä. Ukkoon kimpaannun tosi usein hän on ikävä kyllä tosi heikoilla jäillä, mitättömistäkin asioista. En tiedä miten jaksaa mua..milloin se raskaus hehku ja seesteisyys alkaa. Nyt sentään jo ruokaa voi syödä jeeee😆

2.5.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Heipsun ja toivotaan meille lokakuisille ihanaa kesää😊 olisi kiva höpötellä täällä hieman aktiivisemmin mitä teille kuuluu kun ei mulla ole muita kohtalotovereita kuin te!
Täällä nipti varmisti että tyttö on terve! Tyttö ♥️♥️♥️♥️ jäätävä väsymys ja aivot narikassa. Outoa unohdella asioita, yleensä mun pää taltioi liikaakin. Pelottaako teitä jokin vai osaatteko vain olla ja nauttia? La 20.10 🌺

2.5.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler

Täällä toinen raskaus ja la 8.10.
Joko tunnette liikkeitä? Itellä välillä sellaista hyvin pientä havaittavissa kun oikein keskittyy. Odotan, että alkaa tuntua kunnolla. Pieni säikäytti edellisellä neuvola käynnillä niin pahasti, että ois ihana kun tuntis liikkeet, tietää että toinen on kunnossa.

30.4.2020
Tarvti87
Tarvti87

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

23.4.2020
Mimaese
Mimaese
2 years, 6-month-old toddler

Hei! Täälläkin esikoista odottava. Laskettuaika on 2.10 :) itsellä mennyt raskaus melko hyvin tähän saakka.

15.4.2020
Minkki0210
Minkki0210
2 years, 8-month-old toddler

Hei! Täälläkin esikoinen ja la lokakuussa ❤️

13.4.2020
ririikka
ririikka
2 years, 7-month-old toddler

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

13.4.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
2 years, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...