Koronavirus

Moikka! Onko muita huolestuneita miten tauti voi vaikuttaa vauvaan? Mitä jos itse sairastuu, voiko raskaus mennä kesken vai mitä tapahtuu? Huolettaa kovin

13.3.2020
Elokuiset2020
Elokuiset2020
14 weeks pregnant

Huoli on täällä myös kova, kun täällä raskaus vielä kovin kesken.. Olin lukevani jostain (en valitettavasti muista mistä, kun seurannut korona-uutisia niin paljon), että korona voisi nostattaa riskiä keskenmenoon ja ennenaikaiseen syntymiseen, mutta ei pitäisi tehdä epämuodostumia lapseen..
Tuo uutinen ei ollut kovinkaan kannustava, kun tosiaan täällä vasta 14+2

25.3.2020
unalíe
unalíe

Täällä ollaan myös erittäin huolestuneita...ensimmäinen ja kovasti toivottu leivos tuloillaan. Laskettu aika juuri toukokuun lopussa, milloin enteillään olevan epidemian huippu...itsestäni en ole niinkään huolissani, tiedän että virus ei tunkeudu istukan läpi sikiöön, mikäli minä sen nyt saisin. Asia on toinen jos pienokainen saa tämän kirouksen synnyttyään...en tiedä miten päin olisin, erittäin huolestunut ja ahdistunut.

24.3.2020
Pauski
Pauski
6-month-old baby

Ymmärrän huolesi, olin itsekin raskausaikana aivan hysteerinen kaikista mahdollisista tarttuvista taudeista. Asiaa ei ole valitettavasti pystytty vielä tutkimaan niin perusteellisesti, että voitaisiin antaa yleisiä ohjeita tai kertoa todennäköisyyksiä komplikaatioista. Raskaana olevat ovat yleisesti ottaen herkempiä saamaan viruksia ja infektioita, mutta käsittääkseni yleisin ilmiö virusten kohdalla on se, että äiti kärsii siitä vauvan ollessa suojassa kohdussa. Eli toisin sanoen äiti on suuremmassa riskissä viruksen seurauksille kuin kohdun suojassa oleva lapsi. Tähän vaikuttaa tietenkin se, miten äiti toipuu viruksesta/tuleeko komplikaatioita. Tässä on New York Timesin artikkeli aiheesta, jonka mukaan oletus on se, ettei koronavirus aiheuta sen suurempaa riskiä raskaana oleville kuin muillekaan: https://www.nytimes.com/2020/03/03/health/coronavirus-pregnant-women-babies.html. Hyvä käsihygienia, suurten massojen välttäminen ja lepo ovat nyt tärkeitä. Älä myöskään stressaa itseäsi uuvuksiin, se vaikuttaa hyvinvointiisi valtavasti.

15.3.2020
Nunada
Nunada

En osaa vastata kysymyksiisi, mutta THL:n ja hallituksen antamien ohjeiden mukaan kannattaa toimia.

14.3.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...