Lokakuiset2020?

Löytyykö teitä, täällä elellään ihan alkuraskautta. ❤️

25.1.2020
10-month-old baby

Taitaa kaikilla olla niin kiirus itteni mukaan lukien. Oli kiva olla alkumatkasta tänne teidän seurassa ihana porukka kaikkea hyvää ja ihania hetkiä jokaiselle ❤️

23.7.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Moikka, meillä Elsa on sen sortin haaveilija ettei ole kiire mihinkään. Oltiin viikko sähköttömässä saari mökissä, siellä alkoi hakea tasapainoa istumiseen ja on yhensortin vesipeto kaikki kastuu kun hän tamppaa menemään. Muuten tässä odotellaan milloin se ryömiminen alkaisi kiinnostaa. Akselin ympäri mennään mutta antaa opiskella rsuhassa. On saman luontoinen vielä kuin minä kaikki pitää hoitaa viimetipassa ja on ihana vaan tehdä kaikkea kivaa. Jospa se liikkeelle lähtö alkaa kiinnostaa kun tasapainoa alkaa löytyä, voimaa kyllä on😅
Että vielä ei sen suhteen pidä minulla kiirettä😊

10.7.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Siis just tänään luin tosta imetyksen lopettamisesta, että se voi olla tosi rankkaa! Ihan masennusoireita, ja samaa väsymystä, itkuusuutta ja huonoa oloa kuin alkuraskaudessa! Kaikki tsempit sinne! ❤

7.7.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Täällä hokattu myös pinnasängyn laitaa vasten seisominen. Unille nukuttamisesta tullut aikamoinen väsytystaistelu. Aina vaan noustaan ylös 🥴 yöt onneksi nukkuu. Selkä väärällä talutettu ympäri kämppää ja pihalla kun poitsu haluaa kävellä.
Imetyksen lopetin ja sen huomaa. Aikamoiset aallonpohjat käy välillä, mutta päivä kerrallaan mennään. Kun poika rupes öitä nukkumaan niin imetys väheni rajusti ja se näkyi mielialassa. Lopetin sitten kokonaan kun siitä tuli enempi taistelua. Poika söi vaan toisesta rinnasta ja lopuksi rupesi sekin tökkimään. Mutta juu pointtina oli se, että neuvolassa tätä asiaa väheksyttiin (ei siitä nyt mitään mielialaoireita tule). Aikamoni on kuitenki kokenu aikamoisia lopetusoireita ja allekirjoitan tämän myös.

7.7.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Täällä noustaan kovasti pystyyn! Ihan ei vielä älli riitä vaan lasketaan yhtäkkiä toinen tai molemmat kädet irti ja sit kolisee.. Omaa tahtoa on myös aikalailla, itse pitää saada syödä, ja äiti voi välistä antaa lusikalla.. Samoin hoitopöydälle selättäminen on aivan vauvojen juttu, ei sovi ollenkaan.

Matkasänky hommattiin kun pinnasängyssä kiipeilee pitkin laitoja ja kaatuilee pää kolisten, ja vieressä ei uskalla pitää kun liikkuu nukkuessaan ääneti niin kovasti..

Uimakoulusta tykätään kovasti!

4.7.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Meillä ollaan hokattu ryömiminen, mutta jalat ei vielä osallistu tähän. Kovasti konttausasentoon mennään, mutta siitä eteenpäin ei päästä. Seisomaan haluaa ja häntä pitää taluttaa kun tallustaa. Huomaa, että on isänsä poika. Täytyy olla tekemistä ja meininkiä...ja tietty ruoka-ajat kohdillaan. Muuten tulee kiukku.
Ensi viikolla mennään katsastamaan perhepäivähoitopaikkaa syksyä varten. Piti mennä isovanhemmalleen hoitoon 3pv/vk, mutta sairastui vakavasti. Outoa, että reilun kahden kuukauden päästä ollaankin jo töissä. Vauhdikas vuosi on ollut ja olo on sellainen, että juuri äsken mä vasta oon synnyttänyt.

16.6.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Kyllä täällä vauhtia ainakin riittää ja eroahdistus on aivan kauhea. Meillä alkaa tässä salaojarempan tod.näk torstaina ja pihassa on riittänyt hommaa, etenkin kun mies on joka toinen päivä töissä. Äitini on ollu tässä meillä, jotta saisin piha hommia tehtyä, mutta pieni ihminen on sitä mieltä, ettei kukaan muu voi/saa häntä hoitaa kuin äiti ja huutohan siitä syntyy😂🤪 no pikkuhiljaa hommat etenee ja onneksi maailmaan vähän ääntäkin mahtuu.

Meillä tää pieni "vauva" jo nousee tukea vasten seisomaan🤪😳 kovin huteraa mutta nousee kuitenkin. Pysyty asento ois se kaikista mukavin mutta vielä ei lihakset kauaa jaksa. Pelottaa vaan pienen puolesta ettei satuta itseään.

Viime neuvolassa 8kk tytön paino 9,4kg ja pituus n. 70cm. Hyvin kasvaa ja kehittyy. Kova menijä😊

15.6.2021
Tarvti87
Tarvti87
10-month-old baby

Mitenkäs äidit voi? Entä onko vauva-arki muuttunut vielä vauhdikkaammaksi?

15.6.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

En tiiä, voi hyvinkin olla!

Ja siis ei todellakaan rauhoitu 😅 täällä on sänkyyn laittaessa ihan uskomaton meno päällä, tuntuu että vauva liikkuu ihan joka solullaan! Jalat potkii, kädet huiskii, pää nousee vähän väliä ihan pystyyn! Sit vaan kertakaikkiaan uuvahtaa ja sätkiminen lakkaa.

1.6.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Voiko toi olla jotain protestointia lusikkaa vastaan tai jotain 🤔 iltapuurot meillä menee väliin taistellen kun alkaa olemaan väsy. Rauhoittuuko teidän vauvat ennen nukkumaan menoa? Meillä painetaan sata lasissa (potkitaan iltasatukirjaa tai yritetään sylistä pois) ja sitten kun pääsee maaten niin jalat ylös, kellahdus kyljelle ja uni tulee melkein heti 😂

30.5.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

En tajua mikä ongelma meillä on ruokailuissa.. Vähintään lounaalla ja päivällisellä menee kiljumiseks ja huudoks, lopulta myös itkuks. Ainoastaan välipalan hedelmä- tai marjapurkki menee ihan asiallisesti. En tiiä annanko ruokaa ihan väärään aikaan, että on jo liian kova nälkä tai ei vielä nälkä ollenkaan, mutta kiljuu ihan täyttä kurkkua kun laitetaan tuoliin ja otetaan ruoka esiin. Eikä kiljunta lopu vaikka saa ruokaa, vaan sit kiljuu lusikallisten välissä. Ainoastaan jollain laululla saa välillä hämättyä mutta kun ei haluais tehä ruokailusta semmosta showta että aina pitää olla joku viihde. Syö kumminkin kunnon satseja kunhan vaan saa sen huudon välissä aina lusikan laitettua.

30.5.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Tuttipullosta menee maito en niitä pillimukeja osta kuin sitten vuoden iässä.. on vielä aikaa. 600-800ml pitäisi ruuan lisäksi maitoa mennä. Meidän on juotava maito ekaksi muuten ei enää jaksa. Syö kolmen tunnin välein päivällä, nyt kun niin liikkuvainen jänkääjä niin pitäisi vielä yksi ruoka saada mahtumaan päivään. Loppuu tunnit kesken kun nukkuu kellon ympäri eikä syö yöllä aamulla ei puuro maistu kun tunnin päästä aamumaidosta.
Ja huomasin ettei meillä vielä olla niin taitavia että edes osaisi sorniruokailua harrastaa😂

29.5.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Kysyin tota vesiasiaa neuvolasta edellisellä kerralla, ja sillon sanottiin että voi antaa maistaa mutta ei oo välttämätöntä. Ja että ruuan kanssa ei tartte juomaa, vaan maidon voi antaa ruuan jälkeen. Kun nämä ei vielä syö niin paljon mitään kuivaa vaan soseet on kuitenkin aika nestemäisiä.

27.5.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Annan myös vielä rinnasta maitoa sen 5-6 krt vuorokaudessa. Nyt kun pitäis palata työmaalle kolmen kk päästä niin täytyy ruveta jättämään aamu ja ilta painotteisiksi noita imetyksiä. Sen takia vähän hakusessa, että kuuluuko vaavelille antaa ruokajuomana vettä tai maitoa. Ihanaa kun on ensikertalainen äiti ja vielä ruokarytmi itellä ihan hakusessa! 😂 Pojalle uppoaa niin paljon ruokaa! Aamuisin kunnolla puuroa, lounaaksi se iso pilttipurkki (190g), välipalaksi kaksi hedelmävälipalapussukkaa, päivälliseksi pieni kasvispiltti ja iltapalaksi taas kunnolla puuroa 😳 Täytynee vielä neuvolasta kysyä täytyykö johonkin väliin vielä jotain ateriaa laittaa. En osaa yhtään soveltaa kun on kyseessä vauva vaan tarttis olla selkee käyttöohje 😂 Mitenköhän sitä tähänki asti on oikee pärjänny 🤣🤣🤣

26.5.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Meillä on tuo sormiruokailu vielä pitkään sellaista "extraa" tavallisen ruuan lisäks. Vauva ottaa kaiken nyrkkiin eikä oikein saa siitä järkevän pieniä paloja suuhun. Painokin oli noussut kuukaudessa vain 300g joten äiti syöttää jatkossakin 😁

En anna maitoa mistään, muuta kun suoraan tissistä. Meillä on sellainen pehmeänokkainen nokkamuki, josta saa vettä. Itse jos juo niin nokan kanssa, ja sit kun ehdin auttamaan niin ilman nokkaa kupin reunasta hörppimällä.

25.5.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Mulla on vähän ideat hukassa tosta sormiruokailusta. On saanut niitä naksuja (ne kelpaa aina), banaania, pehmeätä osaa kurkusta ja tomaattia ilnan kuoria... Jotenkin miettii, että tuleeko sitä ruokaa menemääm tarpeeks suusta alas ja alottasko yhellä aterialla sormiruokailun tai no tietty yhdellä ensin 😂 menin kaupasta ostamaan heti pillipullotkin, jotta saa vettä niistä juoda. Annateko muuten maitoa vielä tuttipullosta vai jostain muusta?

24.5.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Meillä tulee itku kun laittaa syöttötuoliin koska älyään että nyt ruokaa ja sen pitäisi jo olla suussa siinä vaiheessa. Hohhoijaa. Yöllä herää joskus itkemään nälkää ja silloin annan. Joskus taas vetelee miltei kellon ympäri unta..jos höpötystä kuuluu niin nukun jos huutaa odotan ja laitan tutin ärsyyntyy ja kuuluu hämmmmm.. NÄLKÄ 😂
Tämä on alusta asti nukkunut omasta sängyssä ja saanut korviketta. Mitä olen tarinoita kuullut niin meillä juuri hyvä näin en pystyisi nukkumaan pikku tyyppi vieressä. Paremmassa turvassa on sängyssään eikä ole tissi vieroitusta. Tämä siksi pelastus koska olen itse maailman huonoin nukkuja, kiitos 20 vuoden kolmivuorotyö.
Milloinhan luotan että tuo tyttö pysyy yön hengissä..en osaa luopua kätkyhälystä. Tää on refluksista kärsinyt niin jotenkin tuntuu että niin kauan kun nukkuu vain selällään en itse saisi nukuttua. Eli näillä näkymin kätkyn kanssa mennään vielä 🙈
Kiva oli kuulla teidän juttuja, sormiruoksilusta olisi sitten kiva kuulla juttuja, meillä vielä yökitään jos vähänkään rakeista ruokaa eikä imuroi suuhunsa kuin lelunsa. 😊

22.5.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Hauska kuulla että muutkin kasvaa kohinalla!!

Meilläkin edetään välillä hyvin, ja välillä tulee takapakkia joka suhteessa!

Liikkumaan on opittu ryömien, ja nyt on turha enää olettaa että tyttö on siinä, mihin sen hetki sitten laittoi. Toisaalta viihtyy lattialla paremmin mutta ehtii nuoleskella ihan kaikki paikat.

Syönti onnistuu välillä mutta joskus ei vaan maistu ja huudetaan kun äiti yrittää lähestyä lusikan kanssa.

Nukkuminenkin on vaihtelevaa. Alkoi olla hurjia öitä, kun pinnasänkyyn laitto aiheutti raivarit, sit itki itsensä uneen ja aloitti heräilyt jo parhaimmillaan 23 aikaan, siitä sit parin tunnin välein. Ja joka kerta sänkyyn laskiessa raivarit. Vieressä nukkui hyvin ja pidin sitten viikon vierihoitokuurin, ja nukuttiin kahdestaan vauvan kanssa meidän sängyssä. Vieressä nukahti heti ja nukkui 20.30-06, syönti ja sit vielä 8 asti. Sen jälkeen on jatkettu paremmalla menestyksellä pinnasängyssä, eli tämä toimi ainakin tällä kertaa.

Vauvauinnissakin on käyty, ja hauskaa on!

22.5.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Oi! Hienoa Sandeimandei!!!! Mahtavaa! Ja seuraavana päivänä tulee uusia taitoja ropisten, että haluis lyödä jarrut päälle 😂
Meillä on jääny yösyötöt pois ja oon yrittäny toipua niistä 3-7 syötön öistä. Ensin yritin uni-imettää tiettyihin kellonaikoihin. No ei siitä mitään tullut kun itse nukuin onneni ohi ja seuraavaksi poika heräsi (ja silloin täytyy odottaa, että poika nukahtaa uudelleen). Ehkä ratkaisevin tekijä oli siinä, että siirryin viereiseen huoneeseen nukkumaan ja se, että unten maille mentiin tunti myöhemmin aiemmasta rytmistä. Nyt käyn uni-imettämässä ainoastaan klo 22 ja poika nukkuu aamu 7 asti. Joskus käyn kerran laittamassa tuttia suuhun tai rauhoittelemassa.
Meillä osataan vatsalla ollessa pyöriä, mutta eteenpäin ei malteta mennä. Halutaan istua, mutta hivenen heittää vielä tasapaino lattialle. Seisomaan halutaan, mutta se vaatii tukijan vierelleen. Meillä tulee nyt 7kk täyteen.

21.5.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

On hetki vierähtänyt siitä kun oon viimeeks tänne kirjoitellut. Meille kuuluu hyvää, tyttö kasvaa niin hurjaa vauhtia että meinaa jo pientä vauva kuumetta olla ilmassa🤭

Meillä tosiaan tulee jo 8kk ikää ens viikolla ja osataan jo vaikka mitä. Osataan ryömiä, istua ilman tukea ja nousta itse istumaan, osoittaa mieltä ja kertoa jos haluaa syliin.

Imetän edelleen ja jopa yöllä pari kolme kertaa tyttö ottaa maitoa. Pian alan vieroittaa yösyötöistä kun esikoisella alkaa kesäloma. Ei oo niin haitaksi jos sattuu yöllä heräämään kun ei oo aamulla aikaisin lähtöä. Samalla meidän elämään tulee tarkempi rutiini jota on sitten helpompi pienenkin hahmottaa.

Onko jollain vinkkiä miten kannattaa tuo yösyöttö jättää? Meillä siis syö puuron iltapalaksi ja vielä maitoa päälle juuri ennen yöunille siirtymistä, joten tuskin nälkä herättää.

Mukavaa alkavaa kesää kaikille🌹

21.5.2021
Tarvti87
Tarvti87
10-month-old baby

Mitäs kuuluu? 😊 Meillä ois tänään ollut fysioterapia kääntymisen puutteesta, mutta tyttö eilen illalla viimein kääntyi. Huusin kiljuin ja taputin kuin Suomi-Ruotsi peliä katsoessa vuonna -95😂
Tunnin ähräsi eikä mennyt hermo, ikinä ole tuntenut näin suurta ylpeyttä 💃💃💃💃

21.5.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Kiitos! Täältä kanssa äitienpäivä toivotukset! ❤️

9.5.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Hyvää äitienpäivää kaikille!! 🌸🎂♥️

9.5.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Unikoulu tuottaa tulosta ja nyt kaksi yötä vedetty kuusi tuntia putkeen unta kunnes MINÄ herään ihmettelemään ja poika nukkuu silti. Sitten mennään herättämään poika puolentoista tunnin kuluttua. Mä niin nautein näistö kahdesta yöstä! Tietenkin tulee vielä huonoi öitä, mut näitten avulla saa voimia!
Saatiin isompi leikkimatto pojalle ja nyt poika pyörii napansa ympäri vatsallaan ollessa! Hermot menee myös, jos joutuu olemaan selinmakuulla. Heti yrittää nostaa päätään ylös.

29.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Heips, Elsalla oli neuvola ja painoa 6,7kg pituus ynnä muut näköjään unohtanut merkata kun oli puolitoista tuntia asiaa. Onneksi mentiin vaunuilla niin sai vähän happea sen maskin jälkeen näin astmasta kärsivänä.
Jouduttiin sitten fyssarille jotenkin kenollaan toiseen suuntaan näin sen itsekkin no ensi kesä on sitten sellainen että tavataan fyssarilla ja hitto pisti pariterapiaan kun meillä kahden viikon välein toiminnassa tämä suhde 😅 no tulee mielenkiintoista.
Kehuja tuli sentään hyvästä kasvusta ja että on iloinen ja kova puhumaan. Hämmästeli kun tuli ihan tavuja.. tuumailin että joo tänäkin aamuna kun heräsi makkarista kuului "hohhoijaa hmmmm"
Kaiken maailman kirjat mukana juuri sinä päivänä kun menen jalan iskiasta verryttelemään😅 just mun tuuria ja toveri päätti kotimatkalla nukkua niin talsin se saamarin painavan hoitolaukku olalla kunnes mun oma kiero pikku kiljukaula alkoi tylsistyneenä huokailla kopassaan että onpa tylsää ja nälkä...vauhtia äiskä.
Hei mutta joo kivaa wappista kaikille 🥂eiku🍼...😂

28.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Sandeimandei, kakkos korvike on ns.vieroitusvalmiste, muuten samaa evästä ku ykkönen mutta enemmän rautaa.
Me vaihdettiin lennosta toho nan 2seen 5.5kk iässä.
Vähä pieru rupis enemmän pari päivää.

Sitku normi maitoon niin sit oli että kauemmin pitää sekotella tota kakkosmaitoo ja normia.
N.vuoden iässä saa siirtyä normimaitoon (me alotettu 10kk jälkeen 🙈)
Hapanmaito tuotteet, jukurtti/viili ym 8kk iässä ja muistaakseni tuolloin myös sai antaa normimaitoon tehtyä ruokaa, kun kypsentää sen kunnolla 😊

Tänään oli 6kk neukku 8160g/68.4cm.
Yösyötöt yritetään jättää pois kun syödään jo 8kk ruokia, ei onneks ole samanlainen sihtikurkku kun isosiskosa mikä yökkäil 5kk piltin makarooni-kanalle vielä vuoden iässä 😅

Rokotuksia tulee näin, kun 2018 syntyneen neukkuvihkoa katselen:

12kk vesirokkorokote ja vissiin se MPR se toinen mikä tuli nyt tuli 3kk ja 5kk ikäsenä
6kk-6v kausi-influenssa

Neukkuvihkon välissä tollanen rokotusaikataulu mut sieltä kyl puuttuu nuo 1v rokotukset 🤔

Mä niin odotan millo tuo älyää nukkua mahallaan öisin eikä alkas heti päristelemään ja heilumaan kun heinämies kun mahalleen eksyy öisin 😴

28.4.2021
Hemmutar
Hemmutar
9-month-old baby

Mulle sanottiin neuvolassa, että käytä ensin pois alta ne ykköset ennenku siirryt kakkosiin ja näin teenki. Ottaisin mielelläni poitsun viekkuun öisin, mutta poitsu ei anna mun nukkua. Potkii tunnin välein ja kummatkin on väsyneitä seuraavana päivänä. Odotan sitä, että tuo oppisi kunnolla istumaan niin päästään pyöräilemään! Meillä on semmonen pyörän perään laitettava thule-kärry. Sillä harjootellut jo ruokaostosten kanssa!
Voi Elsa! Kyllä se kääntyminen tulee kun hän niin haluaa. Määrätietoinen tyttö!

26.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Meillä jamitellut yöllä, ilman itkuja aika väsynyttä tyttöä päivän aikana 🙈 eka murkku ikä😏 mites te ketkä korvikkeella niin mikä on tuon korvike 2 tarkoitus onko se niin nöpönuukaa milloin sen aloittaa kun kaapit pursuaa vielä ihan sitä ekaa sorttia. En älynnyt että se on jo noin vanha. Toisaalta ke on neuvola niin eiköhän se selvine sielläkin.
Eilen kääntyi melkein käsi vain jäi jumiin. Tänään yritin jumpata niin itku raivari samantien että tämmöstä tänne😊 tulis jo se kevät pimeetä kuin sanonko missä...terkkuja kaikille lokakuun lapsille terkuin Elsa riiviö💕

25.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Mä oon nyt ottanu tytön ihan suosiolla aamuyöstä viereen nukkumaan, kun se omassa sängyssä "nukkuminen" on aamupuolella sellasta pyörimistä ja hyörimistä että siinä ei nuku lapsi eikä vanhemmat. Kainalossa tuhisee tyytyväisenä kun ei pääse kääntymään ja itekin nukkuu paremmin kun ei tartte vartin välein kurkotella.

Ruokaa rupes menemään yhtäkkiä ihan mahottomia määriä! Pilttipurkillinen menee kevyesti kerralla kun vielä viikko sit mentiin parilla jääpalakuutiolla.

24.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Väliin nukkuu mahallaan, mut silloin olen ite kääntänyt mahalle jatkamaan unia. Vaatii yöllä kääntöapua kyljelleen, ettå nukahtaa uudelleen 😴 pojan 6kk neuvolassa tänään mitat 8660g ja 71cm. Istuttaa saa tuetusti. Poika on vetäny vitosvaihteen kehii. Illat on yhtä huutamista ja väliin ei suostu päiväunille vaikka kuinka yrittäisit. Yötisseily on sentäs vähentyny kahteen kertaan. Muina kertoina muuten vaan protestoidaan.

23.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Nukkuuko kenenkään vauva mahallaan? Miten se lähti onnistumaan, ihan kertaheitolla? Tämä täällä yrittäis kovasti, mutta hirvittää mitä siitä tulee..

21.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Jos vaan yhdet piikit saanut niin sitten nyt ammutaan kurkkumädästä lähtien kaikki, älytön määrä kun luetteli. Meilläkin juuri kun viimeinen rota rauhoittui ja ettei ulostetta tarvinnut varoa unissaan heti perään tsiljoona eri rokkoa kankkuun. Maksimi määrät meni panadolia pari päivää.
Nyt sitten odotellaan niitä 6kk hulinoita ...kunhan ei yöllä hulinoisi..

20.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Ihan ku olis 5kk neuvolassa lupaillu piikkejä 6kk neuvolakäynnillä. No se nähdään ens viikolla! Onneks ei tuu enää sitä rota-rokotetta 🤬 jotenki tuntu, et sen annosta meni reilu viikko ennenku rauhottu masu!

18.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Itseasiassa nyt kun luin niin roketeohjelman mukaan nämä annetaan 5kk eli teille on varmasti jo annettu kun täällä kaikki laahaa.
Että jos on jo 5kk tykitetty niin olkaa huoleti ei tule heti uusia 👍 ja jos oikein luin niin vuoden vanhana sitten vasta seuraavan kerran 😅 pahoittelen mahdollista paniikkia 🙈

18.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Kaksi yötä meni että kun lääkkeen vaikutus loppui niin aivan jäätävä kiljuminen. Ja joo kumpaankin kankkuun meni vaikka mitä streptokokista sairauksiin jotka meni ihan ohi..pitää ite googlettaa että mitä kaikkea se sai. Meni täydellä annoksella panadolia mutta itki niin että piti jo nenääkin sumutella auki että saa henkeä. Mies lähti tänään kolmas yö lähtee tänään toivon että jo helpottaa.

18.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Ai niin ne piikit! Justiinsa kun on alkanu nukkumisen puolesta sujumaan 🤦 nyt on ollu parina yönä 5tunnin yhtenäinen pätkä! Tosin nyt kun sanon niin on taas hulinaa joka yö! Kohina-ääni lujalle ja uni-imetystä kehiin. Huomaa, että nukahtaa itse tosi nopeesti kun on kohinaa taustalla 🤭

18.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Voi ei, tuleeko 6kk iässäkin piikit!! Odotin että kerrankin olis mukava neuvolakäynti.. Eikö Panadol auta yhtään?

18.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Voihan 6kk piikit, ei ole noin ärtynyt tyttö vielä tässä talossa asunut. Yölläkin aivan jäätävä itku kohtaus..nyt oli kovat aineet tämä ei ole reagoinut tähän astisiin oikein mitenkään, repukka. Mietin jo riittääkö pelkkä panadoli vai annanko buranaakin?

17.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Välillä oon tosi poikki ja tulee kirottua hymyssäsuin kun joskus yöt menee niin huonosti. Syö kunnolla tissillä ja en oo antanu nukahtaa tissille. Syödään päivisin kolme kiinteetä ruokaa ja maitoo rinnasta. Ihan ku olis alhaalle viel tulos lisää hampaita noiden kahden lisäks. En tie sitten onko mun oma maito niin laimeeta, että pitäskö kokeilla öisin pullosta antaa. Isä antaa mun nukkuu aamusin siitä viidestä eteenpäin. En pystys kyl koko yötä yksinäni nukkumaan 😂 on kyl niin menny nurinkurin tää ajattelu 🤣 haluis nukkuu, mut ei pysty nukkuu

11.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Voi Savisiipi!! Oot varmasti ihan poikki! Herääkö se ihan syömisen takia, siis syökö ihan kunnolla, eikä vaan torku tissillä? Auttasko päivällä tankkaus, jos antas maitoo päivällä vähän sillonkin, kun ei vielä oo kauhea nälkä? Mites jos menisit yöks johonkin muualle ja isä hoitais, huoliiko pulloa? Eikö 6kk pitäs periaatteessa alkaa pärjätä nälän kanssa yön ylikin, jos kysyis neuvolasta voisko tarjota vaan vettä yöllä?

Meillä menee niin vaihtelevasti yöt että en oikein voi puhua kokemuksesta. Joskus menee yhellä tutin korjauksella viiteen, joskus syyään ekan kerran yhdeltä kun mikään muu ei auta..

11.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Ei olla reenailtu kääntymisiä. Hokannu ite asian, mutta kääntyminen takaisin selälleen ollut aikamoista. Osaa kyllä, mutta kokee paremmaks sen, et vetää raivarit jonku ajan kuluttua vattalla ollessaan.
Vähän ressaa väliin nää yöt. Viime yönä heräsin ainakin 7 kertaa enkä edes muista kuinka monta kertaa oon imettäny. Otan yleensä pojan pinnasängystä viereen ekan unipätkän jälkeen kun on ite niim väsynyt, ettei jaksa nousta pinnasängyn viereen vaikka se on sängyn vieressä. Joskus menee kolmella syötöllä, mutta niitä tulee viikossa max 2 yötä. Että hjälp! Mistä sitä voimaa sais revittyy noihin öihin! Pitäiskö kokeilla korvatulppia 😂

10.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby

Niin joo ja mummu pitää niin että vauva on esim. peitolla niin varovasti nostaa sitä peittoa ylös toiselta sivulta niin että vauva kääntyy kyljelleen ja siitä ei päästä enää kellahtamaan takas selälleen.

10.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Aivan hirveet raivarit tulee kiinteiden kanssa niin ei huvita ees tuputtaa.. Pari lusikkaa menee ja sit alkaa karjunta.

Kyllä meillä on autettu kääntymisessä! Aluks pidettiin kyljellään, ja sit jossain vaiheessa vedin varovasti kädestä kun sattui ojentamaan muhun päin ja tarttumaan kiinni. Tää toiseen suuntaan kääntyminen on ollu vaikeampaa, niin on autettu tukemalla siinä kohtaa, kun jää sätkimään että pääseekö ympäri vai kellahtaako takasin.

10.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Meillä juttua tulee ja ruoka maistuu mutta ei käännytä ei millään.. onko teillä ihan ite vaan käännytty vai oletteko avustaneet ensin ja sitten hoksannut? Meillä vaikka kuinka pitää mahallaan niin kellahtaa selälleen tyytyväisenä mutta ei mitään haluja kääntyä itse. Kai se sieltä tulee, ärsyttää vaan nuo neuvolan aikajanat just mies sanoi että tuskin on meitäkään matolla pyöritelty.. joko kaikki muut pyörii paitsi me🙈

10.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Ruokailu ollut kyllä aikamoista heilumista, neiti muistuttanut enemmän sellaista auton kojelaudalla olevaa nukkea millä heiluu pää.. 😂 ja kädet vispaa joka suuntaan..

Ja kovasti öisin käännytään mahalleen, ei ymmärrä ruveta nukkumaan, kerran löysin tytön sikeestä unesta mahallaan ja pää sivuttain.
Neuvolatäti sanoi että tämän ikäinen kun osaa nostaa päätään jos ei saa henkee että sieraimet on pisaran malliset ja jos naama vasten tyynyä niin ilma kiertää nenän kautta, sieltä sivuilta.. olipas selitetty 🤔🤪
Kuitenkim hieman epäileväinen tuosta neukkutätin sanomisesta niin yöllä pompannut aina kurkkaamaan kun äheltänyt 😊

9.4.2021
Hemmutar
Hemmutar
9-month-old baby

Joko muilla nukutaan mahallaan? Meillä kääntyillään KOKO AJAN, ja on jotenkin todella työläs tää nukkumaanmeno iltaisin. Kieritään kumpaankin suuntaan jatkuvasti mutta sit mahallaan ollaan ihan tikkana pää pystyssä, eikä puhettakaan nukkumisesta. Sit keikutaan siinä pari minuuttia ja jos ei kukaan käännä niin raivarit. Vaihtoehto on joko pitää puoliväkisin selällään tai kääntää 3 tuhatta kertaa illassa. Ratkeeko tää niin että lopulta aletaan väsähtää mahalleen vai mitä ihmettä..?

Ruokailustakin on tullu ihan show. Yleensä pari ekaa lusikallista menee ihan kivasti, mut sit alkaa venkoilu ja/tai huuto, ihan kun olis kauhee kiire johonkin. Kaikki ruoka ei monestikaan mee, vaan sit venkoillaan ja karjutaan lopulta niin että äiti ottaa pois tuolista. Maidon jälkeen ja sylissä istuen menee yleensä tosi hyvin. Imetys on tällä hetkellä ainut, joka onnistuu ihan todella sujuvasti. Vaipanvaihtokin aiheuttaa erinäistä kirkumista, tai jos ei koko vaihto niin vähintään se hoitopöydälle lasku.

8.4.2021
Hipsu__
Hipsu__
9-month-old baby

Teillä ajatukset jo töissä, itseltä ja koko työmaan sakilta meni tulevaisuuden suunnitelmat uusiksi kun tehdas suljettiin. Siitä tehtiin ihan elokuva metsäjätti. Yhtenä päivänä otti niin päähän niin piti lietsoa ja katsoa se.. miltei kaikki oli totta paitsi siloteltu onnellinen loppu.
Luulen että joudun muuttamaan Jyväskylästä pois, täällä ei ole töitä. Mutta yritän sitkutella tän koronan yli, en voi ukon luokse muuttaa ennenkuin saan omani myytyä. Koulunpenkille minusta ei enää ole.. alkaa paniikki hiipiä kun älysin että kelan rahantulo loppuu heinäkuussa. Kun nyt ei miettisi näitä vaan nauttisi isosta pikku tytöstä.. mutta kyllä se vaan pelottaa. En tiedä tuki asioista mitään, olen ollut töissä koko aikuisen ikäni..
Tulipa vuodatus 😂 tyttö päästää näköjään liian helpolla kun ehtii tämmöistä raapustaa🙈

3.4.2021
Sandeimandei
Sandeimandei
9-month-old baby

Menen takaisin töihin syksyllä ja teen kolmea työpäivää viikossa. Poika menee mummollensa hoitoon työpäivien ajaksi. Mummo asuu ihan tuossa 100m päässä. Isukki ollut isovanhemmillaan pikkuisena hoidossa ja tätä perinnettä on haluttu jatkaa ☺️

3.4.2021
Savisiipi
Savisiipi
9-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...