Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Syyskuu 2020

Heippa onko ketään syyskuussa vauvaa saavaa täällä? Kolmas syntyy syksyllä. 2 koululaista on jo kotosalla.

8.2.2020
Marianne 82
Marianne 82
31 weeks pregnant

Replies to this discussion

Listaa uusin ensin

Kiitos unalie(en osaa kännyllä sitä heittomerkkiä). Juu olen yrittänyt hänelle sanoa että kannattaisi lukea kokemuksista mitä on nettiin kirjoitettu tai ylipäänsä kirjallisuutta mutta hän on sitä mieltä että naiset liioittelee tai jopa valehtelee niistä oireista. Eihän yksikään mies voi tietää miltä naisesta tuntuu. Jotkut sentään yrittää ymmärtää, meillä kun ei edes yritä 🙁

6.7.2020
Anskumuori83
Anskumuori83
30 weeks pregnant

Päivää Anskumuori83!
Onnea raskaudesta rankasta alusta huolimatta, mutta lopputulos on varmasti sellainen lahja, että jälkeenpäin voi sanoa sen olevan sen arvoista kenties.
Lohduttavaa kuulla, että edes työympäristöstä on löytynyt ymmärrystä jos se kumppani ei ole sitä osannut antaa! Suosittelen antamaan hänelle kirjallisuutta asiasta, niin loppuisi moiset väitteet varsinkin kun ei miehen roolissa tule ikinä ymmärtämään niitä tuntemuksia mitä odottava nainen kokee..
Tsemppiä viimeisille kuukausille!

6.7.2020
unalíe
unalíe

Hei!
Olen uusi käyttäjä täällä enkä siten oikein edes tiedä kuinka tämä sivusto toimii. Ensimmäinen raskaus ja laskettu aika on 25.9. Alkuraskaus oli ihan kamalaa aikaa, mietin etten enää koskaan halua tätä. Ja jos olisin etukäteen tiennyt minkälainen olo tulee niin en varmaan olisi edes ryhtynyt tähän. Ensimmäiset 3viikkoa olin kirjaimellisesti pää pöntössä. Vaikka oltiin sanottu neuvolassa että juo vaikka mehua tai syö keksiä ennen kuin nouset niin helpottaa. Juu ei muuten helpottanut. Piti tk:ssakin käydä oksentelun takia etten vaan joutuisi tiputukseen. Onneksi en. Helmikuu meni melkein kokonaan oksennellessa, maaliskuussa vähän helpotti muttei niin paljoa että töihin olisin kyennyt. Onneksi on ymmärtäväinen pomo, joten hänen ja työterveyslääkärin kanssa saatiin sovittua että teen nelituntista päivää, viisi päivää viikossa äitiysloman alkuun. Se on ollut juuri sopiva. Sitä kun on suhteellisen vilkkaassa kaupassa(ainakin näin kesällä) töissä niin ei tulis mitään jostain 8tunnin päivästä. Taukoja ei onnistuisi pitämään niin usein kuin ehkä haluaisi. Raskasta oli tuossa helteiden aikana, tai no ei se varmaan joittenkin mielestä ollut hellettä, mutta itselle oli tukalaa aikaa. Ja mies ei sitä meinannu millään ymmärtää/uskoa että se on vaikeaa. Sitten kun muutenkin olen sellainen että kauaa ei kärsi auringossa olla kun tulee heikkous. Vaikka on hattu ja aurinkolasit. Siitäkin olen hänelle monena vuonna sanonut. Ja ainakaan sillon alkuraskaudesta en saanut minkäänlaista tukea häneltä 😕 En muka olisi saanut oksentaa. Sanoi vain että "vaikka siellä netissä lukeekin että pitää oksentaa niin ei se tarkota sitä että sulla pitäis". Höh, no minähän sen toki päätänkin ite milloin se oksennus tulee ja milloin ei. Eikä hän edelleenkään meinaa ymmärtää että ihan kaikkia hommia en pysty tekemään samalla tavalla kuin ennen. No, jospa se tästä.
Parissa ultrassa (rakenne- ja neuvolassa reilu viikko sitten) yritettiin selvittää sukupuolta, ainakaan ei näkynyt mitään ylimääräistä "uloketta" 😅 Eli neiti pitäisi olla tulossa 🙂 Miehen toiveen mukaan 😃 Pääasiahan on että on terve lapsi. Toki se helpottaa hankintoja, mutta silti.

5.7.2020
Anskumuori83
Anskumuori83
30 weeks pregnant

Maanantaina tuli tieto, että meille tulee poika!

20.5.2020
unalíe
unalíe

Hei syyskuiset mammat! Meillä kaikilla rupeaa varmaan maha olemaan sitä luokkaa ettei enää pahemmin massua piilotella.? Itse olen nauttinut suunnattomasti mahan kasvusta, kun nyt oikein luvan kanssa saa olla pyöreä maha :D Meidän pitää vielä odottaa pari viikkoa ennen kuin tiedetään kumpi sieltä tulee, kun paikallinen pieni neuvola ei ota kantaa siihen, vaan pitää myös sairaalaan asti lähteä..
Tuntuuko muilla kovasti liikettä ja potkuja?
Mun maha myllertää muutenkin niin kovasti että kauan kesti ennen kuin sitä oma pää ymmärsi, että HEI TUOHAN OLI POTKU, eikä mikään perus vatsakramppi :D
Flunssa on kiitos vain selätetty, mutta allergiaoireet sen tilalla eli yöt on levottomat jalat mukaan lukien nukuttu huonosti tukkoisuuden vuoksi.. Olen koittanut syödä C-vitamiinia, kun olin lukevani jostain, että sen pitäisi rauhoittaa noita limakalvoja.
Se olisi raskauden puoliväli suoritettu, joten mieli on siitä iloinen! Hieman kuitenkin kummittelee ajatus, miten selviän synnytyksestä? Kaikki harrastukset peruutettiin tuon koronan vuoksi ja olen ERITTÄIN huono itse lähtemään liikkeelle tai kotona jumppailemaan, niin kunto on rapissu ihan täysin, vaikka toki tiedostan että itessään raskauskin pistää hengästyttämään välistä.

5.5.2020
unalíe
unalíe

Hei Unalíe ja toivottavasti flunssa on selätetty. Itselläni on koko raskauden ajan ollut nenä tukossa ja joka päivä aivastuttaa. Luin, että on se tavallista raskauden aikana, kun limakalvot turpoavat eikä muita oireita ole ollut. Toivottavasti olet saanut helpotusta allergiaoireisiin. Kuinka raskautesi on sujunut?
Raskauspahoinvointi on onneksi taantunut vaikka edelleen yöpöydällä on joko riisikakku tms. varmuuden vuoksi :D Olen alkanut heräilemään öisin joko huonon nukkumisasennon, närästyksen tai vessahädän takia. Raskaus on sujunut hyvin ja viime viikolla saimme kuulla, että tyttö on tulossa. Jännityksellä odotamme, että pitääkö paikkansa. :)

Kaikkea hyvää sinulle ja voi hyvin!

1.5.2020
Iinana
Iinana
33 weeks pregnant

Meille tulossa esikoinen la 16.9❤️ rakenneultrassa eilen tiistaina saatiin selville että poikahan se siellä. Kovasti odotellaan🥰

29.4.2020
emmahenriikka
emmahenriikka
31 weeks pregnant

Täällä toinen lapsi tulossa ja LA 7.9.20 😊

27.4.2020
perhettä
perhettä
33 weeks pregnant

Onnea myös sinulle MinnaMarika raskaudesta!
Tiedätkö vielä sukupuolta vai haluatko edes tietää?

14.4.2020
unalíe
unalíe

Täällä esikoista odottava, laskettuaika syyskuussa.

31.3.2020
MinnaMarika
MinnaMarika

Kiitos tsempeistä Iinana ja toivottavasti sinun vointisi on kohentunut?
Täällä 4vko flunssan oireissa, mutta tiedostan, että tähän oireiluun on tullut lisäksi minun allergiaoireet koska kevät!
Onko teillä muilla ollut näin sitkeessä taudit?
(koronaa tämä ei ole, olen käynyt 3 eri lääkärillä ja eivät sinne päinkään ole vihjaisseet.)
Minä olen ollut pitkällä sairaslomalla, joten onneksi ei ole tarvinnut ressata työasioita mitkä olisivat muuten kaaoottiset nykytilanteen vuoksi. Nyt vain jännitetään, että pysyykö sitä terveenä koko raskausajan.
Luin jostain kirjasta, että jos tuota pahoinvointia on oikein kovasti, niin otappas Iinana yöpyödälle tai johonkin mehulasi tai banaani odottamaan, jonka sitten nappaat heti herättyäsi ja ennen kuin lähet liikkeelle, niin se huono olo ei kerkeisi niin kovasti iskeä päälle. Onko sinun verensokereita seurattu?
Painokäyrä täällä vain nousee nousemistaan mikä huolestuttaa kovasti
.
Mitenkäs muiden syysmammojen odotus on mennyt?

25.3.2020
unalíe
unalíe

Toivottavasti Unalíe vointisi on parempi jo ja flunssakin on jäänyt taka- alalle.
Kiitos kysymästä, kovin huonosti voin ja jouduin olemaan sen takia myös pois töistä. Tällä viikolla olen palannut töihin ja pikku hiljaa on olokin muuttunut paremmaksi ja olen ollut vähän enemmän virkeämpi kahteen viime kuukauteen verrattuna. Toki nälkä yllättää ja laittaa etova olon päälle varsinkin aamuisin. Vatsa tuntuu muutenkin käyvän hitaasti ja ruoat, jotka eivät aiemmin turvottaneet turvottavat nyt.

Voi hyvin ❤

8.3.2020
Iinana
Iinana
33 weeks pregnant

Ultrassa tuli vahva tunne kummallekin, että tyttö on tulossa. Saamme kuitenkin vielä odottaa muutama viikko, kun sukupuolen tiedämme. 😊

8.3.2020
Iinana
Iinana
33 weeks pregnant

Flunssa täällä sen kuin jatkuu ja vetää energiat ihan nollille ja itkun herkälle.. Asiaa ei ole yhtään auttanut se, että miesystävä lähti viikoksi alpeille laskettelemaan ja yksin pyöritän arkea puolikuntoisena. Onneksi tämä viikko on silti nyt pulkassa!
Täällä myös olo tulee kumman etovaksi jos nälkä yllättää ja sitä mukaan vaikea hakea sitä ruokaa sitten, kun haluaisi vain laittaa silmät kiinni ja makoilla. Muuten en ole pahoinvointia kärsinyt. On muutenkin hämmentävä tilanne tällä hetkellä, että mitkä oireilut ovat pitkittynyttä flunssaani ja mikä tätä raskautta. Huoli on jo ollut vauvan voinnista, kun maha kipristelyjä on ollut ja verenpaineet nousivat huolestuttavan paljon! En enää tunnista kroppani toimivuutta, kun se raskauden myötä meni ihan sekaisin.
Ens vkon aikana saan mittarin kotia käyttöön ja sitä mukaan seuraillaan tilannetta.

Miten olet jaksanut Iinana suoriutua töistä, kun olet kärsinyt noin pahoinvoinnista?

Ruokaa olen tällä viikolla joutunut heittämään roskiin aika paljon, sillä ennen mikään ei etonut minua tai maistunut kummalliselta. Mun suurin haaste on tähän mennessä ollut turvonneet jalat. Onko muilla samoja? Olen työssäni päivän jaloillani ja elopainoakin on, niin 3 kerrosta edes takaisin meneminen ei oikein auta asiaa. Olen muutaman kerran kokeillut lilluttaa jalkoja kylmässä vedessä ja miesystäväni hieronnut.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Terkuin, 10+4

28.2.2020
unalíe
unalíe

mulla löytyy -08,-11,-18 vuonna syntyneet...kaks vanhimpaa on tyttöjä ja nuorin poika 😍😊✌🏼

20.2.2020
girlie85
girlie85

kuulostaa ihan siltä kuin odottaisit kuule tyttöä!! kuulosti ihan omilta odotuksilta ku ootin tyttöjä 😂😂

20.2.2020
girlie85
girlie85

on kuule ihan oma kuva!

20.2.2020
girlie85
girlie85

Meillä alustava laskettuaika 6.9...eka ultra ens torstaina 😊 Ja toinen lapsi. Esikoinen 4,5v.

20.2.2020
Sirtsa
Sirtsa
30 weeks pregnant

Hei,
Ensimmäistä lasta odotellaan täälläkin ja pienokaisen saamme arviolta nähdä ihan livenä 10.9. 🥰 Vointi on ollut kovin pahoivoinvoiva ja välillä huimaa, jos edellisestä syömisestä on kulunut tovi. Nälän tunne tuntuu mulla esiintyvän etovana olona ja se vähän hankaloittaa syömistä, mutta kylmät ja raikkaat ruoat kuten vihannekset ja hedelmät uppoavat hyvin. Aamuisin on pakko saada nopeasti jotain, kuten yosaa tai etova ja oksettava olo vyöryvät päälle. Aamut tuntuvat muutenkin olevan pahimmat, mutta on välillä etova/ oksettava olo ollut pitkin päivää. Ne päivät pistävät mut todella heikkoon kuntoon ja väkisin olen saanut puputettua jotain ravintoa. Lisäksi jotkin hajusteet ja hajut saattavat laukaista yökkäilyn/ oksentamisen.
Lukisin mielelläni millaisia olotiloja muilla on ollut tai ei ole ollut. Itse luulin kuuluvani siihen onnekkaaseen ryhmään, joka ei kärsi raskausajan pahoinvoinnista, mutta toisin kävi. Olo alkoi pahentumaan ysi viikon aikana...

Tsemppiä kaikille ja ihanaa raskausaikaa 🌸

18.2.2020
Iinana
Iinana
33 weeks pregnant

Minulla ensimmäinen vasta kyseessä. Onko muita ensisynnyttäjiä? Ja mikäs teidän muiden vointi on ollut tähän mennessä? Ollaan niin alkumetreillä! Flunssa kiusaa täällä ja pilaa kaivatun loman ihan täysin :(

18.2.2020
unalíe
unalíe

@girlie85 Miksi käytät mun kuva? Voitko poista sen niin pian kuin mahdollista.

17.2.2020
Badamasi
Badamasi
26 weeks pregnant

Moi 17 syyskuuta ois alustava laskettu a ika ja 4 lapsukainen tulossa, varhais ultraan menossa parinviikon päästä

17.2.2020
Reetu82
Reetu82
31 weeks pregnant

Meillä on La 18.9 💕
En malta oottaa et saan vauvan jo syliin. 😍
Esikoinen on jo 8-vuotias ja alkaa "itsenäistyä" 🤔🤭

12.2.2020
Toinenvauvatulossa
Toinenvauvatulossa
31 weeks pregnant

Meillä LA 20.9.

12.2.2020
unalíe
unalíe

meille myös.. LA 29.9 ❤️❤️

11.2.2020
girlie85
girlie85

Onnea siis sinne,meillä eka neuvola tulossa . Viikkoja mulla nyt n9

10.2.2020
Marianne 82
Marianne 82
31 weeks pregnant

Meillä ensi viikolla ultra, joka tarkentaa ajankohtaa, mutta juu meille tulee vauva syyskuussa myös

8.2.2020
unalíe
unalíe
An error occured, please try again later.
Loading...