Veteen synnyttäminen

Moikka! Ajattelin tulla täältä kyselemään jos jollakulla ois kokemusta vesisynnytyksestä? Itseäni ajatus on ruvennut kiinnostamaan ja Toivon, että saisin synnyttää altaaseen. Synnytysvalmennuksessa kerrottiin, että heillä on vain yksi allas tähän käytössä. Onko asiasta muita kiinnostuneita tai kokemuksen omaavia? T. Ensimmäistä kertaa synnyttävä

11.3.2020
Jaaku
Jaaku
3-year-old toddler

synmyryskanavassa=synnytyskanavassa
Ei pitäisi kirjoittaa väsyneenä 😀

6.5.2020
Pajunkissa24
Pajunkissa24
3 years, 6-month-old toddler

Itse ajattelin myös että haluaisin kokeilla vedessä oloa edes sen avautumisen ajan. Ja sitten ponnistusvaiheessa eri asentoja. Homma ei tietenkään mennyt niin kuin suunittelin vaikka olinkin siihen varautunut tuli se silti täysin puskista. Lapsivedet minulla alkoi tiputella pikkuhiljaa tiistai aamuyöllä, heräsin siihen että hieman lirahti ja supisteli. Supistukset tosin olivat lieviä koko tiistai ajan, kävin tarkastuksessa ti iltapäivällä koska jos lapsivettä alkaa tiputella pitää käydä tarkistuttamassa 12h sisällä ettei bakteereita ole päässyt sinne kohtuun. Pääsin siis tiistaina vielä kotiin ja koko päivän ja yön supisteli hieman. Kätilöt sanoivat että keskiviikko aamuna tulen sitten käynnistykseen jossei ala tapahtua yöllä. keskiviikko aamuyöllä taas heräsin siihen että supistukset voimistuivat ja soitin sairaalan että olen tulossa enkä pärjää kotona enää. Pääsin tarkkailuun osastolle ja he ottivat supistuskäyrää muutaman tunnin, supistukset junnasivat aika lailla samanlaisina koko ajan joten sitten he päättivät siirtää minut synnytyssaliin ja käynnistää synnytyksen. Sain käteen tipan ja ei mennyt kauaa kun supistukset voimistuivat sietämättömiksi johon edes ilokaasu ei auttanut joten sain epiduraalin jotta saisin levättyä koska olihan synnytykseni kestäny jo yli vuorokauden. Sitten levättyäni hetken kätilö passitti minut seisomaan ja kävelemään hetkeksi että vauva alkaisi painaa enemmän kohdunsuuta ja siitä pääsimmekin ponnistusvaiheeseen missä kokeilimme muutamia asentoja mutta päädyimme siihen tavalliseen makuuasentoon koska vauva oli hieman vinossa synmyryskanavassa joten kätilö joutui avustamaan vauvan ulos. Kaikesta tästä jäi minulle ensisynnyttäjälle ihan hyvät muistot vaikka synnytys kestikin sen 36h.

6.5.2020
Pajunkissa24
Pajunkissa24
3 years, 6-month-old toddler

Laura_H miksi sulla venytettiin tonne viikolle 37 asti? Mulla alko vuotaa lapsivettä 33+4 ja 34+0 tuli suunnitetulla sektiolla ulos... 33+4 ja 33+5 sain kortisonia kypsyttämään sikiön keuhkoja mutta sektioon päädyttiin koska pieni reikä sikiöpussissa on kuitenkin iso tulehdusriski joten oli parempi ottaa ulos... 46.5cm ja 2512g vaikka oli vasta noilla viikoilla.

9.4.2020
Moiskan92
Moiskan92

Seurailen keskustelua jos jollakin kommentoijilla olisi sitä kaivattua kokemusta asiasta. :D Itseäni kiinnostaa myös tämä vaihtoehto, kun vesi muutenkin on minun elementtini ja uskon sen auttavan minua rentoutumaan parhaiten. Itsellä sellainen tunne, että ei se synnytys alle tunnissa ole ohitse :P

25.3.2020
unalíe
unalíe

Hei,
Itse esikoisen kanssa suunnittelin vesisynnytystä. Meillä oli sama tilanne, josta tiesin etukäteen että on yksi amme käytössä vain.. Mitä en tiennyt etukäteen oli se että synnytyksessä lapsi oli perätilassa + syntyi etuajassa kun sinnittelin vuodeosastolla 5 viikkoa ennen kuin päästiin just ja just rv 37. Käytännössä lapsivettä oli tullut koko sen vuodeosastoajan (syytä ei löydetty).

Eli mikään ei mennyt suunnitelmien mukaan :) lapsi oli kuitenkin terve ja kaiken sen odottelun jälkeen syntymässä ei enää yhtän kiinnostanut että miten synnytän. Halusin vain ponnistaa pois siitä tilanteesta.

Tsemppiä!

24.3.2020
Laura_H
Laura_H
2 years, 7-month-old toddler

Itsellä ei ole kokemusta mutta en voi sanoa muuta kuin että synnytystä ei kannata liikaa suunnitella etukäteen ettei tule sit pettymyksiä. Siinä tilanteessa voi tapahtua mitä vaan joten suosittelen menemään avoimin mielin, toki kerkeet luultavasti lillua altaassa jonkun aikaa ja tunnustella miltä se tuntuu jne. mutta muita vaihtoehtoja kannattaa myös käydä läpi mielessä kaiken varalle :) terveisin yks normaali alatiesynnytys ja yks suunniteltu sektio (ei minun toiveesta)

19.3.2020
Moiskan92
Moiskan92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...