Raskaana olevat joiden perheet asuvat kaukana sinusta ja kaipaisit tukea

Olisin kirjoituskavereita vailla joilla on sama tilanne kuin minulle eli koko suku asuu kaukana minusta ystävät mukaan lukien, joten yksinäisyydentunne on korostunut näin raskauden aikana. Onko muilla vastaavaa? Miten ootte selvinny niistä tunnekuohuista, kun surettaa suuresti, kun ei ole oikein ketään kenen kanssa voisi edes iloita tästä mullistavasta asiasta? Miesystäväni on joutunut ottamaan melkoisen taakan itselleen, kun on ainut jolle voin puhua oikeista tuntemuksistani myös niitä huonoja mitkä eivät sitten auta parisuhteessa yhtään.. Hänen sukunsa on lähellä, mutta he eivät ole tulleet minulle mitenkään läheisiksi eri uskontotaustan vuoksi. Kertokaa omia kokemuksia!

8.2.2020
unalíe
unalíe
15-month-old baby

Ihanaa, että Linda_Porvoosta oot päässy lapsen isän kanssa olemaan jälleen! Mulla on sairaalaan kans matkaa 1h, niin se jännittää melkoisesti! Miten tuollaisesta matkasta selviää, kun supistukset/synnytys on alkanut??
Ja miten muut ootte hoitanut synnytysvalmennuksen tämmöisenä aikana? Ärsyttää, kun ei voi oikein kysyä näitä keltään. Olemme päättäneet ottaa riskin ja lähteä ensi kuussa käymään mun kotipuolella, kun miesystävällä on kesäloma.. Hieman sekavat fiilikset tästä, mutta tämä on ollut niin rankka kevät odottaa yksin, niin kyllä ehdottomasti kaipaisin nähdä heitä!

26.5.2020
unalíe
unalíe

Joo onneksi Uusimaa on nyt auki ja saada tavata sikiön isän kanssa taas. Vauva ei ole vielä syntynyt. Toivoisin että saisin synnyttää Päijät-Hämeenläänissä. Ajomatka sairalaan on ainakin 1 h 5 min.

13.5.2020
Linda_Porvoosta
Linda_Porvoosta

Hei perhettä! Sinulla on siis vielä haasteellisempaa päästä oman perheen tykö, mutta kiva silti kuulla että jonkinlainen tuki on olemassa miehen kautta. Suomalaiset naiset ovat kovia neuvomaan toisia, joten jos täti vielä ärsyttää, niin koita jättää huomiomatta kommentit, vaikka varmasti hyvää vain tarkoittaa.
Uusi asuinkaupunki on aina haasteellista ja tutustumista ihmisiin nyt koronan aikaan lähes mahdotonta! Toivottavasti kesä on kaikille helpompaa aikaa ja pystyisimme matkustamaan perheidemme tykö edes kerran.

5.5.2020
unalíe
unalíe

Hei ☺️ täällä toinen jolla vanhemmat ovat kaukana, olen itse Bulgariasta kotoisin ja kaikki sukulaiset asuvat siellä, mieheni on suomalainen ja välillä saa apua hänen äitinsä ja tätinsä mutta en oikein tykkää kun miehen täti antaa mulle jatkuvasti neuvoja miten pitää hoitaa oma lapseni 😁 Meillä on 2v9kk poika ja toinen vauva tulossa, asuttiin Helsingissä mutta muutettiin väliaikaisesti miehen opiskelun takia Kuopioon ja täältä päin ei yhtään sukulaisia ole.

23.4.2020
perhettä
perhettä
15-month-old baby

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

14.4.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
13-month-old baby

HeMaNo kiva kuulla, että sinulla on ystäviä lähellä ja asenteesi on tuo. Hiekkalaatikkotuttavuuksia saa nyt vain hetki odotella, kunnes päästään taas kaikki vapaasti kulkemaan..
Omia kuulumisia näin lopuksi, niin vasta vko 18 menossa ja kovasti toivoisin havaitsevani vauvan liikkeitä, kun yhteys vauvaan on ollut hukassa, koska neuvolatapaamiset kortilla.. Edellinen neuvola suoritettiin kotikäyntinä, joten vauvaa ei ole päässyt näkemään aikoihin ja polte sukupuolen tietämisestä on jo kova!
Omaa äitiä on ollut nyt viime viikkoina ihan hirveä ikävä, mikä ihmetyttää kovasti, koska olen elämäni varrella pystynyt mitään ilman ongelmia olla näkemättä äitäni melkein vuoteen.. Onko muille tullut tätä oman äidin kaipuuta raskauden aikana?
TOIVON NIIN KOVASTI, että tämä kaikki olisi parempaan päin kesään mennessä, niin ihmiset saisivat kesäjuhlansa viettää ja ihmiset matkustella turvallisin mielin pitkin Suomea ja minä tietenkin toivon siinä pääseväni matkustamaan perheeni ja ystävien tykö.. Tuntuu niin hurjalta, etten ole nähnyt ystäviäni ollenkaan raskauden aikana.. Köyhyys ja välimatka on perseestä..

14.4.2020
unalíe
unalíe

Linda_Porvoosta Onko vauva vielä syntynyt? Eikö tässä tilanteessa erityisluvalla saisi isä kulkea sinun tykösi?
Jos synnytys vielä edessä, niin toivottavasti sinulla on muuten hyvä tukiverkosto siellä ja ainahan on doula jos isä ei pääse paikalle, mutta eipä se varmastikaan lohduta tilanteessa mitään..
Muutenkin olen miettinyt, että vaikka isä olisikin lähettyvillä niin saavatko he korona-aikana osallistua synnytykseen?
Jotenkin jäänyt kummitteleen mieleen jokin kirjoitus, että sitäkin olisi nyt rajoitettu jotenkin....?

14.4.2020
unalíe
unalíe

Voi harmi kun kirjoittelin pitkän tarinan kaikille, niin osa vain ilmestyi sivulle, joten koitetaas uudestaan ja osissa sitten..
Sattuma onnea vauvan saannista! Sinulla on täysi oikeus itkeä, kun hyvästien jättäminen ei ole koskaan mukavaa, varsinkin kun kaipaisi sitä omaa sukuaan lähelle noin uudessa elämän tilanteessa muutenkin. Koitat vaan tsempata pahimpina hetkinä, että nykyinen eristyneisyys vaan luo turvaa teidän perheen terveydelle.
Oletko yhtään käsityö-ihmisiä?
Jos miehesi yrittää antaa sinulle sitä omaa aikaa, eikä nyt voi kotoa lähteä juurikin kuin vain lenkille, niin jokin käsityö voisi olla sellaista hyvää omaa aikaa, vaikka siinä kotosalla sitten joutuisikin olemaan.. Minä en osaa käsilläni oikein mitään, mutta kävin ostamassa aikuisten värityskirjan, niin siihen on ollut hyvä välistä paneutua kun haluaa aivot narikkaan.

14.4.2020
unalíe
unalíe

Kansskohtaloita siis löytyy ja varsinkin nyt näin erikoisena aikana koitetaan vain tsempata toisiamme, jotta jaksetaan tämä eristys muista ihmisistä, vaikka heitä olisikin hieman lähempänä!
Takatalvi ei piristä mieltä yhtään sen enempää, kun pienestä omasta pihasta ei voi yhtään nauttia ja menot on nyt niin minimissä kuin vain voi olla..
Sandeimandei toivottavasti saat kerrottua jossain vaiheessa perheellesi, niin ei ainakaan tarvitse kuluttaa energiaansa sen salaamiseksi ja jos suku on pahin, niin jätät vain kommentit omaan arvoonsa, vaikka se näin herkkänä aikana onkin hyvin hankalaa. Itse en ole ollut vuosiin tekemisissä oman isäni kanssa, mutta silti ilmoitin tekstarilla hänelle, että ensimmäistä odotan. Hänellä on nyt se tieto, enkä odota häneltä mitään, enkä tahdokaan, mutta kun pienessä maalaiskaupungissa asuu, niin se tieto olisi tullut muuta kautta sitten.. Onko mahdollinen downi havaittu testeissä vai onko tutkimukset vielä pahasti kesken?
Toivottavasti hoitokunta on osannut olla myötätuntoinen ja ohjannut tukiverkoston piiriin, koska niitä aivan varmasti on muodossa kuin muodossa tarjolla. Se tässä vauvan saamisessa juuri onkin, kun kaikkeen ei voi itse vaikuttaa.. Voimia sulle ihan hirveästi ja toivottavasti saat miehesi pian vierellesi

14.4.2020
unalíe
unalíe

No moi, itse olen aivan yksin käytännössä asian kanssa. Mies asuu puolet kuusta 300km päässä..entisestä
hänellä kaksi poikaa jotka ovat puolet kuusta isällään. En ole vanhemmilleni kertonut koska ..no suku on joskus pahin. Korona estää miehen matkustamisen ja vauva saattaa olla down lapsi. Eli tämä kaikki yksin, ei voi nauttia ei. Koitan silti puskea kaiken läpi ja toivottavasti te muutkin kellä yksinäistä ymmärrän ehkä ekaa kertaa elämässäni mitä on olla täysin itsensä ja kohtalon armoilla

13.4.2020
Sandeimandei
Sandeimandei
13-month-old baby

Voi miten lohdullista ja samalla surullista lukea, että muillakin sama tilanne. Oma perhe asuu yli 400km päässä, jossa myös ystävät ja omat eläimet. Täällä miehen suku, ja pitkiä päiviä tekevä mies. Nyt pienen vauvan kanssa ei matkusteta missään tapauksessa, omat vanhemmat käyneet kerran poikaa katsomassa. Aina itku pääsee kun vanhemmat tai veli lähtee takaisin kotiin...
Anoppi on yhtenä päivänä katsonut vauvaa, kun kävin hammaslääkärissä. Muutempa olen mökissäni vauvan kanssa, mies käy öisin kotona ja pyrkii viikonloppuisin antamaan minulle omaa aikaa.. - mitä minä sillä, käyn lenkillä, ja teen ruokaa.. Kun ei ole ketään ketä täällä nähdä.

5.4.2020
Sattuma
Sattuma
2-month-old baby

En sairasta Coronaa vaan tarkoitin että Coronan estämiseksi rajat ovat kiinni (Uusimaa)

5.4.2020
Linda_Porvoosta
Linda_Porvoosta

Hei! Itse olen 33+6. Asun Uudenmaalla ja Coronan takia nyt ei pääse näkemään vauvan isä joka asuu Päijät-Hämeen läänissä. 90 km minusta. Olen jo kahden tyttären äiti. Toinen syntyi viikossa 34+4 niin vähän jäännittää että joudun synnyttämään ilman kumppani.

5.4.2020
Linda_Porvoosta
Linda_Porvoosta

Hei, täällä myös yksi jonka oma perhe ja suku asuu kaukana (n.3h matkan päässä). Mieheni perhe asuu onneksi täällä lähellä ja on minulla ystäviä myös täällä. Silti kaipaa myös sitä omaa perhettä, sisaruksia.. Odotamme esikoista rv37 :) eiköhän sitä sitten viimeistään hiekkalaatikolta löydy vertaisystäviä 🤔😊

27.3.2020
HeMaNo
HeMaNo
1 year, 7-month-old toddler

Tsemppiä loppuraskauteen Hebasso! Täällä vasta 14+2 :D
En myöskään usko, että omalle kohdalle lapsenhoitoapua kovin helposti saa, kun tällä hetkellä muutenkin asutaan niin naftisti ettei tänne moneksi päiväksi mitään sukulaisia kauempaa voi ottaa yöpymään..
Lapsen syntyessä kaikki on varmasti uutta ja ihmeellistä ja oma energiatasokin syntymän jälkeen varmasti alhainen, niin voi ne arkipäivät mennä myös todella nopeasti kunnes se mies tulee kotiin töistä.
Itse olen nyt sairaslomalla, mutta en ole tuntenut yksinäisyyttä, kun koronan vuoksi mies työskentelee nyt kotona.
Neuvola saisi kyllä enemmän mainostaa näitä palveluita ja ryhmiä, kun odotusaikanakin kaipaisi sitä ryhmään kuulumista joiden kanssa sais höpötellä ihan kaikista raskausvaivoista ja kysymyksistä ja pääsisi aidosti nauttimaan tästä raskaudesta, mitä nyt ei tietenkään voi, kun ei tunne paikkakunnalta oikein ketään ja korona perunut ne vähäisetkin mahdollisuudet.
Itseäni myös mietityttää toi tulevaisuudessa mahdollisuus saada lastenhoitoapua, mutta ne ovat varmaankin aina maksullisia palveluita?
Tsemppiä meille kaikille näin epävarmoina aikoina!

25.3.2020
unalíe
unalíe

Minulla on samanlainen tilanne. Odotan ensimmäistä ja nyt viikolla 32. Jännittää kyllä mitä vauva-arki tuo tullessaan kun tukiverkkokin niin kaukana eikä esim. Lapsenhoitoapua ole lähellä. Ainakaan sukulaisista ei siis apua. Olemme muuttaneet kotipaikkakunnaltani satoja kilometrejä kauemmas ja puolisoni äitikin asuu tuntien ajomatkan päässä. Aikalailla sosiaalinen verkosto täällä nykyisessä kotipaikassa on töissä. Ja nyt kun mammavapaalle on jäänyt töistä päivät on varsin yksinäisiä, etenkin miehen tehdessä töitä.. Tuleva jännittää mutta varmasti neuvolastakin neuvotaan miten esimerkiksi lastenhoitoapua paikkakunnallani on tarjolla ja järjestetäänkö täällä jonkinlaisia tapaamisia, missä tapaisi muita samassa tilanteessa olevia... :) tsemppiä sinulle :)

22.3.2020
Hebasso
Hebasso
1 year, 6-month-old toddler

Kiitos kaikille vastanneille. Minulla on ajomatkaa oman perheen ja ystävien tykö lähes 6h, eikä asuinpaikallani juna kulje edes... Tiedän, asun niin maalla!

Onko Jasminna sinulla ystäviä lähellä?

Miesystäväni pääsi viikoksi tuulettumaan ulkomaille näistä minun tunnepurkauksistani, mikä on varmasti tehnyt vain hyvää, mutta surettaa jo valmiiksi hänen vuokseen ettei tilanne ole sen parempaan mennyt hänen lähtiessään...
Tsemppiä myös sinne! Jospa tuo kaivattu aurinko hieman piristäisi meidän mieltämme?

28.2.2020
unalíe
unalíe

Olen itse aivan samassa tilanteessa. Perhe/tukiverkosto asuu monen tunnin ajomatkan päässä tai jopa ulkomailla. Kaipaisin usein juttuseuraa ja mies kantaa ison osan kuuntelun "taakasta" yksin. En ole keksinyt helppoa ratkaisua, joten voin vain sanoa, että tiedän tunteen. Et ole yksin. Tsemppiä.

20.2.2020
Jasminna
Jasminna
27 weeks pregnant

Hei.
Päätelmäsi ei välttämättä ole oikeansuuntainen. Tämä Libero on vain viime vuosina ollut todella hiljainen.

18.2.2020
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

18.2.2020
Onewwish
Onewwish
2-year-old toddler

On täällä sitten kaikilla kadehdittavan hyvin sukulaiset ja perheet lähellä, kun ei ketään tunnu koskevan tämä asia..

18.2.2020
unalíe
unalíe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...