8kk ja nukuttaminen

Olemme nyt n. kuukauden ajan kokeilleet nukuttamista ilman rintaa, vauva on aina nukahtanut rinnalle syntymästä asti (olisipa joku tämän jo kertonut ettei näin kannattaisi tehdä). No nyt ollaan tilanteessa että nukuttamiseen menee 2-3 tuntia! Rutiinit samat joka päivä: 8-9 herätys, aamupuuro ja aamutoimet, 11 aikaan ulos vaunulenkille jolloin nukkuu 1-2 tunnin päiväunet, 13-14 aikaan lounas, leikkiä ja muuta touhuilua iltapäivä, noin 15-16 aikaan toiset lyhyemmät noin 30min - 1h päiväunet (nukahtaa rinnalle), 16-17 aikaan toinen ruoka, iltapuuro klo 19, sen jälkeen iltapesut, vaipanvaihdot, yöpuvun pukeminen jne. Lopuksi iltatissi. Sitten klo 20-21 viedään makuuhuoneeseen, pestään hampaat ja luen sadun meidän sängyssä. Nukkuu siis perhepedissä koska pinnasänkyyn nukuttaminen on todettu täysin mahdottomaksi (nousee seisomaan jatkuvasti siellä ja makuulle laskettaessa täydet raivarit). En ole oikein ymmärtänyt/löytänyt selkeää ohjetta miten esim. Unikoulua toteutetaan perhepedissä. Isän ei ole mahdollista osallistua unikouluun töiden vuoksi..

17.2.2020
Väsynyt äiti
Väsynyt äiti
3 years, 10-month-old toddler

Mä kävin sleepyn verkkokurssin läpi, suosittelen muuten lämpimästi kaikille, vaikka ei varsinaista ongelmaa olisikaan. Ymmärtää tota pienen unta paremmin. Ei olla siis unikoulutettu(5 kk ikäinen kuitenkin kyseessä) vaan ihan lempeää nukkumisen opettelua harjoiteltu. Muutenkin sleepyllä vähän lempeämmät keinot mun mielestä, vaikka myös unikoulutietoa annetaan. Meillä päivärytmi 6.30-7.30 herätys, aamu-unet (8.30)9-10, pitkät päikkärit 11.30 ja 12 välillä unille ja herätys n.14. ja ip-unet 16-17. Pointtina siis pitkät päikkärit puolen päivän aikaan ja lyhyempää aamu- ja iltapäivällä, jolloin unipaine on suurempi illalla klo 19-19.30 jotta nukahtaa helpommin. Kannattaa kuitenkin noi herätys ja nukkumaanmenoajat pitää samoissa. Meillä ainakin ihan vaan niiden aikaistaminen tohon seiskaan autto jo ihan älyttömästi. Plussaa oma aika illalla! 😊 Tsemppiä!

24.4.2020
MamaEm
MamaEm
12-month-old baby

Ja siis tosiaan: tuo on ihan normaalia, että pinnasänkyraivoaa aluksi, varsinkin jossei osaa itse laskeutua seisomasta. Sitä sit pitää vaan toistuvasti laskea alas ja olla päättäväinen et niin tehdään vaikka sen 5 tuntia yöstä. Ekat yöt varmasti vaikeita, mutta varmasti helpottaa parin yön jälkeen :)

1.4.2020
Miimuli_
Miimuli_
2 years, 7-month-old toddler

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

1.4.2020
Miimuli_
Miimuli_
2 years, 7-month-old toddler

Ihan ekana sanoisin, et vauva pois perhepedistä. Tosi paljon helpompaa pitää unikoulu, kun lapsi nukkuu omassa sängyssä. Ja tissille nukahtaminen kokonaan pois myös päiväunilla, muuten lapsi ei ymmärrä miksi aiemmin sai mutta nyt ei. Jotkut simppelit unikouluohjeet (esim tassuttelu) seinälle, niin ei heikkona hetkenä tee mieli luovuttaa. Tarvittaessa vauvan voi siirtää omaan/toiseen huoneeseen nukkumaan.

Meillä pidettiin unikoulu pullollenukahtajalle hänen ollessa 7kk ja samalla hänen pinnasänky siirrettiin omaan huoneeseen (ei ole koskaan nukkunut vieressä tosin niin ei edes osaa). Kaikki nukkuivat paremmin näiden jälkeen ja unikoulu tepsi viikossa :)

1.4.2020
Miimuli_
Miimuli_
2 years, 7-month-old toddler

Meillä myös syntymästä asti nukahti rinnalle iltaisin kunnes päätin lopettaa iltamaidon, hän oli silloin vajaa 1v2kk. Meillä rytmin muodostumisen jälkeen mennyt kutakuinkin näin: aamulla herää 6.30-7.30 jonka jälkeen aamupala, lounas noin kl 11 jonka jälkeen ulos päikkäreille noin 2h, kl 13-14 välipala, päivällinen 16-17 ja iltapala kl 19 ja yleensä 19.30 mennessä sängyssä. Hyvän yön toivotukset, pusut yms ja sit lapsi omaan sänkyyn (perhepeti oli käytössä ennen rytmiä ja aina tarvittaessa nykyään mutta yöunet aloitetaan aina omassa sängyssä). Lapsi makuulleen, pehmo kainaloon ja peitto päälle, pidän kättä hetken hänen päällä... Jos on rauhallinen nii nostan käden varovasti pois jotta ei nukahda siihen että joku pitelee. Jos nousee ylös tai pelleilee nii laitan takas makaaman ja sanon natinati ja taas käsi hetkeks päälle. Jos on rauhallinen niin en tee muuta ku makaan meidän sängyssä ja leikin nukkuvaa kunnes hän nukahtaa... Välillä menee 10min ja välillä 30min riippuen virkeystasosta.... Rytmiä ei kannata alkaa muuttaa radikaalisti vaan vähä kerrallaan. Voit myös kokeilla jos pärjäis ilman niitä lyhyempiä unia iltapäivällä, meillä esim vauva ei rytmin muodostumisen jälkeen oikeen oo nukkunu pidempien päikkäreiden lisäks, jos ollaan autolla liikkeellä nii saattaa torkahtaa hetkeks matkalla kotiin mutta se ei vaikuta yöuniin ja nukahtamiseen. Ja siis meillä tämä rytmi kehitetty sen takia että tarhan aloitus tulevaisuudessa onnistuis tän suhteen hyvin ku eletään samaa rytmiä kuin he.

8.3.2020
Moiskan92
Moiskan92

Sitä tarkoitin tuolla ensimmäisellä tekstilläni, että ei nyt kuudelta tarvitse lapsen kanssa herätä, mutta voisit kokeilla herättää hänet esimerkiksi seitsemältä aamulla.
Päiväunien pituutta voi myös koettaa yleisellä tasolla lyhentää. Ja ei kaikkia muutoksia kerralla, aamulla aiempi ylösnuosu voisi olla ensimmäinen askel lapsen päivärytmin muokkaamiseen.

17.2.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kun tytön saa nukkumaan, nukkuu hän kyllä sitten melko hyvin, usein ensimmäisen kerran herää 5 jälkeen, olisiko tuo sitten oikeampi aika herätä. Itselle tuntuu vain niin aikaiselta 😁

17.2.2020
Väsynyt äiti
Väsynyt äiti

Hei.
Minulla kiinnitti tekstissäsi huomiota myöhäinen rytmi, siis jos lapsi herää vasta 8-9 välillä yöunilta.
Hän on ehkä liian virkeä, kun yrität saada häntä yöunille.
Voin kertoa, että 2-3 tunnin iltanukutus kolmen lapsen kohdalla on hyvin tuttua. Vaikkei tämä sinua lohdutakaan.
Nyt meillä kaikki lapset on jo isoja.

17.2.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...