Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Raskaana olevat joiden perheet asuvat kaukana sinusta ja kaipaisit tukea

Olisin kirjoituskavereita vailla joilla on sama tilanne kuin minulle eli koko suku asuu kaukana minusta ystävät mukaan lukien, joten yksinäisyydentunne on korostunut näin raskauden aikana. Onko muilla vastaavaa? Miten ootte selvinny niistä tunnekuohuista, kun surettaa suuresti, kun ei ole oikein ketään kenen kanssa voisi edes iloita tästä mullistavasta asiasta? Miesystäväni on joutunut ottamaan melkoisen taakan itselleen, kun on ainut jolle voin puhua oikeista tuntemuksistani myös niitä huonoja mitkä eivät sitten auta parisuhteessa yhtään.. Hänen sukunsa on lähellä, mutta he eivät ole tulleet minulle mitenkään läheisiksi eri uskontotaustan vuoksi. Kertokaa omia kokemuksia!

8.2.2020
unalíe
unalíe
15 weeks pregnant

Hei, täällä myös yksi jonka oma perhe ja suku asuu kaukana (n.3h matkan päässä). Mieheni perhe asuu onneksi täällä lähellä ja on minulla ystäviä myös täällä. Silti kaipaa myös sitä omaa perhettä, sisaruksia.. Odotamme esikoista rv37 :) eiköhän sitä sitten viimeistään hiekkalaatikolta löydy vertaisystäviä 🤔😊

27.3.2020
HeMaNo
HeMaNo
37 weeks pregnant

Tsemppiä loppuraskauteen Hebasso! Täällä vasta 14+2 :D
En myöskään usko, että omalle kohdalle lapsenhoitoapua kovin helposti saa, kun tällä hetkellä muutenkin asutaan niin naftisti ettei tänne moneksi päiväksi mitään sukulaisia kauempaa voi ottaa yöpymään..
Lapsen syntyessä kaikki on varmasti uutta ja ihmeellistä ja oma energiatasokin syntymän jälkeen varmasti alhainen, niin voi ne arkipäivät mennä myös todella nopeasti kunnes se mies tulee kotiin töistä.
Itse olen nyt sairaslomalla, mutta en ole tuntenut yksinäisyyttä, kun koronan vuoksi mies työskentelee nyt kotona.
Neuvola saisi kyllä enemmän mainostaa näitä palveluita ja ryhmiä, kun odotusaikanakin kaipaisi sitä ryhmään kuulumista joiden kanssa sais höpötellä ihan kaikista raskausvaivoista ja kysymyksistä ja pääsisi aidosti nauttimaan tästä raskaudesta, mitä nyt ei tietenkään voi, kun ei tunne paikkakunnalta oikein ketään ja korona perunut ne vähäisetkin mahdollisuudet.
Itseäni myös mietityttää toi tulevaisuudessa mahdollisuus saada lastenhoitoapua, mutta ne ovat varmaankin aina maksullisia palveluita?
Tsemppiä meille kaikille näin epävarmoina aikoina!

25.3.2020
unalíe
unalíe

Minulla on samanlainen tilanne. Odotan ensimmäistä ja nyt viikolla 32. Jännittää kyllä mitä vauva-arki tuo tullessaan kun tukiverkkokin niin kaukana eikä esim. Lapsenhoitoapua ole lähellä. Ainakaan sukulaisista ei siis apua. Olemme muuttaneet kotipaikkakunnaltani satoja kilometrejä kauemmas ja puolisoni äitikin asuu tuntien ajomatkan päässä. Aikalailla sosiaalinen verkosto täällä nykyisessä kotipaikassa on töissä. Ja nyt kun mammavapaalle on jäänyt töistä päivät on varsin yksinäisiä, etenkin miehen tehdessä töitä.. Tuleva jännittää mutta varmasti neuvolastakin neuvotaan miten esimerkiksi lastenhoitoapua paikkakunnallani on tarjolla ja järjestetäänkö täällä jonkinlaisia tapaamisia, missä tapaisi muita samassa tilanteessa olevia... :) tsemppiä sinulle :)

22.3.2020
Hebasso
Hebasso
33 weeks pregnant

Kiitos kaikille vastanneille. Minulla on ajomatkaa oman perheen ja ystävien tykö lähes 6h, eikä asuinpaikallani juna kulje edes... Tiedän, asun niin maalla!

Onko Jasminna sinulla ystäviä lähellä?

Miesystäväni pääsi viikoksi tuulettumaan ulkomaille näistä minun tunnepurkauksistani, mikä on varmasti tehnyt vain hyvää, mutta surettaa jo valmiiksi hänen vuokseen ettei tilanne ole sen parempaan mennyt hänen lähtiessään...
Tsemppiä myös sinne! Jospa tuo kaivattu aurinko hieman piristäisi meidän mieltämme?

28.2.2020
unalíe
unalíe

Olen itse aivan samassa tilanteessa. Perhe/tukiverkosto asuu monen tunnin ajomatkan päässä tai jopa ulkomailla. Kaipaisin usein juttuseuraa ja mies kantaa ison osan kuuntelun "taakasta" yksin. En ole keksinyt helppoa ratkaisua, joten voin vain sanoa, että tiedän tunteen. Et ole yksin. Tsemppiä.

20.2.2020
Jasminna
Jasminna

Hei.
Päätelmäsi ei välttämättä ole oikeansuuntainen. Tämä Libero on vain viime vuosina ollut todella hiljainen.

18.2.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

18.2.2020
Onewwish
Onewwish
4-month-old baby

On täällä sitten kaikilla kadehdittavan hyvin sukulaiset ja perheet lähellä, kun ei ketään tunnu koskevan tämä asia..

18.2.2020
unalíe
unalíe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...